logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι

         Η Γραμματεία ΑΣΣΥ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, χαιρετίζει εγκάρδια την Δικαστική δικαίωση των Αξιωματικών Ειδικών Καταστάσεων για ζητήματα που αφορούν τον καταληκτικό βαθμό προαγωγής τους.

          Στις κατηγορίες των Eιδικών Kαταστάσεων μεταφέρονται οι Αξιωματικοί οι οποίοι χωρίς να έχουν υπαιτιότητα παρουσιάζουν  βλάβες ή νοσήματα, συνεπεία τραυματισμού ή παθήσεως και για τη σωματική τους ικανότητα κρίθηκαν από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές ως ικανοί για την στρατιωτική υπηρεσία και εκτελούν κυρίως επιτελικά καθήκοντα - υπηρεσίες γραφείου.

          Με την εφαρμογή της παρ. 10 του άρθρου 3 του Ν.2439/1996 και της παρ. ε΄ του άρθρου 23 του Ν.3883/2010 οι καταληκτικοί βαθμοί  που μπορούν να εξελιχθούν είναι Ταξιάρχου οι υπηρεσίας γραφείου από ΑΣΕΙ, Συνταγματάρχη οι ελαφράς υπηρεσίας από ΑΣΕΙ, Λοχαγού οι υπηρεσίας γραφείου από ΑΣΣΥ και Υπολοχαγού οι ελαφράς υπηρεσίας από ΑΣΣΥ.

          Συνεπώς με την εφαρμογή της νομοθεσίας από την 24-09-2010, δεν τους απονέμονται έως 4 βαθμοί, με αποτέλεσμα τη δημιουργία στρεβλής κατάστασης ανισότητας και την διαταραχή της ιεραρχίας, προσθέτοντας επιπρόσθετα προβλήματα και αδικίες στις μισθολογικές τους αποδοχές λόγω της καθήλωσης των μισθών σε χαμηλά επίπεδα, αφού τα μισθολογικά κλιμάκια βρίσκονται σε συνάρτηση του καταληκτικού τους βαθμού. Έτσι καθηλώνονται βαθμολογικά και μισθολογικά, με μικρότερο βαθμό και λιγότερο μισθό, έναντι ομοίων κατηγοριών στρατιωτικών και αργότερα όταν αποστρατευθούν με λιγότερη σύνταξη, μερίσματα, εφάπαξ και ΒΟΕΑ για τα τέκνα τους.

          Μόνο η ΠΟΜΕΝΣ στις προτάσεις

https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1095-pomens-vathmologiki-ekseliksi-akskon-eidikon-katastaseon-apofoiton-assy

https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1487-pomens-misthologiki-vathmologiki-ekseliksi-akskon-eidikon-katastaseon-eks-assy?fbclid=IwAR0VPoYmWnFK80d712s8Ezg2mkLyMYB6yjcPEva2urOt3T_2SeQ21FZZr6k

έχει τονίσει επανειλημμένα ότι οι Αξιωματικοί αυτοί έχουν υποστεί δυσμενείς συνέπειες και αναμένουν να ανακάμψει το ηθικό τους που προάγει το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας. Συναφώς για να αποκατασταθεί πλήρως η βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη των Αξιωματικών Ειδικών Καταστάσεων έχει προταθεί η κατάργηση των υποπαραγράφων β΄ και γ΄ της παραγράφου 10 του άρθρου 3 του Ν.2439/1996 και τροποποίηση της παρ. ε΄ του άρθρου 23 του Ν.3883/2010 διότι δύναται και είναι αναγκαίο οι προελεύσεως ΑΣΕΙ να λαμβάνουν τον καταληκτικό βαθμό Ταξιάρχου και οι προελεύσεως ΑΣΣΥ να έχουν καταληκτικό βαθμό Συνταγματάρχη.

Οι προτάσεις της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. υιοθετήθηκαν από την Πολιτική Ηγεσία και πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες συναντήσεις και κατατέθηκαν στη Βουλή πληθώρα Επερωτήσεων μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ καλεί την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία να προβεί άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για την υλοποίηση της αποκατάστασης των Αξιωματικών Ειδικών Καταστάσεων.

Εκ της Γραμματείας ΑΣΣΥ: Λγός (ΠΒ) Γκούγκλιας Δημήτριος τηλ. 6978868220 Γραμματέας και   Λγός (ΜΧ-ΕΥ) Μητσάκος Νικόλαος τηλ. 6974483724 Τομεάρχης.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...