Slide 1
Slide 1

Πρόσφατα

Slide 1
Σκοπός
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. ιδρύθηκε το 2017 αποτελώντας τον θεσμικό εκπρόσωπο των εν ενεργεία στρατιωτικών. Σκοπός της Ομοσπονδίας είναι η προστασία, διαφύλαξη, προαγωγή των συμφερόντων και των θεμελιωδών δικαιωμάτων κάθε στρατιωτικού καθώς και η συμβολή για ποιοτική-ποσοτική αύξηση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Slide 2
Όραμα
Όραμα της Ομοσπονδίας είναι να αποτελεί καθημερινά τον συνεργάτη και το στήριγμα όλων των εν ενεργεία στελεχών, ανεξαρτήτου βαθμού και προέλευσης. Ζητούμενο για την Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. είναι να αποτελεί σημείο αναφοράς, στην μακρά υπηρεσιακή πορεία των μονίμων στελεχών μέσα από τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.
Slide 3
Στόχος
Στόχος είναι η επίλυση προβλημάτων των εν ενεργεία στρατιωτικών, για την βελτίωση τόσο της οικογενειακής καθημερινότητας, όσο και της παραγωγικότητάς τους εντός της Υπηρεσίας. Η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. δρα ως μια κοινή συνισταμένη, σαν μια οικογένεια, στην οποία κανείς δεν περισσεύει. Η ανταλλαγή απόψεων και η παρακολούθηση των εξελίξεων αποτελεί ζητούμενο για την Ομοσπονδία.
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

 

Ανακοινώσεις-Δελτία τύπου

 

   Η  Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), συνεχίζει δυναμικά και απρόσκοπτα τον αγώνα της και καλεί τους συναδέλφους όλων των κλάδων των Ε.Δ. να πλαισιώσουν τις τάξεις της, να αγκαλιάσουν την προσπάθεια που καταβάλλεται και θα συνεχίσει να καταβάλλεται από όλα τα μέλη μας και να συνθέσουμε από κοινού προτάσεις και ιδέες, που θα αναδείξουν τα προβλήματα μας αλλά και την γενικότερη προσφορά μας στην τοπική κοινωνία.

   Στο πλαίσιο αυτό, ενώνουμε και εμείς την φωνή μας, με την φωνή χιλιάδων συναδέλφων και εκφράζουμε από κοινού την οργή, την αγανάκτηση και την απογοήτευση όλων μας και ζητάμε άμεσα το πάγωμα - απόσυρση του νέου ‘’ειδικού’’ μισθολογίου, που ψηφίστηκε, χωρίς καμία συζήτηση με τους νόμιμους εκπροσώπους των εν ενεργεία στρατιωτικών, τον Μάιο του 2017 από την Κυβέρνηση.

                   Η εφαρμογή του νέου μισθολογίου θα οδηγήσει την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων σε μειώσεις ειδικά στα χαμηλόβαθμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, κατά παράβαση της απόφασης του ΣτΕ, που να σημειωθεί εδώ, είχε υποσχεθεί προεκλογικά να εφαρμόσει στο σύνολο της ο σημερινός Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

                   Ζητάμε άμεσα την πλήρη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ και επιστροφή των αποδοχών μας στον Ιούλιο του 2012, όπως προστάζει το Ανώτατο Δικαστήριο της Χώρας.

                   Ζητάμε άμεσα την εφαρμογή της αποζημίωσης για υπερωριακή απασχόληση των Στρατιωτικών, οι οποίοι είναι οι μόνοι εργαζόμενοι που κατά παράβαση κάθε Νόμου αλλά και του ίδιου του Συντάγματος, συνεχίζουν να μην απολαμβάνουν τα δικαιώματα των υπολοίπων Ελλήνων.

   Ζητάμε άμεσα την αποζημίωση για την νυχτερινή απασχόληση και το επίδομα παραμεθορίου των συναδέλφων, που το δικαιούνται με τις ίδιες προϋποθέσεις που δίνεται στους συναδέλφους των Σωμάτων Ασφαλείας και τους  υπαλλήλους του Δημοσίου αντίστοιχα.

                   Ζητάμε άμεσα την εφαρμογή του νόμου που αφορά στο ύψος της ημερήσιας αποζημίωσης και του ύψους αποζημίωσης των διανυκτερεύσεων στις κινήσεις των εν ενεργεία στελεχών για εκτέλεση υπηρεσίας εντός της επικράτειας, όπως εφαρμόζεται σ΄όλους τους εργαζομένους του Δημοσίου τομέα.

   Ζητάμε να δοθεί η μάχιμη πενταετία χωρίς εισφορές σε όλους τους Στρατιωτικούς, εφόσον αφορά απλήρωτη εργασία σε ιδιαίτερες συνθήκες που απαιτεί το λειτούργημα του Έλληνα Στρατιωτικού.

   Ζητάμε την άμεση απόσυρση της Υπουργικής απόφασης της μείωσης του επιδόματος επικινδυνότητας και του αριθμού του δικαιουμένου προσωπικού, του «εξορθολογισμού» που έλεγε πρόεδρος σωματείου- σύμβουλος του Υπουργού.

   Ζητάμε την άμεση απόσυρση των διατάξεων που αφορούν τις συντάξεις χηρείας, που ήδη έχουν οδηγήσει εκατοντάδες οικογένειες συναδέλφων σε απόγνωση και κυριολεκτικά στον δρόμο αν και έχουν πληρώσει εισφορές πολλών ετών και απαιτούν την προστασία της Πολιτείας.

Η  Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), με οδηγό την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) δεν επαιτεί αλλά ζητάει και διεκδικεί τα αυτονόητα και θα συνεχίσει τον αγώνα της δυναμικότερα μαζί με τα Σώματα Ασφαλείας, εκφράζοντας τους χιλιάδες εν ενεργεία συναδέλφους των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σμηναγός Παναγιωτίδης Νικόλαος

Αντισμήναρχος Αυγερινός Κυριάκος

 

{aridoc engine="iframe" width="700" height="800"}images/documents/espeamth/diekdikoume_luseis.pdf{/aridoc}

Επιστολές

Δραστηριότητες

 

Euromil

Ισότητα Φύλων

 

ΠΟΜΕΝΣ : Επίκαιρη ερώτηση από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

Δείτε περισσότερα

44 Πρωτοβάθμιες Ενώσεις

Αττική

Στερεά Ελλάδα

Πελοπόννησος

Μακεδονία & Θράκη

Χάρτης Ενώσεων      Αναζήτηση Ένωσης      

Τράπεζα Αίματος

Αρ. Μητρώου

14294

 

 

xeriazip

Γίνετε μέλος στην Ένωση της Περιφερειακής Ενότητας που υπηρετείτε, δυναμώνοντας τη φωνή της Ομοσπονδίας

 

provlimatismoszip

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα.

Αποστείλετε email στο erotima@pomens.gr

Η συμβολή όλων των συναδέλφων απαραίτητη 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.