ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί/ές Συνάδελφοι/σσες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει την ανανέωση της συνεργασίας της με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα και το μοναδικό Κολλέγιο μέλος Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων (Compostela Group of Universities) για το Ακαδημαϊκό Έτος 2023 – 24.

Η συνεργασία αυτή προβλέπει ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΥΨΟΥΣ 50% επί των αρχικών διδάκτρων του Κολλεγίου (στην υποτροφία δεν περιλαμβάνονται τα δίδακτρα του αντίστοιχου ανά σχολή συνεργαζόμενου Πανεπιστημίου), σταθερή για όλα τα χρόνια φοίτησης για οποιοδήποτε προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, σε όλα τα μέλη της ΠΟΜΕΝΣ, καθώς και στους συγγενείς τους πρώτου βαθμού.

Η Ομοσπονδία μας με αυτήν την συμφωνία θέλει να δώσει στα παιδιά μας μία ακόμα επιλογή σπουδών, την δυνατότητα να σπουδάσουν σε ένα Κολλέγιο, να πραγματοποιήσουν δηλαδή ένα άπιαστο για πολλούς όνειρο, μέχρι τώρα, για οικονομικούς φυσικά λόγους.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συνεργάζεται με διακεκριμένα Διεθνή Πανεπιστήμια, διαθέτει  Ακαδημαϊκές Σχολές και προσφέρει Bachelors & Masters σε 8 υπερσύγχρονα campus σε όλη την Ελλάδα και συγκεκριμένα σε Αθήνα, Μαρούσι, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Ρόδο, Λάρισα και Πάτρα.

Η συνεργασία μας περιλαμβάνει και τα νέα προγράμματα σπουδών που θα τρέξει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο για πρώτη φορά το ακαδημαϊκό έτος 2023-24 :

BA (Hons) Graphic Design Γραφιστική

BA (Hons) Interior Design Σχεδιασμός Εσωτερικών Χώρων

Σημαντικό πλεονέκτημα είναι και η δυνατότητα μεταγραφής φοιτητών μεταξύ των campus, σε περίπτωση μετάθεσης του γονέα - συναδέλφου κατά το χρονικό διάστημα της φοίτησης τους (εφόσον το πρόγραμμα σπουδών προσφέρεται στο campus όπου επιθυμούν να μετεγγραφούν).

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι αποκλειστικός συνεργάτης στην Ελλάδα των εξής διακεκριμένων Διεθνών Πανεπιστημίων: Oxford Brookes University, University of East London, Queen Margaret University, Solent University Southmapton και Ecole Hôtelière de Lausanne (EHL). Προσφέρει πανεπιστημιακές σπουδές αριστείας στο μεγαλύτερο εύρος επιστημονικών εξειδικεύσεων, με σύγχρονα προγράμματα σπουδών (bachelors & masters) που υπάγονται στις εξής Σχολές:

• Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οικονομικών (Διοίκηση Επιχειρήσεων, Μάρκετινγκ, Οικονομικά, Λογιστική & Χρηματοοικονομική, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία, Διαχείριση & Ανάπτυξη Ακινήτων)
  • Σχολή Πληροφορικής (Επιστήμη της Πληροφορική, Κυβερνοασφάλεια & Δίκτυα Η/Υ, Τεχνολογία Πληροφορικής για Επιχειρήσεις, Τεχνολογία Πληροφοριών, Ασφάλεια Πληροφοριών & Ψηφιακή Εγκληματολογία, Επιστήμη Δεδομένων, Τεχνητή Νοημοσύνη)
  • Σχολή Υγείας (Νοσηλευτική, Μαιευτική, Ποδιατρική, Βιοϊατρικές Επιστήμες, Φυσικοθεραπεία, Εργοθεραπεία, Λογοθεραπεία, Διαιτολογία, Αποκατάσταση, Ιατρική Γενετική)
  • Σχολή Τουρισμού (Διοίκηση Τουρισμού & Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, Οργάνωση Εκδηλώσεων)
  • Πολυτεχνική Σχολή (Αρχιτεκτονική, Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Συστημάτων, Graphic Design, Interior Design)
  • Σχολή Ψυχολογίας (Ψυχολογία, Κλινική Κοινοτική Ψυχολογία, Ψυχολογία Εργασίας, Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία, Θετική Ψυχολογία & Coaching, Ψυχολογία Παιδιών, Νευροψυχολογία)
  • Σχολή Παιδαγωγικών (Προσχολική Εκπαίδευση, Ειδική Αγωγή, Ηγεσία στην Εκπαίδευση, Tεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση)
  • Σχολή Επιστημών Αθλητισμού & Φυσικής Αγωγής (Προπονητική & Φυσική Αγωγή, Οργάνωση, Διοίκηση & Ανάπτυξη Αθλητισμού, Εφαρμοσμένη Διατροφή Αθλητισμού & Άσκησης)
  • Σχολή Πολιτισμού και Επικοινωνίας (Δημοσιογραφία, Σκηνοθεσία, Μουσική Τεχνολογία & Παραγωγή, Υποκριτική και Δημιουργική Γραφή)
  • Νομική Σχολή
  • Σχολή Ναυτιλίας (Ναυτιλιακές Σπουδές, Διοίκηση Λιμένων & Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων, Ναυτιλιακό Δίκαιο, Διοίκηση Διεθνούς Εφοδιαστικής Αλυσίδας, Διαχείριση Πλοίων, Επιχειρηματική Ανάλυση στη Ναυτιλία, Εμπόριο Ενέργειας και Αειφορία)

Δείτε αναλυτικά όλα τα Προπτυχιακά Προγράμματα

Τα πτυχία απονέμονται απευθείας από τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια και αναγνωρίζονται στην Ελλάδα βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας από το Υπουργείο Παιδείας. (διαβάστε εδώ την νομοθεσία).

Σε περίπτωση αποστρατείας  μέλους της ΠΟΜΕΝΣ, για οποιοδήποτε λόγο, το πρόγραμμα υποτροφίας θα συνεχίσει να είναι σε ισχύ μέχρι το τέλος του.

Διευκρίνιση: Η παροχή των προνομιακών διδάκτρων του Μητροπολιτικού Κολλεγίου για τα μέλη της ΠΟΜΕΝΣ έχει ισχύ αποκλειστικά για τις νέες εγγραφές στο ακαδημαϊκό έτος 2023-24.

Η Υποτροφία εξασφαλίζετε με την επίδειξη, από τα ενδιαφερόμενα μέλη μας, της Κάρτας Προσφορών της ΠΟΜΕΝΣ στα κατά τόπους Campus του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

*  Όσα μέλη μας δεν έχουν προμηθευθεί  την εν λόγω κάρτα αυτή διατίθεται από τα αντίστοιχα πρωτοβάθμια σωματεία της ΠΟΜΕΝΣ στα όποια είναι εγγεγραμμένοι.

Για τα πρωτοβάθμια σωματεία της Αττικής διατίθενται επίσης και από τα γραφεία της ΠΟΜΕΝΣ :

Α. Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (Κτήριο ΓΕΣ Αρ. Γραφείου 057)

Β. Λυκούργου 9 (8ος Όροφος) Ομόνοια.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.mitropolitiko.edu.gr