Η ΠΟΜΕΝΣ ως η θεσμική Ομοσπονδία στους κόλπους των εν ενεργεία στρατιωτικών, οφείλει να αναδεικνύει τα προβλήματα της  καθημερινότητας των συναδέλφων  μας και να προτείνει λύσεις για την επίλυση τους.

Αυτή  η  αποστολή της  Ομοσπονδίας διαρκώς  βάλλεται  από τον  Ιανουάριο 2018, από μερίδα  συγκεκριμένων  ΔΣ  Ενώσεων Στρατιωτικών, τα  οποία επιδεικνύουν παντελή αδιαφορία  και  ασέβεια  τόσο  στο νόμο, όσο  και  στην άμεσα  εκτελεστή  πρωτόδικη  και τελεσίδικη δικαστική απόφαση.

Απτές αποδείξεις της παραπάνω στάσης των συγκεκριμένων Στρατιωτικών,  είναι:

α) η  δημιουργία  μιας  τρίτης  Ομοσπονδίας  με  έδρα  το  Ρέντη – αν  και  ο  νόμος προβλέπει  ρητά  ΜΙΑ  Ομοσπονδία,  την  στιγμή  μάλιστα  κατά  την  οποία   εκκρεμούσε παράλληλα  η απόφαση του  Εφετείου  για το  ποια μια  θα ήταν, οριστικά, η  εκπρόσωπος ανάμεσα στην ΠΟΜΕΝΣ και ΠΟΕΣ,

β) η διοργάνωση "πανελληνίου συνεδρίου" Ενώσεων Στρατιωτικών στο Ναύπλιο (!!!!) αύριο, 30.3.2019, χωρίς ποτέ να έχει ενημερωθεί επίσημα ο θεσμικός εκπρόσωπος των Ενώσεων Στρατιωτικών και χωρίς να έχει γίνει γνωστή η θεματολογία των εργασιών του εν λόγω "συνεδρίου"...

Πρωτοβουλίες   που  λαμβάνουν   χώρα  κρυφίως, πρωτοβουλίες  που  εκπέμπουν εσωστρέφεια  και  διχασμό, δεν  έχουν  χώρο στην θεσμική εκπροσώπηση των εν ενεργεία στρατιωτικών.

Από   τον  Ιανουάριο  του  2018  που  εκδόθηκε  η  άμεσα  εκτελεστή   πρωτόδικη  απόφαση όφειλαν ΟΛΕΣ οι πρωτοβάθμιες Ενώσεις να εναρμονιστούν με τις  προβλέψεις του νόμου,  να     συμμετέχουν    στην    νόμιμη   Ομοσπονδία   αφήνοντας  κατά   μέρους   εγωισμούς   και προσωπικές  πολιτικές και να "ενσκύψουν" πάνω από τα  προβλήματα και θέματα  των  συναδέλφων   στρατιωτικών.  Αντί   αυτού   κάποιες   Ενώσεις   επιχειρούν   τον αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά προβλήματα που βιώνουμε οι στρατιωτικοί και  προσπαθούν  να  δημιουργούν    νέες   εστίες   διχασμού π.χ.   δημιουργώντας Ομοσπονδίες. Αν και  η  απόφαση  του  Εφετείου  έχει  δημοσιευθεί  εδώ  και  δεκαπέντε ημέρες, εντούτοις κάποιες  εκ των  Ενώσεων  αυτών,  αντί  να  εφαρμόσουν  το  σκεπτικό  της   τελεσίδικης  δικαστικής  απόφασης,  συγκαλούν  "πανελλήνια συνέδρια",   πιθανώς μεθοδεύοντας  νέους τρόπους  παράκαμψης  της  απόφασης και του νόμου. Όλα  δε  τα ανωτέρω, όπως  και στην  περίπτωση  της  ΠΟΕΣ  του  Ρέντη, γίνονται  κρυφά και σχεδόν «συνωμοτικά»  αφού η πρωτοβουλία  τους  αυτή δεν έχει  κοινοποιηθεί ή γνωστοποιηθεί στους  στρατιωτικούς, παρά  μόνο  σε   ένα  κλειστό  κύκλο  άγνωστων  προσώπων.

Η ΠΟΜΕΝΣ  πάντα  κινείται  στο  Φως  με  γνώμονα  την  αλήθεια, το  Νόμο και τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και μοναδικό σκοπό την ανάδειξη και επίλυση των σημαντικών προβλημάτων  των  εν  ενεργεία  στρατιωτικών.  Δεν  θα  επιτρέψουμε  την  επιχειρούμενη «μπαχαλοποίηση»   της   θεσμικής   εκπροσώπησης.  Από   τη   σύσταση  της   τρίτης Ομοσπονδίας με έδρα  το Ρέντη  μέχρι τα μυστικά «συνέδρια στο Ναύπλιο», μετά  και την πρόσφατη τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου το  περιεχόμενο  της οποίας είναι γνωστό σε όλους, κανένας πλέον δεν είναι άμοιρος των ευθυνών του.

Ο                                                                                                     Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ                                                                   ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Επγός (ΥΔΚ)                                                                                      Λγος (ΠΖ)

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Πλατφόρμα Προνομίων

για τα μέλη των Ενώσεων της ΠΟΜΕΝΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΟΜΕΝΣ

Χάρτης Ενώσεων

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΝΩΣΗΣ

Αναζήτηση Ένωσης

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

Αττική

Στερεά Ελλάδα

Πελοπόννησος

Θεσσαλία

Μακεδονία & Θράκη

Ήπειρος

Κρήτη

Νήσοι Βορείου Αιγαίου

Νήσοι Νοτίου Αιγαίου

Νήσοι Ιονίου

provlimatismoszip

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας ή αποστείλετε email στο

xeriazip

Γίνετε μέλος στην Ένωση της Περιφερειακής Ενότητας που υπηρετείτε, δυναμώνοντας τη φωνή της Ομοσπονδίας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από την ΠΟΜΕΝΣ