Slide 1
Slide 1

Πρόσφατα

Slide 1
Σκοπός
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. ιδρύθηκε το 2017 αποτελώντας τον θεσμικό εκπρόσωπο των εν ενεργεία στρατιωτικών. Σκοπός της Ομοσπονδίας είναι η προστασία, διαφύλαξη, προαγωγή των συμφερόντων και των θεμελιωδών δικαιωμάτων κάθε στρατιωτικού καθώς και η συμβολή για ποιοτική-ποσοτική αύξηση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Slide 2
Όραμα
Όραμα της Ομοσπονδίας είναι να αποτελεί καθημερινά τον συνεργάτη και το στήριγμα όλων των εν ενεργεία στελεχών, ανεξαρτήτου βαθμού και προέλευσης. Ζητούμενο για την Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. είναι να αποτελεί σημείο αναφοράς, στην μακρά υπηρεσιακή πορεία των μονίμων στελεχών μέσα από τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.
Slide 3
Στόχος
Στόχος είναι η επίλυση προβλημάτων των εν ενεργεία στρατιωτικών, για την βελτίωση τόσο της οικογενειακής καθημερινότητας, όσο και της παραγωγικότητάς τους εντός της Υπηρεσίας. Η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. δρα ως μια κοινή συνισταμένη, σαν μια οικογένεια, στην οποία κανείς δεν περισσεύει. Η ανταλλαγή απόψεων και η παρακολούθηση των εξελίξεων αποτελεί ζητούμενο για την Ομοσπονδία.
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

 

Ανακοινώσεις-Δελτία τύπου

 

 

Δελτίο Τύπου Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α {4.3.2019}

Εμπαιγμό καταγγέλλει ο Σύλλογος ΑΞ.Ι.Α  – Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Αφού καθυστέρησε για δύο ολόκληρες ώρες να ξεκινήσει η προγραμματισμένη συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α με τον υφυπουργό κοινωνικών ασφαλίσεων κ. Πετρόπουλο με υπαιτιότητα του δευτέρου, αυτή τελείωσε πριν καν αρχίσει. Ο κ. υφυπουργός δεν είχε τίποτε να δείξει. Τριάντα τέσσερις μήνες μετά από την ψήφιση του ν.4387/2016 και δύο μήνες πριν την πλήρη εφαρμογή του, δεν είχε τίποτε έτοιμο. Η δήλωσή του αυτή ανάγκασε την πρόεδρο του ΔΣ του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α κ. Σαμαρά - Κύρκου Λαμπρινή να διακόψει τη συνάντηση και να αποχωρήσει μαζί με όλο το ΔΣ, καταγγέλλοντας εμπαιγμό εκ μέρους του κ. υφυπουργού.

Ουδείς από τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α, περίμενε αυτήν την εξέλιξη, αφού είχαν προηγηθεί την περασμένη βδομάδα οι εξής συναντήσεις:

  • Τη Δευτέρα, με τον υφυπουργό κ. Πετρόπουλο, ο οποίος είχε δεσμευθεί ότι την επομένη Δευτέρα (σήμερα δηλαδή) θα έδειχνε το σχέδιο της νομοθετικής ρύθμισης άρσης των αδικιών του άρθρου 12 του ν.4387/2016.
  • Την Πέμπτη, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γραμματέα της Κ.Ε. κ. Σκουρλέτη, ο οποίος μετέφερε την κατηγορηματική θέση ότι πρέπει να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα των συντάξεων χηρείας, καθώς και ότι κατανοεί τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι δικαιούχοι αυτών των συντάξεων.
  • Την Παρασκευή, με τον υπουργό επικρατείας κ. Βερναρδάκη, ο οποίος συμφώνησε ότι για την επίλυσή των δίκαιων αιτημάτων του Συλλόγου, η Κυβέρνηση δεσμεύεται για την όσο το δυνατόν συντομότερη νομοθετική ρύθμιση, ει δυνατόν εντός του Μαρτίου και σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούν τα αρμόδια Υπουργεία.

Ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α αποφάσισε να:

  • Συνεχίσει τον αγώνα μέχρι να επέλθει η δικαίωση στα πάγια και βασικά αιτήματα που είναι (1) η κατάργηση των ηλικιακών κριτηρίων χορήγησης σύνταξης, (2) η επαναφορά του 70% της σύνταξης του εκλιπόντος αντί του 50% που καθορίσθηκε με το ν.4387/2016, (3) η μείωση του ορίου της 5ετίας εγγάμου βίου που αναφέρεται στην παράγραφο 2 του άρθρου 12 του ν.4387/2016, από 5 στα 3 έτη, όπως ήταν στο παρελθόν και (4) η μη εφαρμογή του επαναϋπολογισμού στις συντάξεις χηρείας που οδηγεί σε νέες μειώσεις.
  • Ζητήσει όπως σε μία νέα συνάντηση να παρευρίσκεται και η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ Αχτσιόγλου.
  • Αναμένει την απάντηση του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στο επίσημο αίτημα που έχει υποβάλει ο Σύλλογος στον Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σκουρλέτη και τον υπουργό επικρατείας κ. Βερναρδάκη, για συνάντηση μαζί του.
  • Καλέσει τα μέλη του να συγκεντρωθούν αύριο, 5 Μαρτίου 2019, στις 08:30 για 7η συνεχόμενη ημέρα έξω από το Υπουργείο Εργασίας για διαμαρτυρία.

 

Ο αγώνας συνεχίζεται…

Το χρωστάμε στα παιδιά μας! Το χρωστάμε στους αγγέλους!

Για το ΔΣ του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α

Λαμπρινή Σαμαρά – Κύρκου

  Πρόεδρος

 

 

{aridoc engine="iframe" width="700" height="800"}images/documents/pomens/2019/martios/06_03_2019/dt_sullogou_aksia.pdf{/aridoc}

 

 

Επιστολές

Δραστηριότητες

 

Euromil

Ισότητα Φύλων

 

Ο Πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ Δημήτριος Ρώτας και ο Αντιπρόεδρος Βασίλης Λάμπρου στην ΒτΕ (19-03-2024).

Δείτε περισσότερα

Πρωτοβάθμιες Ενώσεις

Αττική

Στερεά Ελλάδα

Πελοπόννησος

Μακεδονία & Θράκη

Χάρτης Ενώσεων      Αναζήτηση Ένωσης      

Τράπεζα Αίματος

Αρ. Μητρώου

14294

 

 

xeriazip

Γίνετε μέλος στην Ένωση της Περιφερειακής Ενότητας που υπηρετείτε, δυναμώνοντας τη φωνή της Ομοσπονδίας

 

provlimatismoszip

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα.

Αποστείλετε email στο erotima@pomens.gr

Η συμβολή όλων των συναδέλφων απαραίτητη 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.