logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών
Πρόεδρος ΠΟΜΕΝΣ προς Πρόεδρο ΠΟΕΣ: Πρόσκληση Ενότητας στην Αθήνα

 

Πρόεδρε της ΠΟΕΣ κ. Χρήστο Μαρινέλη, 

Με ιδιαίτερη χαρά ενημερώθηκα για την ανάληψη των καθηκόντων σου ως Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών.

Δυστυχώς όμως είδαμε όλοι μας τις τελευταίες μέρες, τον συνεχόμενο συνδικαλιστικό κατήφορο του κ. Τσουκαράκη, που πάλι ζητούσε τον πειθαρχικό έλεγχο συναδέλφου μας, παραπληροφόρησε τον κόσμο και επιτέθηκε προσωπικά σε μένα για ακόμη μία φορά. Πραγματική απογοήτευση για έναν άνθρωπο που ήθελε να εκπροσωπεί τους συναδέλφους του.  

Συναδελφικά και συνδικαλιστικά θα σταθώ στο εξής, για να είμαστε από την αρχή ξεκάθαροι απέναντι στους συναδέλφους μας.

Προσωπικά εγώ είμαι αυτός που σε κάλεσα περισσότερες από μία φορές τηλεφωνικά για να συναντηθούμε - να συζητήσουμε - να παραθέσουμε έγγραφα και στοιχεία σε ένα κοινό τραπέζι διαλόγου.

Δεν ήμουν ο μόνος από την ΠΟΜΕΝΣ που σου τηλεφώνησε με σκοπό την ενότητα. Τουλάχιστον άλλα δύο προβεβλημένα στελέχη της Ομοσπονδίας μας, από τις Ενώσεις Ηπείρου και Λάρισας, επέδειξαν την ίδια διάθεση, αλλά μέχρι τώρα που σου απευθύνομαι, δεν έχεις επιδείξει την ίδια επιθυμία.

Εύχομαι να μην ευσταθεί η πληροφόρηση που έχει περιέλθει στην ΠΟΜΕΝΣ, ότι έχεις κάνει εδώ και κάποιες ημέρες εισήγηση σε κάποιους εκπροσώπους Ενώσεων της ΠΟΕΣ, να καλέσετε τις Ενώσεις της ΠΟΜΕΝΣ, προσχηματικά και συμπωματικά, μία όχι τυχαία καθημερινή ημέρα, αλλά την Τρίτη 14/12, σε μία καθόλου τυχαία πόλη, αλλά αυτήν της Λάρισας, σε υποτιθέμενη συγκέντρωση ενότητας.

Στις 14/12, όπως ξέρεις και έχει φροντίσει να μας το θυμίζει, ο τέως πρόεδρος της Ομοσπονδίας σας, είναι η ημέρα του δικαστηρίου μεταξύ εμού και συναδέλφου μας, που ο εισαγγελέας έχει παραπέμψει στο στρατοδικείο για το αν υπάρχει εξύβριση κατά εμού, μετά από προσωπική μου αναφορά.

Αν ευσταθεί η συγκεκριμένη ημερομηνία και ο συγκεκριμένος τόπος θα ήθελα δημόσια να σε ενημερώσω ότι ξεκινάς με το «αριστερό» συνδικαλιστικά την πορεία σου ως Πρόεδρος Ομοσπονδίας, αφού με την κίνηση σου αυτή, ανάγεις μια προσωπική αντιδικία μεταξύ δύο στρατιωτικών σε συνδικαλιστικό ζήτημα, γεγονός που υποβαθμίζει τον ρόλο των πρωτοβάθμιων Ενώσεων και τον εμπλέκεις με την στρατιωτική δικαιοσύνη.

Γιατί δεν αναλαμβάνεις ανάλογη πρωτοβουλία να παρίστανται οι Ενώσεις της ΠΟΕΣ για να πουν όχι στην αγωγή των 40.000 ευρώ του τέως Προέδρου ΠΟΕΣ κατά συναδέλφου μας προελεύσεως ΕΜΘ;

Πάλι εύχομαι όλα αυτά να είναι φήμες και άστοχα σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Και επειδή για μένα η ενότητα σε μια φωνή, πρέπει να είναι στοίχημα για την εκπροσώπηση μας, καλώ ως Πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ τον νέο Πρόεδρο της ΠΟΕΣ, στην Αθήνα παρουσία των νομικών συμβούλων των δύο Ομοσπονδιών να συζητήσουμε και να άρουμε τις μεταξύ των Ομοσπονδιών και Ενώσεων μας, τις όποιες δικαστικές διαφορές.

Άμα θέλεις να βρεις δικαιολογία για να μην καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι διαλόγου συνεχίζοντας την άρνηση στην ενότητα, αυτή θα είναι να «κρυφτείς» πίσω από  δικαστήρια που αφορούν πρόσωπα και δεν έχουν καμία σχέση με την θεσμική μας εκπροσώπηση.

Το ζήτημα μετά είναι ποιοι θα απομείνουν να πείσεις για τους λόγους που δεν θα κάθεσαι στο τραπέζι του διαλόγου, έχοντας αντίκτυπο στα ΔΣ των πρωτοβάθμιων Ενώσεων σας. Εκτός αν αυτό επιδιώκεις με την ενδεχόμενη  άρνηση σου. Να τιμωρηθούν οι Ενώσεις σας και να είναι η ΠΟΜΕΝΣ ο κακός - ο διώκτης - ο τιμωρός.

Η ΠΟΜΕΝΣ σ΄ αυτήν την περίπτωση δεν θα σε ακολουθήσει σε νέο συνδικαλιστικό κατήφορο και να είσαι βέβαιος ότι θα είσαι ο βασικός υπεύθυνος της ομηρίας των μελών των πρωτοβάθμιων Ενώσεων της ΠΟΕΣ, που δεν ξέρουν ακόμα ξεκάθαρα ότι η υπογραφή τους, χρησιμοποιήθηκε για τη σύσταση της ΠΟΕΣ του Ρέντη, όταν ο νόμος έλεγε σαφέστατα για μια Ομοσπονδία, παραπλανώντας ουσιαστικά την Ελληνική δικαιοσύνη.

Πρόεδρε της ΠΟΕΣ, περιμένω την θετική απάντησή σου. Μην αφήσεις την ευκαιρία να πάει χαμένη κάνοντας μικροπολιτική που τόσο μας κούρασε όλο αυτό το διάστημα.

Μετά θα έχουμε τον χρόνο να συζητήσουμε και για τα ασυγχώρητα συνδικαλιστικά ατοπήματα σας, που οδήγησαν ολόκληρους θεσμούς στην αγωνία του σήμερα:

  • Υπερ του μισθολογίου 2017.
  • Παραμονή στην Γ΄ μισθολογική κατηγορία για τους Αξκους προελεύσεως ΕΜΘ αντί ένταξης τους στην Β΄ κατηγορία.
  • Τρόπος διεκδίκησης Νυχτερινής αποζημίωσης.
  • Πρόταση για ένταξη στους ΕΟΘ τους συναδέλφους μας ΕΠ.ΟΠ μετά το 50ο έτος δηλαδή στην ομηρία χιλιάδων συναδέλφων μας.
  • Βαθμολογική αποκατάσταση ΑΣΣΥ σειρών 91-92-93 και εντεύθεν και όχι μέχρι του 90 που έλεγε στην Βουλή ο τέως Πρόεδρος σας.
  • Πλήρης Βαθμολογική αποκατάσταση ΑΣΣΥ ελαφράς υπηρεσίας και όχι με την απονομή ενός βαθμού που είχε ειπωθεί το 2019 από τον κ. Ντίγκο.
  • Άρθρο 32, που δεν υπήρχε αντίδραση μέσα στην Βουλή αλλά μετά την ψήφισή του.
  • 3ετία Ν. 3865/10 που την μία την έλεγε ως πλασματική και μετά την βάφτιζε ως πραγματική…

Δυστυχώς ο κατάλογος είναι μεγάλος και το βάρος της ευθύνης του τέως Προέδρου ΠΟΕΣ τεράστιο, που αναπόφευκτά τώρα πέφτει πάνω σου.

Και πάλι καλή επιτυχία στα νέα σου καθήκοντα - με την ευχή μακριά από μικροπολιτική και κομματικές εξαρτήσεις - μακριά από ύβρεις και συκοφαντίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με μόνο στόχο την επίλυση των χρόνιων θεμάτων που απασχολούν τους συναδέλφους μας.

Με εκτίμηση

Δημήτριος Ρώτας

Πρόεδρος ΠΟΜΕΝΣ

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...