ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 1η Ιουνίου υπό την αιγίδα της ΠΟΜΕΝΣ διοργανώθηκε Ημερίδα ενημέρωσης των συναδέλφων μας στην Περιφερειακή Ενότητα των Χανίων, από τους Αντισμήναρχο Δημήτριο Ρώτα, Υποσμηναγό Ηλία Κολλύρη και Ανθυπασπιστή Ιωάννη Σπαράγγη.

Την Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους: αντιπροσωπεία από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΕΕΧ, ο τέως Πρόεδρος της ΕΣΠΕΕΧ Πλοίαρχος (Ε) Σ. Ροδουσάκης  και τεως Γενικός Γραμματέας Αρχισμηνίας (ΕΟΠΛ) Π.Τσούκας, οι οποίοι, τιμήθηκαν με αναμνηστική πλακέτα από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Ρώτα, για την συνεισφορά τους ως πρωτεργάτες στα συνδικαλιστικά δρώμενα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, ενώ τέλος, παρευρέθηκαν δεκάδες συνάδελφοι με διάθεση για ενημέρωση.

Οι εν λόγω συνάδελφοι, με δυναμικές και στοχευμένες  ερωτήσεις συνέβαλαν στο να υπάρξει διάδραση η οποία βοήθησε στο να αναδειχθούν τα τοπικά προβλήματα που επηρεάζουν δυσμενώς την υπηρεσιακή αλλά και  οικογενειακή τους καθημερινότητα, χωρίς όμως να λάβουν λιγότερη μνεία και θέματα που επηρεάζουν το σύνολο του στρατεύματος σε Πανελλαδικό επίπεδο.

Έγινε απολύτως σαφές στην αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μας από όλους τους παρευρισκόμενους συναδέλφους, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι υπηρετούντες γενικώς στην Νήσο Κρήτη είναι η ελλιπής στελέχωση του Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης.

Επίσης αναδείχθηκε με κατάλληλη επιχειρηματολογία η επιτακτική ανάγκη θεμελίωσης βρεφονηπιακού σταθμού αλλά και παιδικού σταθμού ο οποίος να καλύπτει τις ανάγκες των περί τις 3.000 στρατιωτικών οικογενειών στα Χανιά. Αναλύθηκε το ζήτημα της στέγασης και οι στρεβλώσεις του διακλαδικά, όπου το κύριο και δίκαιο αίτημα των συναδέλφων μας, είναι να γίνεται επιλογή των δικαιούχων και με εισοδηματικά κριτήρια αλλιώς η παροχή κάμπτεται και παύει πλέον να είναι κοινωνική.

Άλλο θέμα που απασχόλησε την ημερίδα ήταν η μετακίνηση του προσωπικού με παλαιά "επικίνδυνα" οχήματα αλλά και η έλλειψη συγκεκριμένων δρομολογίων από και προς την εργασία σε μια περίοδο όπου ο οικογενειακός προϋπολογισμός πιέζεται. Δεν θα μπορούσε να μην αναδειχθεί και να μην τεθεί δυναμικά η οικονομική αδυναμία μεγάλης μερίδας στρατιωτικών με μέλη ΑΜΕΑ και η μη άρτια υπηρεσιακή υποστήριξη τους, όπως εξίσου απαιτητή η ανάγκη καθιέρωσης Ιατρού Ελεγκτή σε καθορισμένη ώρα επί συγκεκριμένου στρατοπέδου.

Τέθηκε σε γνώση των συναδέλφων μας η τεχνικά ανεπαρκής απόφαση δασοφύλαξης η οποία εξαγγέλθηκε ότι θα ανατεθεί αποκλειστικά στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, οι επιφυλάξεις και οι προβληματισμοί που ήδη έχει κοινωνήσει η ΠΟΜΕΝΣ στην Ηγεσία επί τούτου, ενώ συζητήθηκε το πλαίσιο νόμιμης και πάντα σύμφωνα με το στρατιωτικό καθήκον ενεργειών μας άμα υλοποίησης της.

Το συνταξιοδοτικό των συναδέλφων μας ΕΠΟΠ καθώς και το μισθολογικό /σταδιοδρομικό των συναδέλφων μας ΕΜΘ ήταν από τα θέματα που απασχόλησαν με ερωτήσεις, τους παριστάμενους συναδέλφους μας.

Με εξαίρεση τα τελευταία τρία θέματα που είναι αρμοδιότητος δευτεροβάθμιου οργάνου, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΣΠΕΕΧ Αντισυνταγματάρχη Ευδόκιμο Σαμαρτζίδη έχουν ληφθεί ήδη δράσεις σε αλληλεπίδραση με τις τοπικές Ηγεσίες των ΕΔ αλλά και τους φορείς της Πολιτείας, καθώς αφορούν θέματα που με σπουδή προωθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΕΕΧ.

Επιπρόσθετα, δόθηκαν αναλυτικά εξηγήσεις με αποδεικτικά παραστατικά σε όποιον ήθελε να τα μελετήσει και να κρατήσει αντίγραφα αυτών, με τα οποία αποδεικνύονταν για ποιον λόγο η Θεσμική Εκπροσώπηση δεν πορεύτηκε μέχρι σήμερα, ως ενιαία φωνή, και πάντως με έλλογα συμπεράσματα για την πηγή αυτής της κατάστασης. Τονίστηκε δε, για ακόμα μια φορά, ότι η ΠΟΜΕΝΣ είναι ανοιχτή στον διάλογο και στην ενότητα.

Τέλος, δόθηκε η υπόσχεση για νέες δράσεις υπό την αιγίδα της ΠΟΜΕΝΣ στα Χανιά, καθώς υπήρξε πανηγυρικό αίτημα από τους παρευρισκόμενους.