logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023, αντιπροσωπία του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ αποτελούμενη από τους Ρώτα Δημήτριο Πρόεδρο, Κυριακάκη Γεώργιο Γ. Γραμματέα και Ασφή Νικόλαο Αντιπρόεδρο Τύπου - ΜΜΕ, συναντήθηκε στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τον Διευθυντή του Γραφείου του κ. Υπουργού, Σπύρο Διαμαντή.

Η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας έθεσα υπόψη του κ. Διαμαντή, τέσσερα άλυτα θέματα που απασχολούν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, για τα οποία θέματα το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι συναρμόδιο, προτείνοντας ταυτόχρονα και λύσεις, όπως είναι:

- Η έκδοση ταυτοτήτων νέου τύπου για όλο το προσωπικό των Ε.Δ., συμπεριλαμβανόμενης της χρήσης τους ως ταξιδιωτικού εγγράφου.

- Το γεγονός ότι οι Στρατιωτικοί δεν έχουν την δυνατότητα να διαθέτουν στο κινητό τους τηλέφωνο ένα ψηφιακό πορτοφόλι (Wallet) που είναι διαθέσιμο ως εφαρμογή (app) τόσο της ταυτότητας, όσο και του διπλώματος τους.

- Το γεγονός ότι όσοι Στρατιωτικοί αποστρατεύονται, μένουν χωρίς ταυτότητα για χρονικό διάστημα έως και ένα μήνα, μη μπορώντας να προχωρήσουν σε συνταξιοδοτικές πράξεις, μένοντας στον «αέρα» χωρίς κοινώς αποδεκτά και αναγνωρισμένα έγγραφα ταυτοπροσωπίας.

- Την δημιουργία κατηγορίας ασφαλισμένων (Ασφαλισμένοι Ενόπλων Δυνάμεων) στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης ώστε να εκδίδονται ηλεκτρονικές συνταγές και να εκτελούνται με ενιαία διαδικασία, όπως οι υπόλοιπες συνταγές που αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ.  

Ο κ. Διαμαντής, για τα ανωτέρω θέματα δεσμεύθηκε να αναλάβει πρωτοβουλίες επίσπευσης και ενίσχυσης της συνεργασίας με τα συναρμόδια Υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Υγείας, προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα προαναφερόμενα εκκρεμή θέματα του κλάδου μας.

Επιπροσθέτως δεσμεύθηκε αφενός για την δημιουργία στην ηλεκτρονική εφαρμογή ραντεβού για έκδοση νέας ταυτότητας, ειδικής κατηγορίας, για όσα στελέχη αποστρατεύονται, να μπορούν να κλείσουν ραντεβού κατ’ εξαίρεση, λόγω του επείγοντος του θέματος, όπως άλλωστε ήδη συμβαίνει και με τους αστυνομικούς αντίστοιχα και αφετέρου για την ένταξη στο ψηφιακό πορτοφόλι (Wallet) του τωρινού υπηρεσιακού μας δελτίου Ταυτότητας, μέχρι να υλοποιηθεί η έκδοση των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων οι οποίες θα αντικαταστήσουν τις παλιές στο ηλεκτρονικό πορτοφόλι.      

Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα ανοίγοντας τον δρόμο για στενότερη συνεργασία, συνεχή ενημέρωση και ανάδειξη των θεμάτων του προσωπικού των ΕΔ.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Κυριακάκης

Ανχης (ΕΜ)

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...