Slide 1
Slide 1

Πρόσφατα

Slide 1
Σκοπός
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. ιδρύθηκε το 2017 αποτελώντας τον θεσμικό εκπρόσωπο των εν ενεργεία στρατιωτικών. Σκοπός της Ομοσπονδίας είναι η προστασία, διαφύλαξη, προαγωγή των συμφερόντων και των θεμελιωδών δικαιωμάτων κάθε στρατιωτικού καθώς και η συμβολή για ποιοτική-ποσοτική αύξηση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Slide 2
Όραμα
Όραμα της Ομοσπονδίας είναι να αποτελεί καθημερινά τον συνεργάτη και το στήριγμα όλων των εν ενεργεία στελεχών, ανεξαρτήτου βαθμού και προέλευσης. Ζητούμενο για την Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. είναι να αποτελεί σημείο αναφοράς, στην μακρά υπηρεσιακή πορεία των μονίμων στελεχών μέσα από τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.
Slide 3
Στόχος
Στόχος είναι η επίλυση προβλημάτων των εν ενεργεία στρατιωτικών, για την βελτίωση τόσο της οικογενειακής καθημερινότητας, όσο και της παραγωγικότητάς τους εντός της Υπηρεσίας. Η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. δρα ως μια κοινή συνισταμένη, σαν μια οικογένεια, στην οποία κανείς δεν περισσεύει. Η ανταλλαγή απόψεων και η παρακολούθηση των εξελίξεων αποτελεί ζητούμενο για την Ομοσπονδία.
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

 

Ανακοινώσεις-Δελτία τύπου

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ  ΑΔΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

 Ξεχειλίζει η οργή και η αγανάκτησή μας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες, έχασε τη ζωή του ένας συνάδελφός μας που υπηρετούσε στον Νομό Έβρου.

Ένας νέος άνθρωπος, ο ΕΠΟΠ Επιλοχίας (ΠΖ) Γεώργιος Πάλλας που υπηρετούσε στο 558 Μ/Κ ΤΠ, στο Πρωτοκκλήσι Μάνδρας, το οποίο ανήκει στην 50 Μ/Κ ΤΑΞ στο Σουφλί, άφησε πριν από λίγες ημέρες την τελευταία του πνοή μέσα στο ΚΙΧΝΕ Διδυμοτείχου  από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου χωρίς να του δοθεί η δυνατότητα να τύχει  στοιχειώδους  ιατρικής περίθαλψης.

Το στρατιωτικό νοσοκομείο Διδυμοτείχου, πλήρως στελεχωμένο  πριν από μερικά χρόνια,  με σχεδόν όλες της ειδικότητες Ιατρών (ήταν Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο), υποβαθμίστηκε σε ΚΙΧΝΕ και οι ιατροί μετατέθηκαν σε άλλες περιοχές.

Ως συνέπεια αυτού, οι μόνοι ιατροί που υπηρετούν σήμερα εκεί είναι ειδικότητας ψυχολόγου,  ψυχιάτρου, και  οδοντιάτρου, σε μία περιοχή μάλιστα όπου δραστηριοποιείται μία Μεραρχία χιλιάδων στρατιωτικών ενώ υπηρετεί ταυτόχρονα και πολύ μεγάλος αριθμός  Αστυνομικών. Καθημερινά όλοι αυτοί οι συνάδελφοι ζουν με την αγωνία και τον φόβο της αβεβαιότητας.

Απευθυνόμαστε  στην πολιτική και στρατιωτική  ηγεσία

Κύριε Υπουργέ, κύριε Αναπληρωτή Υπουργέ και κυρία Υφυπουργέ

Εξαντλήσατε το πολυδιαφημιζόμενο Έτος Μέριμνας Προσωπικού σε δημόσιες σχέσεις, επαναλαμβανόμενες χειραψίες με τα ίδια πρόσωπα και εντυπωσιακές  φωτογραφίες κατά τη διάρκεια των συνεχών επισκέψεών σας, στα Στρατόπεδα της Χώρας.

Τι θα πείτε  σήμερα στην χήρα γυναίκα του εκλιπόντος η οποία τυγχάνει και εγκυμονούσα στον 5ο μήνα της κύησης;

 Πως θα μπορέσει να αναθρέψει το παιδί που θα φέρει στον κόσμο όταν φροντίσατε με τον ‘’εγκληματικό’’ νόμο ‘’Κατρούγκαλου’’, να πετσοκόψετε τις συντάξεις χηρείας, αφήνοντας τις οικογένειες των συναδέλφων μας που έχασαν την ζωή τους, κυριολεκτικά στον δρόμο;

κ.κ. Αρχηγοί

Ως στρατιωτικοί, βιώνουμε καθημερινά τα προβλήματα, τις ελλείψεις και τις δυσλειτουργίες που υπάρχουν στα θέματα υγειονομικής περίθαλψης ειδικά στις ακριτικές περιοχές. Είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζετε πολύ καλά, τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν σε στρατιωτικό ιατρικό προσωπικό, στην περιοχή όπου είναι συγκεντρωμένη η μεγαλύτερη δύναμη των ενόπλων μας δυνάμεων.

 Ελλείψεις που δυστυχώς,  ο 39χρονος ΕΠΟΠ Λοχίας  τις επιβεβαίωσε με τον πλέον τραγικό τρόπο.

Καλές οι υποσχέσεις και τα ευχολόγια, όμως το αποτέλεσμα δεν σας δικαιώνει. Ο τραγικός επίλογος του αδικοχαμένου συναδέλφου μας από τον Έβρο, σας αφήνει έκθετους.

Η ευθύνη για την επίλυση των προβλημάτων είναι αποκλειστικά δική σας. 

Ως Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), αναμένουμε από εσάς ΑΜΕΣΕΣ ενέργειες προς αποκατάσταση της ελλιπούς υγειονομικής περίθαλψης που παρέχεται στα στελέχη των ακριτικών περιοχών της Περιφέρειάς μας.

 

Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   

Νικόλαος Παναγιωτίδης

Επισμηναγός

Κυριάκος Αυγερινός

Αντισμήναρχος

 

 

{aridoc engine="iframe" width="700" height="800"}images/documents/espeamth/2018/orgi_gia_ton_thanato_sinadelfou.pdf{/aridoc}

Επιστολές

Δραστηριότητες

 

Euromil

Ισότητα Φύλων

 

Ο Πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ Δημήτριος Ρώτας και ο Αντιπρόεδρος Βασίλης Λάμπρου στην ΒτΕ (19-03-2024).

Δείτε περισσότερα

Πρωτοβάθμιες Ενώσεις

Αττική

Στερεά Ελλάδα

Πελοπόννησος

Μακεδονία & Θράκη

Χάρτης Ενώσεων      Αναζήτηση Ένωσης      

Τράπεζα Αίματος

Αρ. Μητρώου

14294

 

 

xeriazip

Γίνετε μέλος στην Ένωση της Περιφερειακής Ενότητας που υπηρετείτε, δυναμώνοντας τη φωνή της Ομοσπονδίας

 

provlimatismoszip

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα.

Αποστείλετε email στο erotima@pomens.gr

Η συμβολή όλων των συναδέλφων απαραίτητη 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.