Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ, χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπως αυτή διατυπώθηκε  κατά την διάρκεια απάντησης του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Χαρδαλιά, την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022, στην Επίκαιρη Ερώτηση, με αριθμό 780/16-6-2022, που υπέβαλε ο Βουλευτής Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής κ. Βασίλειος Κεγκέρογλου, με θέμα: «Γονική άδεια για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων» σύμφωνα με την οποία:

α.  Ως προς την 14ήμερη άδεια Πατρότητας:

Οι νέες διατάξεις του άρθρου 27 του Ν.4808/2021 (Α΄101)  αναφορικά με την άδεια πατρότητας, έχουν απευθείας υποχρεωτική εφαρμογή και στο στρατιωτικό προσωπικό, δεδομένης της υπαγωγής του στο δημόσιο τομέα, δυνάμει του άρθρου 25 του ίδιου νόμου…...

Ως εκ τούτου, το δικαιούμενο στρατιωτικό προσωπικό μπορεί να αιτηθεί την εν λόγω 14ήμερη άδεια,

β.  Ως προς την χρονική διάρκεια λήψης της άδειας ανατροφής

Η συγκεκριμένη άδεια, λόγω της απευθείας υποχρεωτικής εφαρμογής του άρθρου 28 του Ν. 4808/2021 (Α΄101) στις Ένοπλες Δυνάμεις, δυνάμει του άρθρου 25 του ιδίου νόμου, έχει ως χρονικό σημείο εξάντλησης τα οκτώ (8) έτη του τέκνου, υπερκεράζοντας έτσι αναγκαστικά το όριο των έξι (6) ετών που  έχει τεθεί για τη λήψη της με την Κοινή Υπουργική Απόφαση του 2016.

Επισημαίνεται ότι η εναρμόνιση της νομοθεσίας μα την συμπερίληψη  του προσωπικού των ΕΔ, στους δικαιούχους των ανωτέρω παροχών, έχοντας ως γνώμονα την ισότητα στο χώρο της εργασίας, καθώς και την προστασία του θεσμού της οικογένειας, αποτελεί αίτημα της ΠΟΜΕΝΣ.

Συγκεκριμένα με σχετικό έγγραφο της Αντιπροεδρίας Μέριμνας Προσωπικού της Ομοσπονδίας μας, που κατατέθηκε στις 20 Ιουλίου 2021 https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1598-pomens-amesi-enarmonisi-stin-xorigisi-adeion-sto-stratiotiko-prosopiko-adeia-patrotitas-adeia-frontisti-adeia-gia-monogoneikes-oikogeneies είχαμε αναδείξει ως απορρέουσα υποχρέωση της Πολιτικής και Στρατιωτικής μας Ηγεσίας, την άμεση εναρμόνιση της νομοθεσίας όσον αφορά τις ανωτέρω μνημονευόμενες άδειες, ικανοποιώντας το αίσθημα δικαίου και την αρχή της ίσης μεταχείρισης, ώστε των ανωτέρω δικαιωμάτων, να καταστούν κοινωνοί και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι αποφάσεις αυτές αποτελούν μια ακόμα πολύ σημαντική επιβεβαίωση της ορθότητας των προτάσεων της Ομοσπονδίας μας και αποδεικνύει ότι η ΠΟΜΕΝΣ,  δεν αναλώνεται σε ανούσιους διαπληκτισμούς, δεν επαναπαύεται όπως άλλοι στην έκδοση ενός εγγράφου ή στην δημοσιοποίηση του στα sites, αλλά με συνεχείς προσπάθειες, επαφές και διαβουλεύσεις με αρμόδιους φορείς, μάχεται καθημερινά και δικαιώνει τις συνεχείς προσπάθειες του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο ανταποκρινόμενο με σθένος και υπερηφάνεια στο εθνικό κάλεσμα διασφαλίζει την ακεραιότητα της Πατρίδας.

Ο Πρόεδρος

Νήσοι Νοτίου Αιγαίου

Νήσοι Ιονίου

provlimatismoszip

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας ή αποστείλετε email στο

xeriazip

Γίνετε μέλος στην Ένωση της Περιφερειακής Ενότητας που υπηρετείτε, δυναμώνοντας τη φωνή της Ομοσπονδίας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από την ΠΟΜΕΝΣ