logo_image_3.png
  facebookpage  facebookgroup    instagram     twitter     viber     Youtube     email     email     phone    map   map    map                    Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

               Το Σάββατο 15 Μαΐου 2021, αντιπροσωπεία της ΠΟΜΕΝΣ - Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, τον Αντιπρόεδρο, τον Οργανωτικό Γραμματέα, τον Γραμματέα Διεθνών σχέσεων και τον Αναπληρωτή πρόεδρο της συμβουλευτικής επιτροπής του ΕΦΚΑ, είχε επίσημη συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, με την Υπουργό κ. Νίκη Κεραμέως.

               Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που έχουν αναδειχθεί από την Ομοσπονδία μας, σ΄ όλους τους θεσμικούς φορείς.

               Τα θέματα που τέθηκαν από την ΠΟΜΕΝΣ ήταν τα εξής:

  • Η κατάθεση πλήρους πρότασης για αναβάθμιση όλων των Στρατιωτικών σχολών μέσω της ίδρυσης Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας, στο οποίο θα εντάσσονται όλες οι υπάρχουσες Στρατιωτικές σχολές Αξιωματικών και Υπαξιωματικών.
  • Η αναγνώριση των πτυχίων των στρατιωτικών σχολών με τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.
  • Η δυνατότητα των σπουδαστών σχολών ΑΣΣΥ και οι συνάδελφοι προερχόμενων από ΕΜΘ και ΕΠ.ΟΠ. να συμμετέχουν σε μεταπτυχιακά προγράμματα ΑΕΙ.
  • Η πλήρη εφαρμογή του νόμου για τη συνυπηρέτηση των στρατιωτικών με συζύγους εκπαιδευτικούς, που είχε ψηφισθεί κατόπιν προτάσεως της ΠΟΜΕΝΣ. Επίσης την τροποποίηση του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου περί αρχαιότητας εκπαιδευτικών ίδιου κλάδου ή ειδικότητας, καθώς το παράδοξο που συμβαίνει είναι ότι ανεξάρτητα από τα χρόνια υπηρεσίας ενός εκπαιδευτικού, ο νεότερος θεωρείται νεοτοποθετημένος, χωρίς αυτό να συμβαδίζει με τα χρόνια υπηρεσίας του. Συνεπώς, με το υπάρχον πλαίσιο οι σύζυγοι Στρατιωτικών, οι οποίοι είναι εκπαιδευτικοί, λόγω των συχνών μεταθέσεων θεωρούνται πάντα νεότεροι όλων με ό,τι απορρέει αυτό σε σχέση με τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις.
  • Την ειδική μοριοδοτηση των υποψηφίων στις Πανελλήνιες εξετάσεις για τις πληγείσες περιοχές όπως της Καρδίτσας, Λάρισας, Βόλου, Σάμου κλπ.
  • Τις μετεγγραφές- μετακινήσεις Προπτυχιακών Φοιτητών με αδελφό φοιτητή σε Στρατιωτικές Σχολές.
  • Πρόταση για δυνατότητα συμμετοχής των εν ενεργεία στελεχών σε προγράμματα Δια Βίου Μάθησης.

           Από πλευράς της η κα Υπουργός δεσμεύτηκε να στηρίξει τα δίκαια αιτήματα της ΠΟΜΕΝΣ και των χιλιάδων συναδέλφων μας, αναγνωρίζοντας την ανάγκη βελτίωσης, τόσο της καθημερινότητας και του οικογενειακού βίου των στρατιωτικών, όσο και την αναβάθμιση του ακαδημαϊκού και επαγγελματικού επιπέδου τους. Ειδικά για το θέμα της μοριοδότησης, η κα Υπουργός ως η καθ' ύλην αρμόδια για τις Πανελλήνιες εξετάσεις και απόλυτα ευαισθητοποιημένη για το θέμα αυτό, θα επιλύσει το συγκεκριμένο ζήτημα όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.   

           Η ΠΟΜΕΝΣ θα συνεχίσει τον διάλογο που ξεκίνησε εδώ και καιρό, με το Υπουργείο Παιδείας και όχι μόνο, ώστε να επιλυθούν όλα τα σοβαρά και χρόνια ζητήματα που  απασχολούν τους συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας
 
 
Δημήτριος Ρώτας
Ασμχος (ΥΔΚ)
Γεώργιος Θεοδώρου
Τχης (ΠΖ)

 

 

Loading...

 

 

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Πλατφόρμα Προνομίων

Πλατφόρμα Προνομίων

για τα μέλη των Ενώσεων της ΠΟΜΕΝΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΟΜΕΝΣ

Χάρτης Ενώσεων

Χάρτης Ενώσεων

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΝΩΣΗΣ

Αναζήτηση Ένωσης

Αναζήτηση Ένωσης

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

Αττική

Στερεά Ελλάδα

Πελοπόννησος

Θεσσαλία

Μακεδονία & Θράκη

Ήπειρος

Κρήτη

Νήσοι Βορείου Αιγαίου

Νήσοι Νοτίου Αιγαίου

Νήσοι Ιονίου

provlimatismoszip

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας ή αποστείλετε email στο

Η συμβολή όλων των συναδέλφων απαραίτητη 

 

xeriazip

Γίνετε μέλος στην Ένωση της Περιφερειακής Ενότητας που υπηρετείτε, δυναμώνοντας τη φωνή της Ομοσπονδίας

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από την ΠΟΜΕΝΣ
Όροι και Προϋποθέσεις
Για επιβεβαίωση ελέγξτε τα εισερχόμενα (ή ανεπιθύμητα) μηνύματά σας