Slider

 

pomens

 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών

Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.

Αθήνα, 15 Ιουνίου 2019

 

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι, τις τελευταίες εβδομάδες επιχειρείται σκοπίμως και επιμελώς από τους γνωστούς διασπαστικούς κύκλους, η διαίρεση και η δήθεν ένταση  μέσω της προπαγάνδας (δημοσιευμάτων) ανάμεσα στους διαφορετικούς θεσμούς προέλευσης που στελεχώνουν το στράτευμα. Οι γνωστοί σ΄όλους κύκλοι οι οποίοι δεν κατάφεραν να χειραγωγήσουν και να ελέγξουν την θεσμική εκπροσώπηση στις Ένοπλες Δυνάμεις.

“Φωνές” δήθεν καταπιεσμένες, ‘’Φωνές’’ οι οποίες ‘’προσπαθούν’’ να εισάγουν έριδες ανάμεσα στα συνεργαζόμενα στελέχη στα στρατόπεδα, στις Πτέρυγες Μάχης και στα Πολεμικά Πλοία, προβάλλοντας πολιτικές «ταυτότητας».Πρόφαση βρίσκουν τάχα στο ασυμβίβαστο συμφέρον και διαφορετική εξέλιξη της σταδιοδρομίας στελεχών που προέρχονται από διαφορετικούς θεσμούς, όπως ΑΣΕΙ, ΑΣΣΥ, Εθελοντές, Ε.Μ.Θ, ΕΠ.ΟΠ. κτλ., οι οποίοι δήθεν, δύσκολα θα μπορούσαν να στεγαστούν σε έναν ενιαίο χώρο έκφρασης και εκπροσώπησης. Ποια είναι η πρόταση αυτών των φωνών; Σύσταση Ομοσπονδιών ανά θεσμό προέλευσης!

Αυτό που πρέπει να οξύνει τον κοινό νου και να θέσει σε εγρήγορση την σκέψη όλων μας, είναι το εξής:

Ποιος ωφελείται από τον κατακερματισμό μιας συμπαγούς δύναμης 80.000 στρατιωτικών, η οποία εξελίσσεται στον ισχυρότερο μοχλό πίεσης στα χρονικά του συνδικαλισμού, με δυναμική επιτυχούς προώθησης των αιτημάτων της εξαιτίας αυτής της συσπείρωσής της;

Ποιος ορθολογικά σκεπτόμενος στρατιωτικός μπορεί να δεχθεί ότι θα προωθούνται τα συμφέροντά του καλύτερα από κατακερματισμένες, αδύναμες και εχθρικές μεταξύ τους Ομοσπονδίες, αφού η εκπεφρασμένη θέση αυτών θα είναι ότι έχουν αντικρουόμενα συμφέροντα;

Καλούνται οι συνάδελφοι να σταθούν αρωγοί στην στήριξη του πραγματικού τους συμφέροντος και να αποφύγουν σειρήνες του συστήματος(Blogs – Sites –Δημοσιογράφους και μη),  οι οποίες θα τους βυθίσουν στην εσωστρέφεια, στην καχυποψία στον χώρο της εργασίας και εν τέλει στην πλήρη αποδόμηση κάθε προσπάθειας για προώθηση τόσο του ευρύτερου συλλογικού καλού όσο και εκείνου στα στενά πλαίσια ενός εκάστου θεσμού προέλευσης.

Μόνο ενωμένοι θα πετύχουμε τους στόχους μας.

Η ισχύς εν τη ενώσει.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ

Επγός (ΥΔΚ)

 

 

 

Loading...

 

 

provlimatismoszip

Πείτε μας τον προβληματισμός ή αναδείξτε ένα θέμα.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας ή αποστείλετε email στο

Η συμβολή όλων των συναδέλφων απαραίτητη 

 

xeriazip

Γίνεται μέλος στην Ένωση της Περιφερειακής Ενότητας που υπηρετείτε, δυναμώνονας τη φωνή της Ομοσπονδίας

 

Εγγραφείτε στο Newletter μας, ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις απο την ΠΟΜΕΝΣ
Όροι και Προϋποθέσεις
Για επιβεβαίωση ελέγξτε τα εισερχόμενα (ή ανεπιθύμητα) μηνύματά σας.