Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

1.  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ, εκφράζει την ικανοποίηση της, για την άμεση ανταπόκριση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σε σχετικό αίτημα της Ομοσπονδίας μας, όπως αυτό κατατέθηκε με τα

(α) "Διάβαστε εδώ"  και

(β) "Διαβάστε εδώ" σχετικά, με την ένταξη του Στρατιωτικού υγειονομικού προσωπικού στους δικαιούχους της Έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης του άρθρου 4 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ A 75 – 30.03.2020) οι οποίοι καθημερινά αγωνίζονται για την πρόληψη και αντιμετώπιση του ιού COVID-19 (κορωνοϊού).

2.  Ωστόσο λαμβάνοντας υπόψη την (ε) σχετική επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΕΥΒ) και σύμφωνα με τα (γ) και (δ) όμοια, η Ομοσπονδία μας εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της, στην εφαρμογή της ανωτέρω απόφασης διότι διαπιστώθηκαν διαφορές μεταξύ των Γενικών Επιτελείων, ως προς την  επεξήγηση των οδηγιών καταχώρησης στις ειδικές καταστάσεις για την καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης των δικαιούχων που υπηρετούν σε Στρατιωτικά Νοσοκομεία και λοιπές δομές υγείας του ΥΠΕΘΑ.

3.  Συγκεκριμένα η Ομοσπονδία γίνεται αποδέκτρια σχετικών αναφορών από συναδέλφους στις οποίες αναφέρεται ότι ενώ διατελούν υπηρεσίες υγειονομικής φύσεως στις Μονάδες κατέχοντας την ειδικότητα του οδηγού στρατιωτικών οχημάτων, σε δομές βαθμού θεραπευτηρίου – αναρρωτηρίου ως οδηγοί ασθενοφόρων, για τυχόν διακομιδή και πιθανού κρούσματος του ιού COVID-19 (κορωνοϊού) σε Στρατιωτικά Νοσοκομεία, αντιμετωπίζοντας πιθανό κίνδυνο προσβολής του ιού εξίσου, όπως του υπόλοιπου εμπλεκόμενου υγειονομικού προσωπικού, δεν συμπεριλήφθησαν στις ειδικές καταστάσεις για την καταβολή της εν λόγω οικονομικής ενίσχυσης. Επιπρόσθετα παρατηρούνται εξαιρέσεις στο προσωπικό (υπόλογοι Μηχανικοί Αεροσκαφών), που ασχολείται εν τοις πράγμασι με τις πτήσεις αεροσκαφών που εκτελούν αποστολές αεροδιακομιδών για τη μεταφορά των ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον COVID-19 (κορωνοϊό).

4.  Κατόπιν των ανωτέρω η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) για την επίλυση του προβλήματος, προτείνει την ΑΜΕΣΗ έκδοση σχετικών διαταγών από τα Γενικά επιτελεία ώστε να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης τα στελέχη που εκτελούν διατεταγμένες υπηρεσίες υγειονομικής φύσεως για ανάγκες Μονάδων, καθώς και το σύνολο του προσωπικού που συμβάλλει τα μέγιστα στην διεξαγωγή των αποστολών αεροδιακομιδών στους δικαιούχους της εν λόγω οικονομικής ενίσχυσης.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

5.  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ, αναδεικνύει το θέμα αυτό, διότι οι συνάδελφοι μας, καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια με υπευθυνότητα, φέροντας σε πέρας την αποστολή την οποία τους ανατίθενται, για την διακομιδή πιθανών κρουσμάτων του ιού COVID-19 (κορωνοϊού) σε Στρατιωτικά Νοσοκομεία, με κίνδυνο προσβολής των ιδίων. Τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων, πιστά στις υποχρεώσεις μας, συνεχίζουμε και σε αυτή την κρίση να λειτουργούμε με αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης. Συνεχίζουμε να εκτελούμε στο ακέραιο τα καθήκοντά μας, φέροντας σε πέρας την αποστολή μας, ευελπιστώντας πως θα υλοποιήσετε τις αυτονόητες δεσμεύσεις σας.

6.  Εισηγητής θέματος: Aναπληρωτής Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Eπχίας (ΠΖ) Πολυδεύκης Ιωάννου, τηλ. 6980286692

7.  Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983 503377.

Μετά τιμής

Νήσοι Νοτίου Αιγαίου

Νήσοι Ιονίου

provlimatismoszip

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας ή αποστείλετε email στο

xeriazip

Γίνετε μέλος στην Ένωση της Περιφερειακής Ενότητας που υπηρετείτε, δυναμώνοντας τη φωνή της Ομοσπονδίας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από την ΠΟΜΕΝΣ