logo_image_3.png
  facebookpage  facebookgroup    instagram     twitter     viber     Youtube     email     email     phone    map   map    map                    Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο   

 

Αξιότιμοι  κ.κ.  Υπουργοί,  Αξιότιμοι  κ.κ.  Βουλευτές  της  Διαρκούς Επιτροπής  Εθνικής  Άμυνας  και  Εξωτερικών  Υποθέσεων,  Αξιότιμε  κ.  Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

           

1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, επανέρχεται στο θέμα της άδικης βαθμολογικής εξέλιξης των αποφοίτων ΑΣΣΥ  και για αυτούς που κατατάχθηκαν το έτος 1992 (Τάξεως 1994) προκειμένου να συμπεριληφθούν και να προστεθούν στην επερχόμενη νομοθετική ρύθμιση.

2. Σας γνωστοποιούμε ότι με το (ιβ) σχετικό η ΠΟΜΕΝΣ είχε επικαιροποιήση την πρόταση της για την αποκατάσταση της αδικίας των συναδέλφων προερχόμενων από ΑΣΣΥ έτους 1991, η οποία αποτελεί τον οδηγό λύσης αντίστοιχα και για τους συναδέλφους ΑΣΣΥ έτους 1992, οι οποίοι αναμένουν με αγωνία τις αποφάσεις της πολιτείας για την δικαίωσή τους. https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1085-pomens-vathmologiki-ekseliksi-aksiom-assy-katatagenton-1991

3. Επίσης σύμφωνα με επίσημα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ ο κος ΥΕΘΑ την 04 Ιουνίου 2020 σε επίσημη συνάντηση που είχε, δεσμεύτηκε σε τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για τη διόρθωση της πολύχρονης αδικίας, σχετικά με την βαθμολογική εξέλιξη των συγκεκριμένων στελεχών και πρότειναν στον κο ΥΕΘΑ τη συμπλήρωση της εικοσιπενταετούς πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας μέχρι και τις 31-12-2017 για τους καταταγέντες μέχρι και το 1992. Επίσης ο κος ΥΕΘΑ υπογράμμισε ότι «αντιμετωπίζουμε το συγκεκριμένο ως δίκαιο αίτημα και βλέπουμε πολύ θετικά την οριστική επίλυσή του με διατάξεις που θα περιλαμβάνονται στο επόμενο νομοσχέδιο του Υ.ΕΘ.Α.».

4. Η πρόταση της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. ταυτίζεται πλήρως θεματικά με τις ως άνω θέσεις καθώς και με τις Επερωτήσεις - Αναφορές για την πλήρη αποκατάσταση της ιεραρχικής ομαλότητας των Αξκών αποφοίτων ΑΣΣΥ, που έχουν κατατεθεί στη Βουλή των Ελλήνων από την ΝΔ,  ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση. 

5. Η ΠΟΜΕΝΣ σας καλεί να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες για την εξάλειψη της άδικης βαθμολογικής εξέλιξης των αποφοίτων ΑΣΣΥ που κατατάχθηκαν τα έτη 1991 - 1992 (Τάξεως 1993-1994).

6. Για την αποφυγή της όποιας σύγχυσης θα παρακαλούσαμε για οποιοδήποτε θέμα αφορά το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, να λαμβάνεται υπόψη η θεσμική άποψη των επίσημων θεσμικών φορέων εκπροσώπησης, που δεν είναι άλλοι από τις Ομοσπονδίες των εν ενεργεία στρατιωτικών και στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.

7. Εισηγητές θέματος: Υπλγός (ΠΒ) Γκούγκλιας Δημήτριος Γραμματέας Παραγωγικών Σχολών ΑΣΣΥ τηλ. 6978868220, Λγός (ΜΧ-ΕΥ) Μητσάκος Νικόλαος τηλ. 6974483724 και Υπλγός (ΤΔ) Ευστράτιος Χαραλαμπέλλης τηλ. 6984892582, Τομεάρχες Γραμματείας Παραγωγικών Σχολών ΑΣΣΥ.

8. Χειριστής θέματος: Αντιπρόεδρος Διοικητικών Θεμάτων και Προσωπικού, Τχης (ΑΠΒ) Θεόδωρος Κουτσίδης τηλ. 6944055135.

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

   

Δημήτριος Ρώτας

Επγός (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

 

 

Loading...

 

 

 

Loading...

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Πλατφόρμα Προνομίων

Πλατφόρμα Προνομίων

για τα μέλη των Ενώσεων της ΠΟΜΕΝΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΟΜΕΝΣ

Χάρτης Ενώσεων

Χάρτης Ενώσεων

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΝΩΣΗΣ

Αναζήτηση Ένωσης

Αναζήτηση Ένωσης

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

Αττική

Στερεά Ελλάδα

Πελοπόννησος

Θεσσαλία

Μακεδονία & Θράκη

Ήπειρος

Κρήτη

Νήσοι Βορείου Αιγαίου

Νήσοι Νοτίου Αιγαίου

Νήσοι Ιονίου

provlimatismoszip

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας ή αποστείλετε email στο

Η συμβολή όλων των συναδέλφων απαραίτητη 

 

xeriazip

Γίνετε μέλος στην Ένωση της Περιφερειακής Ενότητας που υπηρετείτε, δυναμώνοντας τη φωνή της Ομοσπονδίας

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από την ΠΟΜΕΝΣ
Όροι και Προϋποθέσεις
Για επιβεβαίωση ελέγξτε τα εισερχόμενα (ή ανεπιθύμητα) μηνύματά σας