logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

   

    Συναδελφισσες - Συνάδελφοι 

    Τιμούμε την εργατική Πρωτομαγιά, για πολλούς λόγους. Κατ’ αρχάς γιατί είναι μια συμβολική υπενθύμιση ότι ο τρόπος ζωής μας, με τις ελευθερίες και τα δικαιώματα που περιλαμβάνει, δεν είναι αυτονόητος. Είναι το αποτέλεσμα αγώνων, θυσιών, επαγρύπνησης. Όμως, εμείς, στις Ένοπλες Δυνάμεις αφομοιώνουμε διττό ρόλο. Είμαστε εργαζόμενοι και η εργατική Πρωτομαγιά μας αφορά ως αποδέκτες των κατακτήσεων της. Είμαστε, όμως, εργαζόμενοι στην Εθνική Άμυνα που σημαίνει ότι η εργατική Πρωτομαγιά μας αφορά και ως εγγυητές μιας υπόσχεσης για το μέλλον, ότι οι ελευθερίες και τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες περιφρουρούνται από άξιους άνδρες και άξιες γυναίκες.

    Πατρίδα δεν είναι μόνο τα ιερά χώματα των προγόνων, ιερά γιατί ποτίστηκαν με αίμα για να ανθίσουν, η γλώσσα που μας κάνει κοινωνούς της ιστορίας από χιλιάδες χρόνια έως σήμερα. Πατρίδα είναι οι άνθρωποι που ζουν με συγκεκριμένες αξίες, πατρίδα είναι οι αξίες. Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία είναι μια από αυτές. Ακόμα ένας λόγος για να τιμούμε την εργατική Πρωτομαγιά. Ξέρουμε, βέβαια, ότι η αμφισβήτηση πολλές φορές ξεκινάει εκ των έσω και όχι από εξωτερικό εχθρό. Γι' αυτό, επιπλέον, είμαστε συνδικαλιστές, αλληλέγγυοι συνάδελφοι, ενεργοί πολίτες. Δεν ιδιωτεύουμε. Αυτός είναι ο τρίτος ρόλος που εμείς οφείλουμε να ενσαρκώνουμε και ο τρίτος λόγος που οφείλουμε τιμή στην εργατική Πρωτομαγιά. Λέμε συχνά στην ΠΟΜΕΝΣ -και το εννοούμε- ότι έχουμε πάνω από 15 χιλιάδες μέλη αλλά υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων, είτε είναι μέλη της Ομοσπονδίας μας, είτε όχι.

    Η ΠΟΜΕΝΣ έχει αποδείξει με τις επιτυχίες της αλλά, κυρίως, με τις διαρκείς διεκδικήσεις της ότι δεν εφησυχάζει, ότι η εργατική Πρωτομαγιά δεν είναι για εμάς απλά μια επέτειος, αλλά μια αξία. Μια αξία που εδράζεται στην ισότητα, μια αξία απόλυτα συνυφασμένη με την Πατρίδα. Έτσι τιμούμε την εργατική Πρωτομαγιά σήμερα αλλά και κάθε μέρα. Με το καλό, να έρθει η Άνοιξη, συνάδελφοι και συναδέλφισσες!

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...