logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

            Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ ως θεσμικός εκπρόσωπος των εν ενεργεία Στρατιωτικών, επανέρχεται στο πολύ σοβαρό θέμα αυτό της ένταξης στην Β μισθολογική κατηγορία των Μονίμων αξιωματικών προέλευσης ΕΜΘ, στους οποίους με τον νόμο 4472/17 δεν προβλέφθηκε η ένταξη τους στο αντίστοιχο κλιμάκιο, σύμφωνα με τον βαθμό που τους απονεμήθηκε με τον νόμο 4609/19.

            Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ήδη από τις 27 Νοεμβρίου 2020 με έγγραφο του στο Υπουργείο Οικονομικών ανέλυε τους λόγους όπου οι προαχθέντες βάσει του Ν.4609/19 Ε.Μ.Θ, εντάσσονται από την ημεροχρονολογία προαγωγής τους στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού στην Β' Κατηγορία του άρθρου 124 του Ν.4472/17 αντί της Γ' Κατηγορίας. 

            Η ΠΟΜΕΝΣ την 01 Δεκεμβρίου 2020 με ανακοίνωσή της χαιρέτησε την πρόταση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για ένταξη στην Β ́ μισθολογική κατηγορία των συναδέλφων μας Αξιωματικών προελεύσεως ΕΜΘ. εξέλιξη η οποία δικαιώνει την Ομοσπονδία μας για τις προτάσεις που έχει καταθέσει που αφορούν τους συνάδελφους Αξιωματικούς προέλευσης ΕΜΘ.

            Σήμερα ήδη 2 μήνες μετά την κατάθεση της ειδικής έκθεσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για ένταξη στην Β ́ μισθολογική κατηγορία των συναδέλφων μας Αξιωματικών προελεύσεως ΕΜΘ και μάλιστα με ένδειξη για κατεπείγουσες ενέργειες, προκειμένου να ενσωματωθεί η παραπάνω πρόταση σε νομοσχέδιο, δεν έχουμε δει μέχρι σήμερα οποιαδήποτε παρέμβαση του Υπουργείου Οικονομικών για την επίλυση του προβλήματος.

            Σας καλούμε, έστω και την ύστατη αυτή στιγμή, να επιλύσετε άμεσα το μείζον ζήτημα της μισθολογικής κατάταξης των στελεχών προελεύσεως ΕΜΘ, το οποίο επηρεάζει μάλιστα τόσο τη μισθολογική όσο και τη συνταξιοδοτική τους αντιμετώπιση  καθώς ήδη δεκάδες συνάδελφοι αναμένουν την συνταξιοδότηση τους καθώς δεν υπάρχει το αντίστοιχο κλιμάκιο ώστε να τοποθετηθούν και να υπάρχει ομαλή έξοδο τους  από τις ένοπλες δυνάμεις.

           Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. ως θεσμική εκπρόσωπος όλων των εν΄ ενεργεία στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων πορεύεται καθημερινά με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους συναδέλφους ανεξάρτητου προέλευσης και σε οποιοδήποτε δίκαιο αίτημα τους χωρίς αποκλεισμούς.

           Η ΠΟΜΕΝΣ είναι στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία για την επίλυση του παραπάνω θέματος καθώς και για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχός (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

 

 

{aridoc engine="google" width="700" height="800"}images/documents/pomens/2021/febrouarios/02_02_2021/02_02_2021_22_anakoinosi_b_kathgoria_emth.pdf{/aridoc}

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...