Στο 119ο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατιωτικών Ενώσεων EUROMIL που έλαβε χώρα στο Βουκουρέστι, τέθηκε από την ΠΟΜΕΝΣ μεταξύ άλλων, το θέμα της απεμπλοκής του στρατιωτικού προσωπικού από τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών.

Ο EUROMIL παρακολουθεί το ζήτημα της εμπλοκής στρατιωτικών δυνάμεων σε θέματα εσωτερικής ασφαλείας τα τελευταία χρόνια έχοντας υποβάλει προτάσεις και ενστάσεις για τους λόγους και τον τρόπο αξιοποίησης του στρατιωτικού προσωπικού. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η Ιρλανδία και η Γαλλία όπου στρατιωτικό προσωπικό κλήθηκε να συνδράμει τις αστυνομικές δυνάμεις σε περιπτώσεις βίαιων διαδηλώσεων πολιτών.

Είναι γεγονός πως σε περιόδους εκτεταμένων κρίσεων οι Ένοπλες Δυνάμεις ανά την Ευρώπη αναλαμβάνουν επικουρικούς ρόλους παράλληλα με την αστυνομία, ωστόσο τα θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, θεσμικά εμπίπτουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα άλλων κρατικών φορέων, που διαθέτουν κατάλληλο προσωπικό, μέσα, εμπειρία και τεχνογνωσία.

Κατόπιν αλληλογραφίας της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων διεξάγεται έρευνα, με καταληκτική ημερομηνία 31 Μαΐου 2019, σε όλες τις ευρωπαϊκές ενώσεις μέλη του EUROMIL με συναφή ζητήματα εσωτερικής ασφάλειας ώστε να προκύψουν χρήσιμα συμπεράσματα. Ο EUROMIL από την πλευρά του θα έρθει σε επαφή με αρμόδιους φορείς τις Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ταχύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η ΠΟΜΕΝΣ λαμβάνει πρωτοβουλίες και αξιοποιεί με κάθε τρόπο τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς και θεσμούς ώστε να βελτιώνει τις εργασιακές συνθήκες των συναδέλφων. Η πρόσφατη εμπειρία των  στρατιωτικών ταυτοτήτων αποδείχθηκε θετική καθώς αποτέλεσε μοχλό πίεσης προς το ΥΠΕΘΑ να συμμορφωθεί με τις κατευθύνσεις της ΠΟΜΕΝΣ.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Λγος (ΠΖ)

Πείτε μας τον προβληματισμό σας

εδώ

ή

στο Email:

Όλοι μαζί μπορούμε!!!

Εάν επιθυμείς μπορείς να γίνεις μέλος

εδώ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00 - 17:00

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Υπόδειξη Θεμάτων

ή αποστείλετε Email στο

Όλοι μαζί μπορούμε!!!

Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00 - 17:00

Εγγραφείτε στο Newletter μας, ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις απο την ΠΟΜΕΝΣ
Για επιβεβαίωση ελέγξτε τα εισερχόμενα (ή ανεπιθύμητα) μηνύματά σας.
Joomla Extensions