logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

20 Ιουνίου 2021: Παγκόσμια ημέρα του Πατέρα

          

         Η Ημέρα του Πατέρα, αφορά την πατρότητα και την συνεισφορά των πατεράδων στο κοινωνικό σύνολο και γιορτάζεται σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου.

         Συνιστά μια αφορμή και υπόμνηση της σημασίας της πατρότητας, ένα φόρο τιμής και σεβασμού στους «στυλοβάτες» του θεμελιώδους θεσμού της οικογένειας. Μια επιπλέον ευκαιρία να εστιάσουμε στους μπαμπάδες που στάθηκαν δίπλα μας και μας στήριξαν, που ήταν πάντα «εκεί», όταν τους είχαμε και όταν δεν τους είχαμε ανάγκη, με τις συμβουλές και παροτρύνσεις τους. Οφείλουμε να εκφράσουμε τον απεριόριστο θαυμασμό μας στο πρόσωπο κάθε πατέρα, ο οποίος έχει το καθήκον και το χρέος της ανατροφής των παιδιών του με αρχές και αξίες, σε καιρούς διαχρονικά δύσκολους, συμβάλλοντας καθοριστικά στη διαμόρφωση προτύπων.

         Ο ρόλος του πατέρα μέσα στην οικογένεια είναι σημαντικός και καθοριστικός. Σημαντική είναι επίσης η παρουσία του δίπλα στα παιδιά και στην φροντίδα τους. Το πατρικό φίλτρο, όπως και το μητρικό, δημιουργεί όλα εκείνα τα συναισθήματα αγάπης, δοτικότητας και προστασίας στα παιδιά του. Η ζεστή και δυνατή αγκαλιά του πατέρα δημιουργεί στα παιδιά το αίσθημα της ασφάλειας και της ικανοποίησης.

         Η ασφάλεια, η αγάπη και η προστασία που εμπνέει ο πατέρας στην οικογένεια, δημιουργεί κλίμα εμπιστοσύνης και φιλίας μεταξύ των μελών της. Σε αυτούς τους ήρωες της «καθημερινότητας», που είναι παρόντες και καθοδηγητές με κάθε τρόπο και μέσο, επιτελώντας ένα πολλαπλό και σύνθετο ρόλο, οφείλουμε ευχαριστίες για την ανιδιοτελή προσφορά και αφοσίωση τους.

        Ιδιαίτερα στις οικογένειες στις οποίες ο πατέρας ασκεί το λειτούργημα του Στρατιωτικού, θέτοντας τον εαυτό του και την οικογένεια του στην υπηρεσία της Πατρίδας, οι αυξημένες υπηρεσιακές υποχρεώσεις, που απορρέουν από το καθήκον προάσπισης του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν ως απόρροια την απουσία του από την οικογενειακή εστία.

          Στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, τιμούμε την Ημέρα του Πατέρα και τον ρόλο του ως ένας από τους πυλώνες σταθερότητας στην οικογένεια, αναγνωρίζοντας όλα όσα προσφέρει με στοργή και αγάπη στα παιδιά και στην οικογένεια του, προσμένοντας από την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία την θέσπιση ενός πλαισίου στήριξης του θεσμού της οικογένειας, ικανοποιώντας το αίσθημα δικαίου, με σκοπό ο πατέρας στρατιωτικός, να μπορεί να επιτελεί απερίσπαστα και στο ακέραιο την αποστολή του προς την Πατρίδα και την Οικογένεια του.

        Η Γραμματεία Ισότητας Φύλων ΠΟΜΕΝΣ, εύχεται σε όλους τους πατεράδες, υγεία και δύναμη, ώστε να ανταπεξέλθουν επιτυχώς στο ρόλο τους ως προστάτες της Οικογένειας.

 

Για τη Γραμματεία Ισότητας Φύλων ΠΟΜΕΝΣ

 

                                                                          Αικατερίνη Κιουρτσίδου                      Αριστείδης Τσάτσαρης

                                                                                  Γραμματέας                        Εκπρόσωπος Ισότητας ΕΣΠΕΕ Κιλκίς

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...