Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του να πραγματοποιεί δράσεις οι οποίες στοχεύουν στην κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη, στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Στρατιωτικών και στην εξυπηρέτηση των αναγκών τους, σας ενημερώνει ότι λειτουργεί:

Τράπεζα Αίματος με την επωνυμία  ‘’Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών’’ - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ και Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών (Αριθμός Μητρώου 14294).

Για την οργανωμένη, ευέλικτη και αποτελεσματική υλοποίησή της, η δράση αυτή διέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας Τράπεζας Αίματος Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, και την ευθύνη για την λειτουργία και διαχείριση της παρακαταθήκης των μονάδων αίματος της Τράπεζας, την έχει η Επιτροπή Αιμοδοσίας, η οποία απαρτίζεται από τους:

α. Νικόλαος Παναγιωτίδης  τηλ. 6983 503377 & 6987 332853

β. Παναγιώτης Τζανετόπουλος  τηλ.6931580688

γ. Νικόλαος Τριτάρης  τηλ.6983503010

δ. Αικατερίνη Κιουρτσίδου  τηλ.6983513068

Η ΠΟΜΕΝΣ, σε πλήρη σύμπνοια με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α), απευθύνει έκκληση σε όλους τους συνάδελφους να προσέλθουν στα Κέντρα  Αιμοδοσίας για να προσφέρουν το πολύτιμο αγαθό, το αίμα.

Η έκκληση αυτή γίνεται λόγω και της επιδημίας του COVID-19 (κορωνοϊου) στη χώρα μας και των εκτάκτων μέτρων που έχουν επιβληθεί, καθώς παρατηρείται δραματική έλλειψη αίματος σε όλα τα Κέντρα Αιμοδοσίας της χώρας μας.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας – Ε.ΚΕ.Α (www.ekea.gr), ενημερώνει ότι όλα τα Κέντρα Αιμοδοσίας έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, οι αιμοδοσίες είναι ασφαλείς και οι περισσότερες από αυτές βρίσκονται σε ξεχωριστές πτέρυγες των Νοσοκομείων.

Πρόθεση της ΠΟΜΕΝΣ είναι η προσφορά αίματος στον συνάνθρωπο μας να συμβάλλει στην Εθνική προσπάθεια για να βγει η χώρα μας αλώβητη και με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Για να μη φτάσουμε στις δύσκολες αυτές στιγμές μαζί με τα θύματα του COVID-19 (κορωνοϊου) να θρηνούμε και θύματα όλων των ηλικιών από την έλλειψη αίματος, ας δείξουμε την αλληλεγγύη μας και την ανθρωπιά μας.

Για τo Διοικητικό Συμβούλιο

Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ