logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

1.   Η ΠΟΜΕΝΣ καταδικάζει απερίφραστα τη στοχοποίηση συναδέλφου μας, που επιχειρήθηκε από έτερη Ομοσπονδία με δημόσια επιστολή της προς εσάς.

2.   Δυστυχώς φαίνεται ότι κάποιοι, αντί να επικεντρωθούν στην επίλυση των προβλημάτων των συναδέλφων, επιδιώκουν μόνο τη στοχοποίηση και την φίμωση και δεν διστάζουν να καταφερθούν σε βάρος συγκεκριμένου προσώπου, που η Ομοσπονδία μας και Ελληνική Πολιτεία έχει τιμήσει με την θέση του Αναπληρωτή Προέδρου της Συμβουλευτικής Επιτροπής Στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας του e-ΕΦΚΑ.

3.   Η Ομοσπονδία μας έθεσε από την αρχή το ζήτημα της άδικης μεταχείρισης των στρατιωτικών προελεύσεως ΕΜΘ, ιδίως εκείνων οι οποίοι προάγονται σε Αξιωματικούς δυνάμει των διατάξεων του Ν. 4609/2019.

4.   Η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου, ακολουθώντας και την πρόταση της ΠΟΜΕΝΣ, αποδέχθηκε και κίνησε τις διαδικασίες για την ένταξη στην Β’ Κατηγορία όλων των Αξιωματικών που προέρχονται από το θεσμό των ΕΜΘ. Η Ομοσπονδία παρακολουθεί καθημερινά το ζήτημα, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να υπάρξει πλήρης αποκατάσταση όλων των συναδέλφων.

5.  Απέναντι σε αυτές τις αναμφίβολα θετικές εξελίξεις, κάποιοι προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν και να απαξιώσουν τις προσπάθειες που γίνονται, ζητώντας μάλιστα τη διερεύνηση και την ανάληψη ή απόδοση ευθυνών για τις μέχρι σήμερα ενέργειες.

6.  Η ΠΟΜΕΝΣ δεν πρόκειται να τους ακολουθήσει σε αυτή την κατεύθυνση. Άλλα είναι ζητήματα που πρέπει να διερευνηθούν και για τα οποία η Ομοσπονδία μας σας έχει ενημερώσει πολλάκις. Πώς γίνεται να συμμετέχουν στην Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών Ενώσεις των οποίων τα Καταστατικά ρητώς ορίζουν την συμμετοχή τους στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών; Πώς γίνεται να παρακρατώνται υπέρ της ΠΟΕΣ εισφορές όταν τα Καταστατικά των πρωτοβάθμιων Ενώσεων προβλέπουν συγκεκριμένη διαδικασία μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών;

7.  Αυτά είναι τα ερωτήματα που οφείλει να διερευνήσει το Υπουργείο, και όχι αν κάποιος πασχίζει καθημερινά για την ενημέρωση και των συναδέλφων και την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Μετά τιμής

                                                                                                Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

 
 

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

 

{aridoc engine="google" width="700" height="800"}images/documents/pomens/2021/aprilios/02_04_2021/0900/02_04_2021_81_____.pdf{/aridoc}                                             

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...