logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Για πρώτη φορά από την πρώτη ημέρα της θεσμικής εκπροσώπησης των εν ενεργεία Στρατιωτικών, η ΠΟΜΕΝΣ φέρει με τον πλέον επίσημο τρόπο, το δίκαιο, χρόνιο και ηθικό ζήτημα της ένταξης του Υγειονομικού στρατιωτικού προσωπικού στην Επιτροπή Κρίσεως Επαγγελμάτων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Συγκεκριμένα χθες Πέμπτη στις 17 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 09:30 στην αίθουσα συσκέψεων του ΣΕΠΕ, αντιπροσωπεία της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Δημήτριο Ρώτα και τη Γραμματέα Ισότητας Φύλων κ. Κατερίνα Κιουρτσίδου παρευρέθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κρίσεως Βαρέων και Ανθυγιεινών, με θέμα: Ένταξη των υγειονομικών επαγγελμάτων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά - Επανεξέταση πινάκων.

Η συμμετοχή της ΠΟΜΕΝΣ στη παραπάνω επιτροπή προέκυψε μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας μας να συμμετάσχει ως ο θεσμικός εκπρόσωπος των εν ενεργεία στρατιωτικών, αίτημα που έγινε αποδεκτό από την Επιτροπή.

Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκε το δίκαιο αίτημα της ανάγκης ένταξης του Υγειονομικού προσωπικού των Στρατιωτικών Νοσοκομείων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά και μόνο για όσους ασκούν εν τοις πράγμασι τα καθήκοντά τους.

Πάγια θέση της Ομοσπονδίας μας είναι να ενταχθούν:

- Οι Νοσηλευτές και οι Βοηθοί Νοσηλευτών

- Οι Παρασκευαστές και Βοηθοί αυτών

- Οι τραυματιοφορείς

- Το προσωπικό ακτινολογικών και ακτινοθεραπευτικών εργαστηρίων καθώς και όλες οι αντίστοιχες ειδικότητες των εργαζομένων στα Στρατιωτικά νοσοκομεία σε σύγκριση με τα Δημόσια νοσοκομεία.

Στη συνέχεια συζητήθηκε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής η προοπτική ένταξης των Ιατρών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και φυσικά η Ομοσπονδία μας είχε την ιερή υποχρέωση να εισηγηθεί θετικά, τονίζοντας, πέραν των υπολοίπων, ότι οι Ιατροί των Στρατιωτικών Νοσοκομείων, είναι οι μόνοι που δεν πληρώνονται τις εφημερίες τους σε σύγκριση με τους συναδέλφους τους στα δημόσια νοσοκομεία.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής αντιλήφθηκαν το δίκαιο των αιτημάτων μας για τους συναδέλφους μας του στρατιωτικού υγειονομικού προσωπικού, ζητώντας μας επιπλέον στοιχεία για τη περαιτέρω διερεύνηση του θέματος. 

Όλοι μπορούμε να φανταστούμε πόσο μεγάλη ευκαιρία θα χανόταν για την προοπτική ένταξης στα Βαρέα και Ανθυγιεινά του στρατιωτικού υγειονομικού προσωπικού, αν δεν συμμετείχε η Ομοσπονδία μας στην εν λόγω επιτροπή...

 Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ για άλλη μια φορά αποδεικνύει εμπράκτως ότι βρίσκεται δίπλα στο Υγειονομικό προσωπικό, ακόμα και τώρα που "τα φώτα σβήσανε και τα παλαμάκια έπαυσαν " για τους Μαχητές των Στρατιωτικών Νοσοκομείων μας, καλώντας όλους τους συναδέλφους του Υγειονομικού προσωπικού να εγγραφούν στις πρωτοβάθμιες Ενώσεις της ΠΟΜΕΝΣ https://www.pomens.gr/aitisi-eggrafis και όλους τους Συλλόγους - Ενώσεις  που δραστηριοποιούνται σε θέματα υγειονομικού προσωπικού να ενώσουν τις δυνάμεις τους δίπλα στον θεσμικό εκπρόσωπο - ΠΟΜΕΝΣ με σκοπό την άμεση επίλυση της χρόνιας αυτής αδικίας. 

Γιατί η ΠΟΜΕΝΣ έχει και την διάθεση και τον τρόπο....

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

   

Δημήτριος Ρώτας

Επγός (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

 

 

ΠΟΜΕΝΣ: Βαρέα και Ανθυγιεινά στις ΕΔ. Ως πότε ο εμπαιγμός?

 

Η ΠΟΜΕΝΣ προτείνει: Επίδομα Επικινδυνότητας στους Μαχητές των Νοσοκομείων μας - Ένταξη τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά

 

Συμμετοχή ΠΟΜΕΝΣ στη επιτροπή Κρίσεως Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων

 

Επίσημη συνάντηση ΠΟΜΕΝΣ με τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νότη Μηταράκη

 

ΠΟΜΕΝΣ: Τα θέματα που θα αναδείξει η Ομοσπονδία στο Euromil

 

ΠΟΜΕΝΣ: Συνάντηση με τον Διοικητή του 251 ΓΝΑ

 

 

{aridoc engine="google" width="700" height="800"}images/documents/pomens/2020/septemvrios/18_09_2020/sunedriasi_17_09_2020_pomens.pdf{/aridoc} 

 

 

{aridoc engine="google" width="700" height="800"}images/documents/pomens/2020/septemvrios/18_09_2020/dt_summetoxi_pomens_stin_epitropi_vae.pdf{/aridoc} 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...