logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

 

omospondies pomens

 

Αθήνα, 11 Ιουλίου 2023

Αρ. Πρωτ.: 201/1/53α

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κοινή σύσκεψη των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιήθηκε σήμερα, 11 Ιουλίου 2023, στα γραφεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ., ως αναγκαία έκφραση της αμοιβαίας συνεργασίας και της αδιάσπαστης συνέχειας των ενωμένων δυνάμεών μας με σκοπό τη διεκδίκηση από την πολιτεία δίκαιων λύσεων για μια σειρά προβλημάτων που ταλανίζουν τα στελέχη του κράτους στον ευαίσθητο τομέα της ασφάλειας και της άμυνάς μας.

Έχοντας  ακούσει τόσο κατά τη διάρκεια της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου όσο και μετά τις εκλογές, τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης και τις εξαγγελίες των αρμοδίων για τα θέματά μας, Υπουργών, εκφράζουμε μεν την αισιοδοξία μας ότι αυτά είναι στις προτεραιότητές τους, διατυπώνουμε ωστόσο την ανησυχία μας ότι η επίλυσή τους δεν θα λάβει, όπως απαιτείται τη μορφή του επείγοντος. Τη στιγμή που με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου διευθετούνται αμέσως άλλα θέματα, χρόνια δικά μας αιτήματα λιμνάζουν στα συρτάρια των αρμοδίων αν και η επίλυσή τους θεωρείται αυτονόητη και επιβεβλημένη από όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Δυστυχώς, αυτή η πικρή εμπειρία του παρελθόντος, σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες, μας οδηγεί στην αναγκαία υπενθύμιση του χρέους που έχει αναλάβει η νέα Κυβέρνηση έναντι των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία είναι συνηθισμένα στο να εισπράττουν μόνο ωραία λόγια και παχυλές υποσχέσεις, ακόμα και όταν μετρούν νέους νεκρούς και τραυματίες, θύματα στο βωμό του καθήκοντος.

Τούτων δοθέντων και έχοντας σταθμίσει τις προεκλογικές εξαγγελίες και δεσμεύσεις όλων των πολιτικών κομμάτων, ανταποκρινόμενοι στις οξυμένες ανάγκες των μελών των συνδικαλιστικών φορέων που εκπροσωπούμε, καταλήξαμε στην ιεράρχηση των προς διεκδίκηση αιτημάτων μας, θέτοντας ως πρώτη προτεραιότητά μας την θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας της εργασίας.

Δεν αρκεί όλοι να αναγνωρίζουν τους επαγγελματικούς κινδύνους, τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες εργασίας, το ακατάστατο ωράριο, το επαγγελματικό στρες και τόσες άλλες δυσλειτουργίες των υπηρεσιών, αλλά να μην πράττουν τα αυτονόητα.

Ήρθε η ώρα των οριστικών αποφάσεων, ως έμπρακτη αναγνώριση της τεράστιας και πολυποίκιλης προσφοράς των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων στην πατρίδα μας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με την τιμή και την υπόληψή τους. Αυτή η κυβερνητική τετραετία ας αφήσει ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα, αντάξιο του ένδοξου παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντός τους.

Από την πλευρά μας, σε κάθε περίπτωση, δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας, εν ονόματι όλων των Αστυνομικών, των Πυροσβεστών, των Λιμενικών και των Στρατιωτικών της Χώρας.

Οι προθέσεις μας είναι ξεκάθαρες και αδιαπραγμάτευτες. Η Κυβέρνηση γνωρίζει, οι Υπουργοί γνωρίζουν, τα Πολιτικά Κόμματα γνωρίζουν. Και επειδή γνωρίζουν όλοι, είμαστε υποχρεωμένοι να απαιτήσουμε ΤΩΡΑ τη θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας της εργασίας μας.

Η μαζική μας παρουσία στο Λευκό Πύργο, στις  8 Σεπτεμβρίου 2023 ενόψει των εγκαινίων της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, κρίνεται επιβεβλημένη προκειμένου να στείλουμε ηχηρό μήνυμα προς πάσαν κατεύθυνση.

 

Οι Πρόεδροι

Π.Ο.ΑΣ.Υ. Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Ε.Α.Π.Σ. Π.Ε.Α.Λ.Σ. Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΒΕΛΛΙΟΣ Ανδρέας ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος ΤΣΙΑΝΟΣ Παναγιώτης ΤΣΙΓΚΑΣ Κωνσταντίνος ΓΡΑΒΑΝΗΣ Γρηγόριος ΡΩΤΑΣ Δημήτριος
Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...