Slide 1
Slide 1

Πρόσφατα

Slide 1
Σκοπός
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. ιδρύθηκε το 2017 αποτελώντας τον θεσμικό εκπρόσωπο των εν ενεργεία στρατιωτικών. Σκοπός της Ομοσπονδίας είναι η προστασία, διαφύλαξη, προαγωγή των συμφερόντων και των θεμελιωδών δικαιωμάτων κάθε στρατιωτικού καθώς και η συμβολή για ποιοτική-ποσοτική αύξηση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Slide 2
Όραμα
Όραμα της Ομοσπονδίας είναι να αποτελεί καθημερινά τον συνεργάτη και το στήριγμα όλων των εν ενεργεία στελεχών, ανεξαρτήτου βαθμού και προέλευσης. Ζητούμενο για την Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. είναι να αποτελεί σημείο αναφοράς, στην μακρά υπηρεσιακή πορεία των μονίμων στελεχών μέσα από τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.
Slide 3
Στόχος
Στόχος είναι η επίλυση προβλημάτων των εν ενεργεία στρατιωτικών, για την βελτίωση τόσο της οικογενειακής καθημερινότητας, όσο και της παραγωγικότητάς τους εντός της Υπηρεσίας. Η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. δρα ως μια κοινή συνισταμένη, σαν μια οικογένεια, στην οποία κανείς δεν περισσεύει. Η ανταλλαγή απόψεων και η παρακολούθηση των εξελίξεων αποτελεί ζητούμενο για την Ομοσπονδία.
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

 

Ανακοινώσεις-Δελτία τύπου

 

 

Βαθμολογική εξέλιξη ΕΜΘ

Ένα σημαντικό θέμα το οποίο απασχολεί μια από τις μεγαλύτερες δεξαμενές στελεχών των ενόπλων δυνάμεων, αυτή των Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ), είναι η βαθμολογική μας εξέλιξη και η δυσμενής αντιμετώπιση μας από τον νομοθέτη, εν αντιθέσει με τους υπαξιωματικούς των υπολοίπων προελεύσεων των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως πέραν των υπαξιωματικών εκ παραγωγικών σχολών, στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων υφίστανται μαζί με τους ΕΜΘ, οι Εθελόντριες Οπλίτες του Ν. 705/1977, καθώς και οι Εθελοντές Οπλίτες από Ανακατάταξη του ΝΔ. 445/1974. 

Με μετέπειτα νομοθετικές ρυθμίσεις, οι συγκεκριμένης προέλευσης υπαξιωματικοί απέκτησαν την δυνατότητα προαγωγής σε βαθμούς αξιωματικών, εν αντιθέσει με τους ΕΜΘ, οι οποίοι παραμένουμε στάσιμοι και εξελισσόμαστε βαθμολογικά, μέχρι τον βαθμό του Ανθυπασπιστή( !!! ).

Η διαφορετική αυτή αντιμετώπιση εντός του στρατεύματος για όσα στελέχη φέρουν τα ίδια προσόντα, με μοναδική αιτιολογία την μη ύπαρξη μέριμνας για τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την προέλευση των ΕΜΘ, αποτελεί κατάφορη παραβίαση της αρχής της ισότητας, η οποία διασφαλίζεται στο άρθρο 4 του Συντάγματος. Η εφαρμογή της αρχής της ισότητας επιβάλει την όμοια αντιμετώπιση διαφορετικών κατηγοριών προσώπων, όταν υφίστανται όμοιες σχέσεις και καταστάσεις. Όταν δε η αρχή αυτή καταπατάται, το δικαστήριο αίρει την δυσμενή διάταξη που επιφέρει την αδικία ως αντισυνταγματική, εντάσσοντας την αδικημένη ομάδα στον ευμενέστερο κανόνα δικαίου.  

Στην περίπτωση μας, αποτελεί κατάφορη αδικία ΕΜΘ που κατέχουν κοινά προσόντα με τους υπαξιωματικούς των υπολοίπων προελεύσεων, να μην έχουν ίδια βαθμολογική εξέλιξη. Η προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση που έχει διαρρεύσει και που επιτρέπει την προαγωγή σε αξιωματικό ενός βοηθού φυσιοθεραπευτή ΕΜΘ, αποτελεί απτό παράδειγμα της δυνατότητας, αλλά και της ευκολίας με την οποία μπορεί η αδικία της βαθμολογικής εξέλιξης των ΕΜΘ να διορθωθεί. 

Σε περίπτωση όμως που δεν θα υπάρξει πολιτική βούληση επί ενός τόσο σοβαρού θέματος που αφορά χιλιάδες στελέχη - τα οποία αδιαμφισβήτητα έχουν αφιερώσει την ζωή τους στο στράτευμα, αποτελώντας την ραχοκοκαλιά του - θα απομείνει η τελική λύση, που δεν είναι άλλη από την δικαστική διεκδίκηση του δικαίου αιτήματος, σχετικά με την άρση της αδικίας στο θέμα της βαθμολογικής εξέλιξης των ΕΜΘ. 

Ενός αιτήματος το οποίο δεν ζητάει τίποτα άλλο εκτός από ισότητα μεταξύ ομοίων, αλλά και αξιοπρέπεια... 

 

Αριστείδης Κασιδόπουλος


Γραμματέας Θεμάτων ΕΜΘ
ΠΟΜΕΝΣ

 

 {aridoc engine="iframe" width="700" height="800"}images/documents/pomens/2018/dekembrios/emth/emth_kasidopoulos.pdf{/aridoc}

 

 

Πρόταση της ΠΟΜΕΝΣ 

 {aridoc engine="iframe" width="700" height="800"}images/documents/pomens/2018/dekembrios/emth/emth_protasi_pomens.pdf{/aridoc}

 

Επιστολές

Δραστηριότητες

 

Euromil

Ισότητα Φύλων

 

Ο Πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ Δημήτριος Ρώτας και ο Αντιπρόεδρος Βασίλης Λάμπρου στην ΒτΕ (19-03-2024).

Δείτε περισσότερα

Πρωτοβάθμιες Ενώσεις

Αττική

Στερεά Ελλάδα

Πελοπόννησος

Μακεδονία & Θράκη

Χάρτης Ενώσεων      Αναζήτηση Ένωσης      

Τράπεζα Αίματος

Αρ. Μητρώου

14294

 

 

xeriazip

Γίνετε μέλος στην Ένωση της Περιφερειακής Ενότητας που υπηρετείτε, δυναμώνοντας τη φωνή της Ομοσπονδίας

 

provlimatismoszip

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα.

Αποστείλετε email στο erotima@pomens.gr

Η συμβολή όλων των συναδέλφων απαραίτητη 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.