logo_image_3.png
  facebookpage  facebookgroup    instagram     twitter     viber     Youtube     email     email     phone    map   map    map                    Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο   

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι

Μετά από κοινή απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ με τις αντίστοιχες Ομοσπονδίες των Αστυνομικών, Πυροσβεστών και Λιμενικών, καλούνται όλοι οι εν ενεργεία - συνταξιούχοι συνάδελφοι μας καθώς και οι οικογένειες μας, να δώσουν δυναμικό παρών και να συμμετάσχουν στην πραγματοποίηση της πανελλαδικής συγκέντρωσης - διαμαρτυρίας στις 9 Σεπτεμβρίου 2022, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:00΄ στο Λευκό Πύργο Θεσσαλονίκης, στέλνοντας μήνυμα από όλη την Ελλάδα στην Κυβέρνηση της Χώρας, ενόψει των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η συμμετοχή όλων μας είναι επιβεβλημένη απαντώντας έτσι με δυναμικό τρόπο στον εμπαιγμό, την απαξίωση, στην προσβολή της αξιοπρέπειας και της πλήρους υποβάθμισης της προσφοράς μας τόσο στο υπηρεσιακό όσο και στο κοινωνικό επίπεδο. 

Οι Στρατιωτικοί δεν Επαιτούν. Διεκδικούν και Απαιτούν:

 • Την πλήρη αποκατάσταση των μισθών μας στο ύψους του Αυγούστου του 2012, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣτΕ.
 • Την αποζημίωση της νυχτερινής μας  εργασίας  που  εδώ  και  έξι  (6) χρόνια από την ψήφιση του νέου μισθολογίου,(Ν.4472/2017ΦΕΚ Α ́74 /19-5-2017)δεν εφαρμόζεται.
 • Την αποζημίωση όλων των εκτελεσθεισών υπηρεσιών (Έβρος-πυρασφάλεια-αργίες)
 • Την εφαρμογή του  40ωρου  εργασίας  και  την  πρόβλεψη  αποζημίωσης  της υπερωριακής απασχόλησης.
 • Την κατάργηση όλων των ορίων  ηλικίας  των στρατιωτικών, ώστε  να  μην αποστρατεύεται κανείς χωρίς τη θέλησή του πριν την συμπλήρωση των απαιτούμενων 40 ετών για την λήψη της πλήρους κατώτατης σύνταξης.
 • Την Ένταξη στα Βαρέα-Ανθυγιεινά όλου  του  υγειονομικού προσωπικού καθώς και των αντίστοιχων ειδικοτήτων του προσωπικού των Ε.Δ. όπως ισχύει για τους λοιπούς εργαζομένους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.
 • Την πρόβλεψη επικουρικής ασφάλισης για τα στελέχη των ΕΔ, όπως θα ισχύει για όλους τους άλλους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.
 • Την ρύθμιση αναγνώρισης της τριετίας Ν.3865/2010, για τους συναδέλφους μας που προσλήφθηκαν από 1/10/90  έως  31/12/95, με  ποσοστό 6,67%, για χρονικό ορίζοντα ενός εξαμήνου. 
 • Την θεσμοθέτηση του αμετάθετου μετά την 30ετία.
 • Την στέγαση σε στρατιωτικά οικήματα, όλου του προσωπικού, ειδικά όσων υπηρετούν στις παραμεθόριες περιοχές και νησιά.
 • Την ρύθμιση των αδικιών όλων των προελεύσεων ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ-ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ/ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΕΣ-ΕΜΘ-ΕΠ.ΟΠ-ΟΒΑ (Σειρές ΑΣΣΥ 91-92-93,Βαθμολογικο ΑΣΣΥ Σειρές 94 και εντεύθεν ,Ελαφράς Υπηρεσίας ,Άρθρο 32,Β΄ Μισθολογική Κατηγορία Αξιωματικών εξ ΕΜΘ ,Βαθμολογικό ΕΠ.ΟΠ ,Μισθολογικές Αδικίες ΟΒΑ κτλ.)

Από χειροκροτήματα και όμορφα λόγια χορτάσαμε. Οι πράξεις μετράνε πλέον. Όσοι δεν το έχουν αντιληφθεί, καιρός να το πληροφορηθούν.

 Για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ,  η εργασιακή μας αξιοπρέπεια αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αρχή μας και θα συνεχίσουμε να την διεκδικούμε με απαράμιλλο σθένος, όπως ακριβώς συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε αποστολή μας ανατίθεται.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

 

 

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Πλατφόρμα Προνομίων

Πλατφόρμα Προνομίων

για τα μέλη των Ενώσεων της ΠΟΜΕΝΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΟΜΕΝΣ

Χάρτης Ενώσεων

Χάρτης Ενώσεων

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΝΩΣΗΣ

Αναζήτηση Ένωσης

Αναζήτηση Ένωσης

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

Αττική

Στερεά Ελλάδα

Πελοπόννησος

Θεσσαλία

Μακεδονία & Θράκη

Ήπειρος

Κρήτη

Νήσοι Βορείου Αιγαίου

Νήσοι Νοτίου Αιγαίου

Νήσοι Ιονίου

provlimatismoszip

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας ή αποστείλετε email στο

Η συμβολή όλων των συναδέλφων απαραίτητη 

 

xeriazip

Γίνετε μέλος στην Ένωση της Περιφερειακής Ενότητας που υπηρετείτε, δυναμώνοντας τη φωνή της Ομοσπονδίας

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από την ΠΟΜΕΝΣ
Όροι και Προϋποθέσεις
Για επιβεβαίωση ελέγξτε τα εισερχόμενα (ή ανεπιθύμητα) μηνύματά σας