logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

 

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

 

    1. Η ικανοποίηση του αιτήματος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, για την ένταξη του υγειονομικού προσωπικού των Στρατιωτικών Νοσοκομείων, αλλά και όσων συναδέλφων εμπλέκονται με παροχές υγείας ή αεροδιακομιδές, στους δικαιούχους της Έκτακτης Οικονομικής Ενίσχυσης του άρθρου 4 του (β) σχετικού, αποτελεί την έμπρακτη κυβερνητική αναγνώριση, του δύσκολου αγώνα που δίνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις στη μάχη κατά της νέας Πανδημίας.

    2. Η πράξη αυτή, σαφώς και μας ικανοποιεί, αλλά κυρίως δικαιώνει όλους τους καθημερινούς ήρωες με τις μάσκες, που αγωνίζονται για τις ζωές μας, ανεξαρτήτως αν η στολή τους είναι μπλε, πράσινη ή παραλλαγής. Πεπεισμένοι ακράδαντα πως οι ‘’ήρωες’’ αυτών των ημερών, που προσφέρουν τα μέγιστα στη μάχη κατά του COVID-19 (Κορονοιού), θα πρέπει να τυγχάνουν αυτής της αναγνώρισης, καλούμε την πολιτεία να προβεί σε αντίστοιχη ενέργεια οικονομικής ενίσχυσης και  στα στελέχη των ΕΔ που εργάζονται σε Στρατιωτικά Εργοστάσια που υπενθυμίζουμε ότι εργάζονται επί 24ώρου βάσεως, παράγοντας αντισηπτικά υγρά, προστατευτικές μάσκες και υγειονομικό υλικό για τον εφοδιασμό τόσο των Στρατιωτικών όσο και των πολιτικών Νοσοκομείων της Χώρας.

    3. Μας λυπεί όμως ιδιαίτερα, το ότι η ανωτέρω κυβερνητική αναγνώριση, δεν έχει συμπεριλάβει και τα στελέχη των ΕΔ που συμμετέχουν με οποιοδήποτε τρόπο στη διασφάλιση των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων της χώρας μας, στη προσπάθεια αντιμετώπισης της επιχειρούμενης παράνομης εισβολής στον Έβρο και στα νησιά του Αιγαίου, εν μέσω της εξάπλωσης της πανδημίας του φονικού ιού COVID-19.

    4. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), με το (α) όμοιο, "διαβάστε εδώ" , έχει εξηγήσει τους λόγους χορήγησης επιδόματος ειδικού σκοπού στα στελέχη αυτά και σας βεβαιώνει ότι οι «μαχητές των συνόρων» με πίστη και αφοσίωση στο καθήκον τους, θα συνεχίσουν να «διαφυλάττουν Θερμοπύλες» ανεξαρτήτως υγειονομικών κινδύνων και η έκτακτη οικονομική ενίσχυσή τους, δεν αποτελεί αποζημίωση των πολύτιμων υπηρεσιών που προσφέρουν αλλά ένδειξη αναγνώρισης των ανεκτίμητων αγαθών «ειρήνης και ασφάλειας» που παρέχουν.

    Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

     5. Ζητούμε να κάνετε πράξη τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, εξασφαλίζοντας την καταβολή της Έκτακτης Οικονομικής Ενίσχυσης που καθορίζεται στο (β) σχετικό, για τα ανωτέρω στελέχη, για το διάστημα που θα διεξάγεται «η μάχη για την εξάλειψη του COVID-19 (κορωνοϊού)», τιμώντας τους ανθρώπους που αυτές τις δύσκολες στιγμές, καλούνται να συνεχίσουν να εργάζονται σε επικίνδυνες κι ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, εκτεθειμένοι σε βιολογικούς, χημικούς και φυσικούς παράγοντες κινδύνου.

    6. Εισηγητής θέματος, Τομεάρχης Μέριμνας Προσωπικού: Αντισμήναρχος (ΕΑ) Κυριάκος Αυγερινός, τηλέφ. 6983 515236.

    7. Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλέφ. 6983 50337.

                                             

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος Ρώτας

Επγός (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...