logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

      1. Η ζωή του στρατιωτικού είναι στενά συνδεδεμένη με διαρκείς μετακινήσεις λόγω μεταθέσεων, ανά την επικράτεια και όχι μόνο, με πολλαπλές επιπτώσεις στην οικογενειακή του κατάσταση. Τα τελευταία χρόνια πλήθος νομικών και υπουργικών παρεμβάσεων προσπαθούν να αμβλύνουν τις ανωτέρω επιπτώσεις και να βοηθήσουν τους συναδέλφους στη διατήρηση της οικογενειακής τους συνοχής. Παρά τις ανωτέρω προβλέψεις που αποτελούν κινήσεις υποστήριξης των έγγαμων συναδέλφων, δεν έχει υπάρξει καμία μέριμνα ή διευκόλυνση για διαζευγμένους γονείς ανήλικων τέκνων που δεν έχουν την επιμέλεια αυτών. Η συγκεκριμένη κατηγορία συναδέλφων μετατίθεται χωρίς περιορισμούς προς κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών πολλές φορές σε τέτοιες αποστάσεις από την περιοχή που διαμένουν τα τέκνα τους που καθίσταται αδύνατη τη συχνή επαφή μαζί τους.

      2. Πέραν αυτού, τα ανωτέρω στελέχη δεσμεύονται από δικαστικές αποφάσεις να τηρούν επικοινωνία με τα τέκνα τους συγκεκριμένες μέρες και ώρες και όχι όποτε το επιτρέπουν οι υπηρεσιακές ανάγκες ενώ παράλληλα επιβαρύνονται με καταβολές διατροφής που εμποδίζουν τις συχνές  μετακινήσεις. Οι συνθήκες αυτές συνδυαζόμενες με τις μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις οδηγούν πολλούς συναδέλφους μας σε απόγνωση αφού αναγκάζονται να βλέπουν τα τέκνα τους λίγες φορές το χρόνο.

      Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

 

      3. Στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, πιστεύουμε ότι η κατοχυρωμένη και από το Σύνταγμα (Άρθρο 21) προστασία της οικογένειας μπορεί να εξασφαλιστεί παράλληλα με  την κάλυψης των υπηρεσιακών αναγκών. Για τον σκοπό αυτό και κατόπιν σχετικής επιστολής της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Θ), προτείνουμε:

          α.  Τα εν λόγω στελέχη να μην μετατίθενται σε απόσταση πέραν των 120 χλμ. από την μόνιμη διαμονή των ανηλίκων τέκνων τους όταν διαμένουν σε ηπειρωτική περιοχή.

          β.  Όταν πρόκειται για νησιωτική περιοχή, να μετατίθενται στο ίδιο νησί η σε πλησιέστερο τόπο με τον οποίο υπάρχει άμεση και συνεχής ακτοπλοϊκή σύνδεση.

 

      4. Εισηγητής: Τομεάρχης Μέριμνας Προσωπικού Ασμχος (ΕΑ) Κυριάκος Αυγερινός, τηλέφ. 6983515236

      5. Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλέφ. 6983503377.

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

     

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

   

Δημήτριος Ρώτας

Επγός (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

 

 

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...