Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Φαίνεται ότι η πρωτοβουλία της ΠΟΜΕΝΣ να προτείνει τη δικαστική διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των συναδέλφων μας ΕΜΘ προκαλεί εξελίξεις και αντιδράσεις. Οι μάσκες έπεσαν...

Συγκεκριμένα sites και ΠΟΕΣ κατηγορούν την ΠΟΜΕΝΣ για διχασμό. Ένα είναι σίγουρο ότι δεν σέβονται όσους τους διαβάζουν... Ποιός διχάζει τους στρατιωτικούς, σύμφωνα με αυτούς; Η ΠΟΜΕΝΣ διχάζει που πρότεινε δημόσια την ανάγκη κοινής διεκδίκησης!!!!!!!!

Από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε με κάθε τρόπο ότι στόχος και μέριμνά μας είναι το συμφέρον των συναδέλφων μας και μόνο. Προς τούτο καλέσαμε για ακόμα μια φορά σε συμπόρευση όλες τις Ενώσεις ανά την Ελλάδα, ανεξάρτητα από το αν ανήκουν ή όχι στην Ομοσπονδία μας, για να μπορέσουν όλοι οι συνάδελφοι ΕΜΘ που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε μια δυναμική διεκδίκηση.

Δυστυχώς η ΠΟΕΣ θεώρησε ότι η πρόσκλησή αυτή είναι «ευκαιρία» για να επιτεθεί για μια ακόμα φορά στην Ομοσπονδία μας. Το χειρότερο όμως, θεώρησε ότι η πρότασή μας για συμπόρευση στη συγκεκριμένη διεκδίκηση είναι ευκαιρία για μια ανήθικη και απαράδεκτη «συνδιαλλαγή» : για να εξετάσουν τη συνεργασία και τις κοινές διεκδικήσεις θέτουν ως «όρο» την ανάκληση και άρση δικαστικών πρωτοβουλιών που έλαβε η Ομοσπονδία μας για την προάσπισή της από συγκεκριμένες παράνομες ενέργειες.

Πιστεύουν άραγε ότι έχουμε ξεχάσει τις συστηματικές συκοφαντίες, τις λάβρες ανακοινώσεις, τους χαρακτηρισμούς, τις μηνύσεις, τις αναφορές, τις ΕΔΕ και τις κάθε είδους διώξεις που εξαπέλυσε η ΠΟΕΣ, σε βάρος των στελεχών της Ομοσπονδίας μας;

Νομίζουν ότι έχουμε ξεχάσει ότι με πρόταση της ΠΟΕΣ έχουν ενταχτεί στο Γ΄ Μισθολογικό κλιμάκιο οι συνάδελφοι μας ΕΜΘ; Μήπως για αυτόν το λόγο αρνούνται την διεκδίκηση αυτή;

Ουδέποτε όμως η Ομοσπονδία μας διανοήθηκε να χρησιμοποιήσει ως «διαπραγματευτικό όπλο» τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των συναδέλφων για να ανακαλέσει η ΠΟΕΣ τις ενέργειές της εις βάρος μας. Όποιος έχει το δίκιο με το μέρος του, όποιος έχει ήσυχη και καθαρή τη συνείδησή του, δεν έχει τίποτε να φοβηθεί, εντός και εκτός των δικαστικών αιθουσών, χωρίς να χρησιμοποιεί ασπίδα συναδέλφους μας.

Οι Ομοσπονδίες οφείλουν να είναι η ασπίδα στους συναδέλφους και όχι το αντίθετο....

• Ποιός είπε στην ΠΟΕΣ ότι τους συναδέλφους μας, τους ενδιαφέρουν οι δικές μας διαφορές και οι δικές μας δικαστικές αντιπαραθέσεις; Οι συνάδελφοί μας θέλουν να διεκδικήσουν το δίκιο τους και καλά κάνουν, ζητώντας μια οικονομική και καλά στοιχειοθετημένη διεκδίκηση.
  • Ποιός έδωσε την άδεια στις Ενώσεις της ΠΟΕΣ να μιλήσουν εξ ονόματος των μελών τους ΕΜΘ, χωρίς πρώτα να ενδιαφερθούν και να ζητήσουν τη γνώμη τους πάνω σε ένα τόσο σοβαρό θέμα για τους ίδιους;
  • Ποιος δίνει το δικαίωμα στην ΠΟΕΣ, να μην αφουγκράζεται την αγωνία των μελών της, που μηνιαίως την ενισχύουν οικονομικά με το ποσό των 1,80 ευρώ;
  • Γνωρίζει η διοίκηση της ΠΟΕΣ ότι συνάδελφοι μας - μέλη των Ενώσεων της,  έχουν δικαιολογημένα βομβαρδίσει τηλεφωνικά την Γραμματεία ΕΜΘ ΠΟΜΕΝΣ απευθυνόμενοι με ανησυχία για τη συμμετοχή τους στη διεκδίκηση της Ομοσπονδίας μας;

Η ΠΟΜΕΝΣ, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των συναδέλφων, πρότεινε την συμπόρευση όλων των Ενώσεων στη συγκεκριμένη διεκδίκηση. Ποτέ δεν ζήτησε ούτε την ανάκληση των σε βάρος της ενεργειών, ούτε δηλώσεις μετανοίας, ούτε την προσχώρηση Ενώσεων. Ζήτησε μόνο τη συνεργασία όλων πάνω σε συγκεκριμένο ζήτημα για να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος των συναδέλφων, όπου και αν υπηρετούν και σε οποιαδήποτε Ένωση και αν ανήκουν ανά την Ελλάδα.

Η πρόσκλησή μας παραμένει ανοιχτή. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Οι διεκδικήσεις για το καλό των συναδέλφων μας πρέπει να μας βρίσκουν ενωμένους και ας μας χωρίζουν πολλά ...

Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή, είναι το δίκαιο των συναδέλφων μας ΕΜΘ και εκεί οφείλουμε όλες οι πλευρές να συντονιστούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Να το ξεκαθαρίσουμε κύριοι της ΠΟΕΣ, Ή αγωνιζόμαστε για τους συναδέλφους μας και τα δίκαια αιτήματα τους ή για τους εαυτούς και τους εγωισμούς μας.

Η ΠΟΜΕΝΣ σας κάλεσε και σας ξανακαλεί σήμερα να την ακολουθήσετε στον πρώτο δρόμο...

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία απέναντι στους συναδέλφους μας.

Αν και πάλι, ακόμα και μετά από αυτή την πρόσκληση της ΠΟΜΕΝΣ αποδειχθεί ότι συνεχίζετε στον δεύτερο δρόμο, είναι δικαίωμα σας να διολισθαίνετε στον συνδικαλιστικό σας κατήφορο.

Μην ξεχάσετε όμως και το δικαίωμα των συναδέλφων μας, να σας κρίνουν αυστηρά και να σας γυρίσουν την πλάτη, που τη στιγμή της δυναμικής διεκδίκησης εσείς σκεφτήκατε μόνο τους εαυτούς σας και όχι το μέλλον τους.

Ο

Νήσοι Νοτίου Αιγαίου

Νήσοι Ιονίου

provlimatismoszip

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας ή αποστείλετε email στο

xeriazip

Γίνετε μέλος στην Ένωση της Περιφερειακής Ενότητας που υπηρετείτε, δυναμώνοντας τη φωνή της Ομοσπονδίας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από την ΠΟΜΕΝΣ