logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι

Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι σήμερα μέσω του νομικού μας συμβούλου κ. Αλκιβιάδη Ευαγγελάτου, συζητήθηκε η πρώτη υπόθεση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Λάρισας, για τη διεκδίκηση της νυχτερινής αποζημίωσης.

Παρά τους περιορισμούς και τις δυσχέρειες από την εν γένει αναστολή στη λειτουργία των δικαστηρίων λόγω του κορωνοϊού, η οργανωμένη και μεθοδική προσπάθεια απέδωσε καρπούς. Η υπόθεση συζητήθηκε διά φακέλου, ενόψει των ειδικών μέτρων που έχουν τεθεί σε ισχύ, και σύντομα ευελπιστούμε να έχουμε την πρώτη θετική κρίση για το μείζον αυτό ζήτημα.

Υπενθυμίζουμε ότι πρώτη η Ομοσπονδία μας συμβούλευσε τους εν ενεργεία στρατιωτικούς να προσφύγουν άμεσα στα Δικαστήρια προκειμένου να διεκδικήσουν τις αξιώσεις τους και να μην αναμείνουν τυχόν απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί του νομικού ζητήματος.

Τούτο δε προκειμένου αφενός να μην υποπέσουν οι αξιώσεις τους σε παραγραφή, αφετέρου να μην «κινδυνεύουν» από κάποια απόφαση του ΣτΕ που ενδεχομένως να δικαίωνε μόνο όσους έχουν προσφύγει, όπως κάνει συχνά τα τελευταία χρόνια το Ανώτατο Δικαστήριο.

Σήμερα, μετά από οκτώ (8) διαδοχικές αναβολές του Συμβουλίου της Επικρατείας στο οποίο επέλεξαν κάποιοι να προσφύγουν για να κρίνει μόνο το νομικό ζήτημα, αρχίζουν να εκδικάζονται στην ουσία τους οι αγωγές στρατιωτικών για την διεκδίκηση συγκεκριμένων χρηματικών αξιώσεων.

Η Ομοσπονδία μας αισθάνεται πλήρως δικαιωμένη για την στρατηγική που πρότεινε στους στρατιωτικούς.

Ευελπιστούμε στην θετική κρίση του Δικαστηρίου, ώστε να παύσει πλέον ο εμπαιγμός και να παύσουν οι στρατιωτικοί να αποτελούν την μοναδική κατηγορία εργαζομένων που δεν αμείβονται για τη νυχτερινή τους εργασία.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχός (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

 

{aridoc engine="google" width="700" height="800"}images/documents/pomens/2021/febrouarios/04_02_2021/04_02_2021_26_anakoinosi_nixterina.pdf{/aridoc}

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...