logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

 

 

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

 

1.  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), επανέρχεται στο θέμα της δωρεάν διέλευσης των στρατιωτικών από σταθμούς διοδίων και ιδιαίτερα για τις περιπτώσεις των Μονάδων εκείνων, οι Διοικήσεις των οποίων έχουν αποφασίσει και ορθώς, τη διακοπή της μεταφοράς προσωπικού με υπηρεσιακά λεωφορεία, λόγω των οδηγιών της Κυβέρνησης για την λήψη αυστηρών μέτρων κατά της πανδημίας του COVID-19 (Κορωνοιού), ενώ παράλληλα δεν υφίσταται εναλλακτική διαδρομή για την μετακίνηση των συναδέλφων μας από και προς τη Μονάδα που υπηρετούν.

2.  Πιο συγκεκριμένα με προηγούμενη σχετική επιστολή της Πρωτοβάθμιας Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ), αναδείξαμε ως Ομοσπονδία με το σχετικό έγγραφο (https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1039-eleutheri-dieleusi-stratiotikon-apo-stathmous-diodion-logo-covid19), το οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μας που υπηρετούν στην περιοχή, τόσο από το κόστος λόγω της αναγκαστικής πλέον μετακίνησης τους με ΙΧ οχήματα στα οποία θα πρέπει να επιβαίνουν μέχρι δύο άτομα, όσο και από το υψηλό κόστος των διοδίων στην υποθαλάσσια σήραγγα Ακτίου (3.00 € ανά διέλευση), Επισημαίνεται ότι το ανωτέρω πρόβλημα, αφενός κοινοποιήσαμε στην Εταιρεία ‘’ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ’’ η οποία δεν έχει ιδιωτικοποιηθεί και υπάγεται στο Υπουργείο Μεταφορών, αφετέρου δε αναγνώρισε ως μείζον, το σύνολο των βουλευτών όλων των πολιτικών κομμάτων της περιοχής.

3.  Επιπρόσθετα σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν σχετικής μας επικοινωνίας  με το Υπουργείο Μεταφορών μας τονίστηκε ότι για την εκκίνηση της όποιας διαδικασίας για τη δωρεάν διέλευση των στρατιωτικών από σταθμούς διοδίων και την λήψη συγκεκριμένης απόφασης εκ μέρους τους, θεωρείται απαραίτητη η έγγραφη εισήγηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

 

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

 

4.  Κατόπιν των ανωτέρω  και δεδομένου ότι:

α.  Είναι ξεκάθαρη η στήριξη για το δίκαιο αίτημα των συναδέλφων μας- μελών της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ), όπως αποφαίνεται και από τις Επερωτήσεις - Αναφορές που έχουν κατατεθεί  στην Βουλή των Ελλήνων για το συγκεκριμένο θέμα από το σύνολο των κομμάτων της Βουλής και υπογεγραμμένες από Βουλευτές των Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Πρέβεζας και Άρτας τις οποίες και σας κοινοποιούμε.

β.  Είναι θέμα που δεν εμπλέκεται ο ιδιωτικός τομέας, αλλά αποτελεί καθαρά πολιτική  απόφαση της Κυβέρνησης.

γ.  Είναι θέμα εξαιρετικά επείγον καθόσον σχετίζεται άμεσα με την πανδημία και τις επιπτώσεις που έχει επιφέρει στην καθημερινότητα των συναδέλφων μας και  δεν μπορεί να αναμένει την επίλυση του στο πλαίσιο της διαδικασίας απαντήσεων των σχετικών Επερωτήσεων - Αναφορών στην ΒτΕ.

5.  Καλούμε την πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, να προβεί στην άμεση αποστολή θετικής εισήγησης προς το Υπουργείο Μεταφορών, τόσο για την προαναφερόμενη περιοχή όσο και για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας που υφίσταται το ανωτέρω πρόβλημα και εν συνεχεία το Υπουργείο Μεταφορών για τις άμεσες ενέργειες που απαιτούνται για την άμεση επίλυση του ζητήματος.

6.  Εισηγητής θέματος: Αναπληρωτής Οργανωτικός Γραμματέας: Υπσγός (ΤΣΕ) Λεμονιάς Απόστολος, τηλέφ. 6983 511103.

7.  Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλέφ. 6983 503377.

                                                

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ

Επγός (ΥΔΚ)

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Τχης (ΠΖ)

 

 

 

 

 

 

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...