Slide 1
Slide 1

Πρόσφατα

Slide 1
Σκοπός
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. ιδρύθηκε το 2017 αποτελώντας τον θεσμικό εκπρόσωπο των εν ενεργεία στρατιωτικών. Σκοπός της Ομοσπονδίας είναι η προστασία, διαφύλαξη, προαγωγή των συμφερόντων και των θεμελιωδών δικαιωμάτων κάθε στρατιωτικού καθώς και η συμβολή για ποιοτική-ποσοτική αύξηση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Slide 2
Όραμα
Όραμα της Ομοσπονδίας είναι να αποτελεί καθημερινά τον συνεργάτη και το στήριγμα όλων των εν ενεργεία στελεχών, ανεξαρτήτου βαθμού και προέλευσης. Ζητούμενο για την Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. είναι να αποτελεί σημείο αναφοράς, στην μακρά υπηρεσιακή πορεία των μονίμων στελεχών μέσα από τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.
Slide 3
Στόχος
Στόχος είναι η επίλυση προβλημάτων των εν ενεργεία στρατιωτικών, για την βελτίωση τόσο της οικογενειακής καθημερινότητας, όσο και της παραγωγικότητάς τους εντός της Υπηρεσίας. Η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. δρα ως μια κοινή συνισταμένη, σαν μια οικογένεια, στην οποία κανείς δεν περισσεύει. Η ανταλλαγή απόψεων και η παρακολούθηση των εξελίξεων αποτελεί ζητούμενο για την Ομοσπονδία.
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

 

Ανακοινώσεις-Δελτία τύπου

 

          Κάποιοι φαίνεται ότι συστηματικά παίζουν “εν ου παικτοίς” . Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣ, μετά τις πρωτοφανείς δηλώσεις και αναρτήσεις του για “Δίκες του Κάφκα”, για “πειθαρχικό έλεγχο” και για “χρηματισμό” της Δικαιοσύνης, τώρα φαίνεται ξαφνικά όχι απλώς να την εμπιστεύεται, αλλά πολύ περισσότερο να μαντεύει και να προδικάζει τις αποφάσεις της!

          Σε ανυπόγραφη ανακοίνωση της ΠΟΕΣ που δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα, όχι μόνο πιθανολογείται η διάλυση της Ομοσπονδίας μας με την εφετειακή απόφαση, αλλά αναφέρεται και ότι δήθεν Η καθ' ομοίωση Ομοσπονδία γνωρίζει πάρα πολύ καλά, ή τουλάχιστον γνωρίζουν οι συνήγοροί της, ότι δεν θα έχει κανένα μέλλον από την Εφετειακή απόφαση, η οποία θα εκδοθεί λίαν συντόμως. Παράλληλα, μόλις προχτές, κάποιοι φίλα προσκείμενοι στην ΠΟΕΣ, ανήρτησαν στο διαδίκτυο “Καλώς ήρθες Ιούλιε, μήνα των ανατροπών”.

Αν οι ενέργειες αυτές δεν προέρχονταν από στρατιωτικούς, θα προκαλούσαν μόνο φαιδρότητα και θυμηδία. Όμως εν προκειμένω το ζήτημα αποδεικνύεται πολύ πιο σοβαρό. Ο ίδιος άνθρωπος - εν ενεργεία στρατιωτικός που προ μηνών κατακεραύνωνε τη Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της, σήμερα δημοσίως ανακοινώνει το χρόνο δημοσίευσης και το αποτέλεσμα μιας δικαστικής απόφασης!!! Μάλιστα, οι ανακοινώσεις και οι αναρτήσεις αυτές, αφού “κάνουν τη δουλειά τους”, αποσύρονται από το διαδίκτυο, αφήνοντας διάχυτη μια αίσθηση αμφιβολίας και αμφισβήτησης, σε όλους τους στρατιωτικούς.

Κάποια από τα πολλά ερωτήματα που προκύπτουν και θέτονται προς αξιολόγηση της Πολιτικής, Στρατιωτικής Ηγεσίας, της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης και των Βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου είναι τα ακόλουθα:

α. Με ποιον τρόπο συγκεκριμένοι στρατιωτικοί που υπάγονται στην ΠΟΕΣ, γνωρίζουν το πότε θα εκδοθεί η απόφαση της έφεσης;

β. Με ποιον τρόπο συγκεκριμένοι στρατιωτικοί που υπάγονται στην ΠΟΕΣ, γνωρίζουν το αποτέλεσμα της απόφασης;

γ. Από πότε ένα site υιοθετεί συγκεκριμένη ανυπόγραφη ανακοίνωση του σωματείου ΠΟΕΣ, που αναφέρεται σε προειλημμένες δικαστικές αποφάσεις και αποσύρεται λίγες ημέρες αργότερα;

δ. Συγκεκριμένα ‘’κομμάτια’’ της αποσυρθείσας ανακοίνωσης σε συνδυασμό με το ότι ο Ιούλιος αποτελεί για τους ‘’της ΠΟΕΣ’’, μήνα ανατροπών, αφήνουν σαφείς υπαινιγμούς για χειραγώγηση της δικαιοσύνης;

Η Ομοσπονδία μας διαχρονικά έχει εμπιστευθεί την Ελληνική Δικαιοσύνη και έχει δείξει σεβασμό σε κάθε της απόφαση, ανεξάρτητα από την έκβασή της. Το ίδιο θα συνεχίσει να πράττει απαρέγκλιτα και στο μέλλον. Για εμάς, όπως και για κάθε στρατιωτικό, για κάθε Έλληνα πολίτη, ο σεβασμός στην Δικαιοσύνη δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι a la cart.

Όμως, οι ενέργειες αυτές, οι δημόσιες αυτές τοποθετήσεις και ανακοινώσεις που υποσκάπτουν συστηματικά το κύρος μίας εκ των θεμελιωδέστερων λειτουργιών του πολιτεύματος, δεν μπορεί να αφήνουν αδιάφορη την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, τη Στρατιωτική Δικαιοσύνη, τη Βουλή των Ελλήνων.

 Σε κάθε περίπτωση, η Ομοσπονδία μας επιφυλάσσεται να θέσει άμεσα τα ανωτέρω ενώπιον των αρμοδίων, με συγκεκριμένα στοιχεία, ώστε να παύσει επιτέλους αυτό το παιχνίδι εντυπώσεων, που μόνο βλάβη και υποβάθμιση προκαλεί στο κύρος της Δικαιοσύνης.

           

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

     

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   

Δημήτριος Ρώτας

Επγός (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Λγος (ΠΖ)

 

 

{aridoc engine="iframe" width="700" height="800"}images/documents/pomens/2018/ioulios/anakoinosi_dikaiosini.pdf{/aridoc}

Επιστολές

Δραστηριότητες

 

Euromil

Ισότητα Φύλων

 

Ο Πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ Δημήτριος Ρώτας και ο Αντιπρόεδρος Βασίλης Λάμπρου στην ΒτΕ (19-03-2024).

Δείτε περισσότερα

Πρωτοβάθμιες Ενώσεις

Αττική

Στερεά Ελλάδα

Πελοπόννησος

Μακεδονία & Θράκη

Χάρτης Ενώσεων      Αναζήτηση Ένωσης      

Τράπεζα Αίματος

Αρ. Μητρώου

14294

 

 

xeriazip

Γίνετε μέλος στην Ένωση της Περιφερειακής Ενότητας που υπηρετείτε, δυναμώνοντας τη φωνή της Ομοσπονδίας

 

provlimatismoszip

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα.

Αποστείλετε email στο erotima@pomens.gr

Η συμβολή όλων των συναδέλφων απαραίτητη 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.