logo_image_3.png
  facebookpage  facebookgroup    instagram     twitter     viber     Youtube     email     email     phone    map   map    map                    Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο   

 

Αθήνα, 13 Σεπτεμβρίου 2022

Αρ. Πρωτ.:  201-1-50ζ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία από το Λευκό Πύργο έως το Υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, πραγματοποίησαν οι Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, στις 9 Σεπτεμβρίου 2022 το απόγευμα, με αφορμή τα εγκαίνια της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και τις καθιερωμένες εξαγγελίες από τον Πρωθυπουργό της Χώρας.

 

Για πρώτη φορά από το 2019 και μετά την εφαρμογή των εκτάκτων περιοριστικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, το συνδικαλιστικό μας κίνημα, με τη δυναμική συμμετοχή Αστυνομικών, Πυροσβεστών, Λιμενικών, Στρατιωτικών και Συνταξιούχων από κάθε γωνιά της Ελλάδας, έκανε στη Θεσσαλονίκη αισθητή την παρουσία του, απαιτώντας από την πολιτεία να ανταποκριθεί στα συσσωρευμένα δίκαια αιτήματα που έχουν τεθεί υπόψη των αρμοδίων Υπουργών και καρκινοβατούν είτε επιδεικτικά «αγνοούνται» ακόμα.

 

 

 

Ειδικότερα, το διεκδικητικό πλαίσιο των Ομοσπονδιών και τα αιτήματά τους, ανέπτυξαν με τις ομιλίες τους ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών κ. Δημήτριος ΡΩΤΑΣ, ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος κ. Κώστας ΤΣΙΓΚΑΣ, ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος κ. Νικόλαος ΛΑΥΡΑΝΟΣ, ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος κ. Γιώργος ΜΑΡΑΓΚΟΣ, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος κ. Παναγιώτης ΤΣΙΑΝΟΣ,  ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας κ. Ανδρέας ΒΕΛΛΙΟΣ και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Γρηγόριος ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, ενώ χαιρετισμό στους συγκεντρωθέντες απηύθυναν, ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Διονύσης ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ, ο επικεφαλής του Τομέα Σωμάτων Ασφαλείας  του ΠΑ.ΣΟ.Κ.- ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Γιώργος ΦΕΣΤΕΡΙΔΗΣ και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας κ. Ευάγγελος ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ.

 

Μετά τις μεστές σε περιεχόμενο ομιλίες και τα ηχηρά μηνύματα προς τους κυβερνώντες, οι δεκάδες Πρωτοβάθμιες Ενώσεις των Ομοσπονδιών, στοιχήθηκαν πίσω από το κεντρικό πανό και με χαρακτηριστικά συνθήματα και διαφορετικά πανό πορεύτηκαν προς το Υφυπουργείο Μακεδονίας  - Θράκης, όπου αντιπροσωπεία επέδωσε το Ψήφισμα στον Διευθυντή του Γραφείου του Υφυπουργού κ. Σταύρου ΚΑΛΑΦΑΤΗ, προκειμένου να το προωθήσει στη Γραμματεία της Κυβέρνησης.

Το Ψήφισμα απευθύνεται στον Πρωθυπουργό της Χώρας κ. Κυριάκο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων τόσο τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και την αναγκαιότητα έμπρακτης αναγνώρισης της τεράστιας προσφοράς των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και τα βασικά αιτήματα που εκκρεμούν προς υλοποίηση και αποτελούν κατά προτεραιότητα, αντικείμενο πιέσεων και διαβούλευσης με τους αρμόδιους Υπουργούς.

Κοινή απαίτηση, να δοθεί τέλος στην υπηρεσιακή - εργασιακή εκμετάλλευση του ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο εν μέσω αλλεπάλληλων κρίσεων, προσπαθεί να επιβιώσει, ανταποκρινόμενο πάντα κατά τον καλύτερο τρόπο στις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες και παρά τις ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό, τις χρόνιες παθογένειες και τους απρόβλεπτους κινδύνους.

«Οι ένστολοι δεν επαιτούν, απαιτούν» είναι το κεντρικό μήνυμα που εκπέμφθηκε οργισμένα από χιλιάδες στόματα σε όλη τη Χώρα, κάτι που θα γίνει ακόμα πιο σαφές το προσεχές διάστημα, αν συνεχιστούν τα «εύγε», χωρίς απτά αποτελέσματα.

 

Ας γνωρίζουν άπαντες ότι τα αιτήματά μας εκφράζουν τις αγωνίες μας για ένα καλύτερο αύριο και έχουν κοινωνική αποδοχή διότι δεν είναι συντεχνιακά. Τα Σώματα Ασφαλείας και οι Ένοπλες Δυνάμεις θα βρεθούν ξανά ενώπιον οξυμένων προβλημάτων και απρόβλεπτων κρίσεων. Για να ανταπεξέλθουν στις υπηρεσιακές τους υποχρεώσεις, αναμένουν την απαραίτητη υποστήριξη και μέριμνα της πολιτείας σε όλα τα επίπεδα.

Ενισχύστε το ένστολο δυναμικό της Χώρας, τώρα!

Επισυνάπτεται το ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Οι Πρόεδροι

Π.Ο.ΑΣ.Υ. Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Ε.Α.Π.Σ. Π.Ε.Α.Λ.Σ. Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΒΕΛΛΙΟΣ Ανδρέας ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος ΤΣΙΑΝΟΣ Παναγιώτης ΤΣΙΓΚΑΣ Κωνσταντίνος ΠΑΣΣΑΚΟΣ Σπυρίδων  ΡΩΤΑΣ Δημήτριος


 

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Πλατφόρμα Προνομίων

Πλατφόρμα Προνομίων

για τα μέλη των Ενώσεων της ΠΟΜΕΝΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΟΜΕΝΣ

Χάρτης Ενώσεων

Χάρτης Ενώσεων

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΝΩΣΗΣ

Αναζήτηση Ένωσης

Αναζήτηση Ένωσης

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

Αττική

Στερεά Ελλάδα

Πελοπόννησος

Θεσσαλία

Μακεδονία & Θράκη

Ήπειρος

Κρήτη

Νήσοι Βορείου Αιγαίου

Νήσοι Νοτίου Αιγαίου

Νήσοι Ιονίου

provlimatismoszip

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας ή αποστείλετε email στο

Η συμβολή όλων των συναδέλφων απαραίτητη 

 

xeriazip

Γίνετε μέλος στην Ένωση της Περιφερειακής Ενότητας που υπηρετείτε, δυναμώνοντας τη φωνή της Ομοσπονδίας

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από την ΠΟΜΕΝΣ
Όροι και Προϋποθέσεις
Για επιβεβαίωση ελέγξτε τα εισερχόμενα (ή ανεπιθύμητα) μηνύματά σας