logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι, 

H ΠΟΜΕΝΣ, στα πλαίσια της ορθής ενημέρωσης των στελεχών των ΕΔ, σχετικά με την ίδρυση κοινού σώματος πληροφορικής, που σημειωτέων από το 2019 είχε εκφράσει την πρόταση της https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/867-pomens-efarmogi-tis-pliroforikis-epistimis-stis-enoples-dynameis, απευθύνθηκε και συζήτησε με αρμόδιους επιτελείς του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το συγκεκριμένο ζήτημα, ώστε να σταματήσει για ακόμη μία φορά την παραπληροφόρηση που διακινείται στο διαδίκτυο και να απαντηθούν τα ερωτήματα που είχαμε θέσει με πρόσφατη επιστολή μας

https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/2409-pomens-entonos-o-problematismos-mas-gia-ten-prothese-synkroteses-koinou-somatos-ereunas-plerophorikes

Η ενημέρωση που έλαβε χώρα, παρουσία του Προέδρου κ. Δημητρίου Ρώτα, και του Αντιπροέδρου κ. Βασιλείου Λάμπρου, ήταν η ακόλουθη:

  • Στο Κοινό Σώμα Πληροφορικής, εντάσσονται χωρίς αίτησή τους όλα τα στελέχη του ΣΕΠ του ΣΞ και της ΠΑ, καθώς και του Σώματος Τεχνικής Υποστήριξης της ΠΑ ειδικότητας Έρευνας-Πληροφορικής, για την άμεση πλήρωση των θέσεων αρχικής στελέχωσης του Κοινού Σώματος, εφόσον ήδη εργάζονται σε θέσεις πληροφορικής.
  • Οι έτερες ειδικότητες που απασχολούνται σε θέσεις πληροφορικής του ΣΞ, καθώς και έτερες ειδικότητες που έχουν την εξειδίκευση Πληροφορικής στην ΠΑ, δύναται να ενταχθούν στο Κοινό Σώμα εφόσον προκηρυχθούν θέσεις του Κοινού Σώματος και μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου στελέχους.
  • Η ένταξη στελέχους στο Κοινό Σώμα κατόπιν αιτήσεως του, θα πραγματοποιηθεί με μοριοδότηση (για παράδειγμα έτη εργασίας σε τομείς πληροφορικής, σχολεία ΕΔ, πτυχία, μεταπτυχιακά κλπ), σε δεύτερο χρόνο και ο καθορισμός της διαδικασίας θα γίνει από την Δνση του Κοινού Σώματος.
  • Η εξειδίκευση Πληροφορικής της ΠΑ, θα καταργηθεί όπως και οι ειδικότητες Πληροφορικής (ΕΠ, ΤΠΛ).

Επίσης θέσαμε τα κάτωθι ζητήματα:

  • Για την Ιεραρχία και εξέλιξη των Αξκών ΑΣΣΥ καθώς και για τον καταληκτικό βαθμό, θα πρέπει να εναρμονιστεί ο νόμος για το Κοινό Σώμα με τις διατάξεις του Ν.4494/17. (Τροποποίηση διατάξεων Σταδιοδρομικής φύσης για τον ν.2439/96).
  • Για την εισαγωγή υποψήφιων σπουδαστών στη ΣΜΥΑ, θα πρέπει να αποτυπώνεται στο μηχανογραφικό κάθε έτους το «Κοινό Σώμα Πληροφορικής».
  • Τα στελέχη που κατέχουν τώρα την εξειδίκευση, εφόσον το επιθυμούν να υπάρχει η δυνατότητα να υπηρετήσουν σε διακλαδικές θέσεις Πληροφορικής, στο χρονικό διάστημα προσαρμογής για το κοινό σώμα πληροφορικής.
  • Να παρασχεθούν κίνητρα ώστε να γίνει ελκυστική η σταδιοδρομία στο Σώμα Πληροφορικής των Ε.Δ., για να αποτραπεί σε πολύ μεγάλο βαθμό η φυγή έμπειρων στελεχών προς τον ιδιωτικό τομέα. Ήδη η Ομοσπονδία έχει καταθέσει πρόταση για την πρόβλεψη παράλληλης εργασίας για όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. 

https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/2354-pomens-parallele-ergasia-sta-steleche-ton-e-d

και από την μεριά του, το Υπουργείο ήταν θετικό προς τις επισημάνσεις μας.

Για τα όσα ενημερωθήκαμε και συζητήσαμε, αναμένουμε να γίνουν πράξεις, για το καλό του προσωπικού που σε καθημερινή βάση, δίνει τον καλύτερο εαυτό του.

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι, 

Σας καλούμε να απευθύνεστε στην ΠΟΜΕΝΣ που μιλάει την φωνή της αλήθειας, χωρίς λαϊκισμούς, άναρθρές κραυγές και στείρα κριτική.

Ενημερωνόμαστε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας https://pomens.gr.

Εγγραφόμαστε μέλη στις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις της μεγάλης οικογένειας της Ομοσπονδίας μας  https://pomens.gr/aitisi-eggrafis.

Δυναμώνουμε την Φωνή μας -  Δυναμώνουμε την Συμμετοχή μας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Κυριακάκης

Ανχης (ΕΜ)

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...