logo_image_3.png
  facebookpage  facebookgroup    instagram     twitter     viber     Youtube     email     email     phone    map   map    map                    Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο   

 

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

1.    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, ως αποδέκτρια νεότερης επιστολής από την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ), επανέρχεται στο θέμα της ελεύθερης διέλευσης των στρατιωτικών από Σταθμούς Διοδίων και ιδιαίτερα της διέλευσης της Υποθαλάσσιας σήραγγας Ακτίου, εξαιτίας της πρόσθετης οικονομικής επιβάρυνσης την οποία επωμίζονται οι συνάδελφοι μας που υπηρετούν στην περιοχή λόγω της περικοπής των τακτικών υπηρεσιακών δρομολογίων εξ’ αιτίας της πανδημίας του COVID-19 και επισημαίνει:

α. Έχει παρέλθει διάστημα ενός(1) μήνα από την έκδοση του (β) σχετικού εγγράφου της Ομοσπονδίας, "Διαβάστε εδώ",  που αναδείκνυε το ανωτέρω πρόβλημα χωρίς εξεύρεση λύσης, αλλά και χωρίς σαφή επίσημη απάντηση από  τα αρμόδια Υπουργεία Μεταφορών και Εθνικής Άμυνας.

β. Σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στο (γ) σχετικό, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει αναλάβει πρωτοβουλίες προς επίλυση του θέματος σε συνεργασία με τις Εταιρείες λειτουργίας και εκμετάλλευσης των Σταθμών Διοδίων, χωρίς όμως να εξετάζεται ξεχωριστά η περίπτωση της υποθαλάσσιας σήραγγας Ακτίου, ο έλεγχος της οποίας υπάγεται μέσω της εταιρείας ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ, στο Υπουργείο Μεταφορών και συνεπώς η επίλυση του προβλήματος δεν απαιτεί την σύμφωνη γνώμη κάποιου ιδιώτη, παρά μόνο την πολιτική απόφαση κυρίως εκ’ μέρους του Υπουργείου Μεταφορών.

γ.  Επιπρόσθετα η δημοσίευση, πλήθους άρθρων σε sites, αναφερόμενα στην έγκριση ποσού 11 εκ. ευρώ, ως επιδότηση από το Υπουργείο Μεταφορών στην Εταιρεία  Μορέας ΑΕ, που έχει την εκμετάλλευση των διοδίων στον οδικό άξονα Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και Λεύκτρο – Σπάρτη, λόγω μειωμένης κυκλοφορίας κατά την διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, γεμίζει όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με πίκρα και απογοήτευση.  Τις δύσκολες αυτές στιγμές που βιώνει η χώρα, χρηματοδοτούνται εταιρείες οδικού δικτύου όταν οι Έλληνες στρατιωτικοί αντιμετωπίζουν μόνοι τους την έκτακτη οικονομική επιβάρυνση των μετακινήσεών τους.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

2.    Κατόπιν των ανωτέρω και σε συνέχεια (α), (β) σχετικών σας καλούμε όπως:

α. Εγκρίνετε την ελεύθερη διέλευση των στρατιωτικών που διέρχονται από την υποθαλάσσια σήραγγα του Ακτίου για όσο διάστημα υφίστανται μέτρα περιορισμού εξάπλωσης του κορονοιού (COVID-19).

β. Εγκρίνετε σχετική δαπάνη με την οποία θα αποζημιωθούν αναδρομικά τα εν λόγω στελέχη, για τις διελεύσεις που έχουν πραγματοποιήσει όλο το διάστημα κατά το οποίο ισχύουν τα έκτακτα μέτρα λόγω της επιδημίας.

γ. Αναλάβετε σχετικές πρωτοβουλίες, ώστε να υπάρχει μόνιμη ελάφρυνση όλων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από το κόστος διοδίων, σύμφωνα πάντα με τις προτάσεις που έχει καταθέσει η Ομοσπονδία μας στο (α) σχετικό, "Διαβάστε εδώ"

 

5. Εισηγητής θέματος: Αναπληρωτής Οργανωτικός Γραμματέας: Υπσγός (ΤΣΕ) Λεμονιάς Απόστολος, τηλέφ. 6983 511103.

6.    Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλέφ. 6983 503377.

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο     

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

   

Δημήτριος Ρώτας

Επγός (ΥΔΚ)

Γιώργος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

 

 

Loading...

 

 

Loading...

 

 

Loading...

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Πλατφόρμα Προνομίων

Πλατφόρμα Προνομίων

για τα μέλη των Ενώσεων της ΠΟΜΕΝΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΟΜΕΝΣ

Χάρτης Ενώσεων

Χάρτης Ενώσεων

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΝΩΣΗΣ

Αναζήτηση Ένωσης

Αναζήτηση Ένωσης

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

Αττική

Στερεά Ελλάδα

Πελοπόννησος

Θεσσαλία

Μακεδονία & Θράκη

Ήπειρος

Κρήτη

Νήσοι Βορείου Αιγαίου

Νήσοι Νοτίου Αιγαίου

Νήσοι Ιονίου

provlimatismoszip

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας ή αποστείλετε email στο

Η συμβολή όλων των συναδέλφων απαραίτητη 

 

xeriazip

Γίνετε μέλος στην Ένωση της Περιφερειακής Ενότητας που υπηρετείτε, δυναμώνοντας τη φωνή της Ομοσπονδίας

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από την ΠΟΜΕΝΣ
Όροι και Προϋποθέσεις
Για επιβεβαίωση ελέγξτε τα εισερχόμενα (ή ανεπιθύμητα) μηνύματά σας