Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ, εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για την ολοκλήρωση των εργασιών της αρμόδιας Επιτροπής του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και την έκδοση σχετικής διαταγής, για την έναρξη Καταβολής της Ειδικής Αποζημίωσης ως Κίνητρο Βελτίωσης Παρεχόμενων Υπηρεσιών Μετεωρολογικής Υποστήριξης της Αεροναυτιλίας ( EUROCONTROL).

Η παραπάνω απόφαση δικαιώνει αφενός μεν την διαχρονική προσπάθεια της ΠΟΜΕΝΣ και της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΠΕΑΜΘ) που είχαν αναδείξει το θέμα, με σειρά εγγράφων και δημοσίων παρεμβάσεων, αρχής γενομένης από τον Φεβρουάριο του 2020, αφετέρου δε την προσπάθεια των συναδέλφων μας ειδικότητας Μετεωρολόγου για τις παρεχόμενες υπηρεσίες μετεωρολογίας και την προαγωγή της Ασφάλειας των Πτήσεων και της Αεροναυτιλίας.

Συγκεκριμένα για το στρατιωτικό προσωπικό ειδικότητας Μετεωρολόγων προβλέπονται τέσσερις ομάδες εργαζομένων με αντίστοιχα ποσά μηνιαίας αποζημίωσης ανά κατηγορία και ειδικότητα, όπως αυτές ορίζονται στα θεσμικά κείμενα της ΠΑ. Το ύψος της μετά από τις προβλεπόμενες κρατήσεις, αναλύονται ως ακολούθως:

• Στελέχη ειδικότητας ΜΤ και μέλη των οργάνων διοίκησης και διαχείρισης του ειδικού λογαριασμού με καθαρή μηνιαία αποζημίωση ύψους τριακοσίων ευρώ (300 €)
  • Στελέχη ειδικότητας ΥΜΕ με καθαρή μηνιαία αποζημίωση ύψους διακοσίων εβδομήντα ευρώ (270 €).
  • Στελέχη των ειδικοτήτων ΕΜΕΤ - ΟΜΕΤ - ΑΜΕ με καθαρή μηνιαία αποζημίωση ύψους διακοσίων σαράντα ευρώ (240 €).
  • Στελέχη των λοιπών ειδικοτήτων (που υπηρετούν στην ΕΜΥ), με καθαρή μηνιαία αποζημίωση ύψους εκατό ευρώ (100 €).

Η σημερινή θετική εξέλιξη και η επίλυση του ζητήματος αποτελεί μια ακόμα πολύ σημαντική επιβεβαίωση της ορθότητας των προτάσεων της Ομοσπονδίας μας και αποδεικνύει ότι η ΠΟΜΕΝΣ με την σοβαρότητα που την διακρίνει, την υπεύθυνη  στάση και την δυναμική της φωνή, σε συνεργασία με τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις της, επικυρώνει συνεχώς την αδιαμφισβήτητη αναγνώριση, από όλους τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς και αποτελεί παράλληλα την μοναδική ελπίδα των Στρατιωτικών για να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Γεώργιος Κυριακάκης

Ανχης (ΕΜ)