Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,

Όπως μόνο η ΠΟΜΕΝΣ μπορεί να σας ενημερώσει έγκαιρα και θεσμικά, σας κάνει γνωστό, ότι το νομοσχέδιο επίκειται να βγει στην δημόσια διαβούλευση τις επόμενες ώρες.

ΘΕΜΑ ΑΣΣΥ τάξεων 96-97-98

Όταν, μέσω της διαβούλευσης, γίνουν δημοσίως γνωστά τα άρθρα του νομοσχεδίου, θα διαπιστώσουμε ότι για την ώρα δεν υπάρχει πρόβλεψη για το θέμα των τάξεων ΑΣΣΥ 96-97-98.

Αυτό δεν θα πρέπει να μας ανησυχεί, όταν η ΠΟΜΕΝΣ μπορεί να σας βεβαιώσει ότι έχει επικοινωνήσει το δίκαιο του αιτήματος τόσο στην Πολιτική όσο και στην Στρατιωτική μας Ηγεσία, εκθέτοντας όλα τα επιχειρήματα προς την άμεση και δίκαιη επίλυση του.

Η ΠΟΜΕΝΣ, μέσω αυτής της ενημέρωσης για όλους τους συναδέλφους μας ΑΣΣΥ τάξεων 96-97-98, δηλώνει την αισιοδοξία της, ότι κατόπιν των θεσμικών ενεργειών της και σε αγαστή συνεργασία με τους νομικούς συμβούλους του κ. ΥΕΘΑ και όχι μόνο, πρόθεση είναι το θέμα της δικαίωσης των τάξεων αυτών, να λυθεί κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων.

Θέμα Αξκών ΑΣΣΥ Ειδικών Καταστάσεων

Η ΠΟΜΕΝΣ, κατόπιν των θεσμικών ενεργειών της και σε αγαστή συνεργασία και με τους νομικούς συμβούλους του κ. ΥΕΘΑ, πρόθεση είναι να αξιολογηθεί άμεσα η πρόταση της Ομοσπονδίας μας, προκειμένου να υπάρξει αποκατάσταση της   Βαθμολογικής  και  Μισθολογικής  Εξέλιξης Αξιωματικών Ειδικών Καταστάσεων εξ ΑΣΣΥ, με σκοπό να λαμβάνουν τον αποστρατευτικό βαθμό που ορίζεται για τους αντιστοίχους τους και όχι να υπολείπονται 2-3 βαθμούς για λόγους υγείας.

ΘΕΜΑ ΕΠ.ΟΠ.

Μετά την αναστάτωση που έχει προκληθεί από δημοσιεύματα για υποτιθέμενες παρατάσεις, που σίγουρα δεν αποτελούν λύση αλλά παράταση του προβλήματος και "ομηρία" για χιλιάδες συναδέλφους μας, η ΠΟΜΕΝΣ - εν όψει του επικείμενου νομοσχεδίου - πραγματοποίησε θεσμική συνάντηση με το Γραφείο Υπουργού Εθνικής Άμυνας για το θέμα του θεσμού ΕΠΟΠ.

Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας, έκανε γνωστές τις ανησυχίες και τις διαφωνίες της για το θέμα της ενδεχόμενης διετούς παράτασης των συναδέλφων μας ΕΠΟΠ, τονίζοντας την πάγια θέση της ΠΟΜΕΝΣ για κατάργηση ηλικιακών ορίων όπως έχει συμβεί αντίστοιχα με τους συναδέλφους μας του θεσμού ΕΜΘ.

Από την πλευρά του, το Υπουργείο αφού αναγνώρισε το εύλογο και δίκαιο του αιτήματος της ΠΟΜΕΝΣ για απόσυρση της προτεινόμενης διάταξης διετούς παράτασης, μας κατέστη σαφές, διαβεβαιώνοντας μας, ότι τέτοια διάταξη δεν θα υφίσταται στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο!!!

Μια εξέλιξη που είναι σε απολύτως θετική κατεύθυνση αφού χάρη στην σοβαρότητα των επιχειρημάτων της ΠΟΜΕΝΣ σε συνδυασμό με τα γρήγορα αντανακλαστικά της Πολιτικής Ηγεσίας, δίνεται τέλος στην διετή "ομηρία" των συναδέλφων μας ΕΠΟΠ και ανοίγεται ο δρόμος ώστε να δοθεί η οριστική λύση στο συνταξιοδοτικό τους ζήτημα, πάνω στο πλαίσιο της πρότασης της Ομοσπονδίας μας.

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι, όπως διαπιστώνετε μόνο η ΠΟΜΕΝΣ μπορεί να σας παράσχει την ενημέρωση που δικαιούσθε. Οι υπόλοιποι είναι φανερό ότι αδυνατούν... Και σήμερα από την ΠΟΜΕΝΣ ενημερώνεστε για το τι έρχεται σήμερα και το τι επιδιώκουμε αύριο.

Συνεχίστε να εμπιστεύεστε την ΠΟΜΕΝΣ με την εγγραφής σας στις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις της μεγάλης της οικογένειας, μέσω του https://pomens.gr/aitisi-eggrafis

Γεώργιος Κυριακάκης

Ανχης (ΕΜ)