logo_image_3.png
  facebookpage  facebookgroup    instagram     twitter     viber     Youtube     email     email     phone    map   map    map                    Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο   

Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων,

               Η Ομοσπονδία μας εκφράζει την δυσαρέσκεια και απογοήτευσή της για την από 30.5.2020 απαντητική επιστολή της ΚΕ του ΚΚΕ, μέσω του Ριζοσπάστη https://www.rizospastis.gr/story.do?id=10803895&textCriteriaClause=%2B%CE%A0%CE%9F%CE%9C%CE%95%CE%9D%CE%A3 με την οποία, αν και δηλώνεται επίσημα η καταφανής συμπόρευση του ΚΚΕ με την ΠΟΕΣ, εντούτοις ουδεμία θέση εκφράζεται στα ζητήματα που θέσαμε για την γεμάτη ανακρίβειες ανακοίνωση της ΠΟΕΣ για δικαστικές διεκδικήσεις.

              Υπενθυμίζουμε ότι η νεοσυσταθείσα ΠΟΕΣ, με ανυπόγραφη ανακοίνωσή της http://poes.com.gr/enimerosi/poes-prosohi-simantiki-anakoinosi-shetikos-me-toys-tokoys-ton-anadromikon-poy-dikaioyntai, έκανε γνωστό ότι «εξασφάλισε» για τα μέλη της την μη καταβολή δικηγορικής αμοιβής για υποθέσεις αναδρομικών που είχαν προσφύγει στο παρελθόν.

               Αντ’ αυτού κάλεσε τα μέλη της να κάνουν δωρεές στην ίδια την ΠΟΕΣ, και μάλιστα ανάλογα με τα αναδρομικά που εισέπραξαν, τέλος δε δήλωσε ότι δήθεν με τα χρήματα αυτά θα καταβάλει αποζημιώσεις για αγωγές που έχουν ασκηθεί εναντίον της(!).

               Η Ομοσπονδία μας αντέδρασε έντονα στην πρωτοφανή αυτή προσπάθεια διχασμού και εκμετάλλευσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, καταδεικνύοντας τις αντιφάσεις, ανακρίβειες και τα ψεύδη που περιέχονταν στα γραφόμενα από την ΠΟΕΣ. https://www.pomens.gr/enimerosi/deltia-typou/1131-pomens-dorees-kai-omologia-enoxis-poes-doste-kai-soste

               Τονίσαμε την διαφορετική αντιμετώπιση της οποίας, εντελώς αιφνιδιαστικά, θα τύγχαναν οι στρατιωτικοί ανάλογα, όχι με τις δικές τους επιλογές, αλλά με τις επιλογές των Ενώσεών τους, την πρόσκληση (αν όχι επιβολή) για καταβολή δωρεών ανάλογα με τα αναδρομικά που εισέπραξε ο κάθε στρατιωτικός, αλλά και το απολύτως ψευδές και ανακριβές σχετικά με υφιστάμενη δικαστική εκκρεμότητα.

               Καταδείξαμε ότι επί της ουσίας, με τις μεθοδεύσεις αυτές κάποιοι διεκδικούν να εισπράξουν σημαντικά ποσά από συναδέλφους, ως δωρεές, για να καταβάλουν υποτίθεται αποζημιώσεις, ομολογώντας με τον τρόπο αυτό την επερχόμενη δικαστική τους καταδίκη.

               Την επιστολή αυτή γνωστοποιήσαμε προς τον κ. Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1135-anoixti-epistoli-pomens-ston-gen-grammatea-kke, ζητώντας να τοποθετηθεί επί των πρακτικών αυτών της ΠΟΕΣ.

               Αντί όμως να τοποθετηθεί επί των συγκεκριμένων ζητημάτων, η Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, επέλεξε απλώς να επιτεθεί στην Ομοσπονδία μας και να επιβεβαιώσει την συμπόρευσή της με την ΠΟΕΣ.

               Καμία απάντηση για την προδήλως ανήθικη διαφορετική αντιμετώπιση στρατιωτικών ανάλογα αν είναι μέλη της ΠΟΕΣ ή όχι. Καμία απάντηση για το συντονισμένο κάλεσμα για καταβολή «δωρεών», δήθεν προς κάλυψη δικαστικών αποζημιώσεων. Καμία απάντηση για το προφανές που επισημαίναμε, ότι δηλαδή τα μέλη της ΠΟΕΣ καλούνται να πληρώσουν «τα σπασμένα» από το παρελθόν φυσικών προσώπων και σωματείων. Δηλαδή, κατά το κοινώς λεγόμενο, στην απάντηση της ΚΕ του ΚΚΕ βρίσκουμε μόνο συνθήματα και γενικολογίες, αλλά για την ταμπακέρα ούτε λόγος .

Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων,

               Η ΠΟΜΕΝΣ έχει από καιρού επισημάνει και καταδείξει την επιλεκτική συμπόρευση της ΠΟΕΣ με συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους, κάτι που αντιβαίνει στην αποστολή και το ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση αυτών. 

               Προς επίρρωση των αναφερομένων, σε ανακοίνωση της ΠΟΕΣ στις 5/6/20 καλεί τους Βουλευτές του ΚΚΕ να προβούν σε κοινοβουλευτικές ενέργειες !!! (ΦΩΤΟ), αγνοώντας ουσιαστικά όλα τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα της Βουλής των Ελλήνων, παραδεχόμενη ουσιαστικά, ότι συνεργάζεται αποκλειστικά μόνο με τους Βουλευτές του ΚΚΕ και με κανέναν άλλον. https://poes.gr/index.php/2019-10-23-19-42-02/1194-p-o-e-s-symplirosi-ds-metoxikon-tameion-me-ekprosopo-tis-omospondias-mas

               Η κομματικοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων, ιδίως στην εξαιρετικά ευαίσθητη περίοδο που διανύουμε, αποτελεί μέγιστο κίνδυνο για τη συνοχή τους και την απρόσκοπτη υπηρέτηση της αποστολής τους.

               Δυστυχώς, οι νομοθετικές αλλαγές που επήλθαν, με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, με το Ν. 4609/2019 κινήθηκαν προς την κατεύθυνση αυτή, γεγονός που επιβεβαιώνεται περίτρανα από την πρωτοφανή συμπόρευση ΚΚΕ και ΠΟΕΣ και την ανωτέρω πρόσφατη ανακοίνωση.

               Εμείς από την μεριά μας καλούμε τις πρωτοβάθμιες ενώσεις της ΠΟΕΣ, να δηλώσουν με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεσή τους, στην κομματικοποίηση που επιχειρούν κάποιοι στον ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.

               Αναμένουμε από εσάς να εναντιωθείτε σε κομματικούς εναγκαλισμούς και να καταδικάσετε διχαστικές και κομματικές λογικές εντός του χώρου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ

Επγός (ΥΔΚ)

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Τχης (ΠΖ)

 

 

Loading...

 

 

Loading...

 

 

Loading...

 

 

Loading...

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Πλατφόρμα Προνομίων

Πλατφόρμα Προνομίων

για τα μέλη των Ενώσεων της ΠΟΜΕΝΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΟΜΕΝΣ

Χάρτης Ενώσεων

Χάρτης Ενώσεων

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΝΩΣΗΣ

Αναζήτηση Ένωσης

Αναζήτηση Ένωσης

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

Αττική

Στερεά Ελλάδα

Πελοπόννησος

Θεσσαλία

Μακεδονία & Θράκη

Ήπειρος

Κρήτη

Νήσοι Βορείου Αιγαίου

Νήσοι Νοτίου Αιγαίου

Νήσοι Ιονίου

provlimatismoszip

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας ή αποστείλετε email στο

Η συμβολή όλων των συναδέλφων απαραίτητη 

 

xeriazip

Γίνετε μέλος στην Ένωση της Περιφερειακής Ενότητας που υπηρετείτε, δυναμώνοντας τη φωνή της Ομοσπονδίας

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από την ΠΟΜΕΝΣ
Όροι και Προϋποθέσεις
Για επιβεβαίωση ελέγξτε τα εισερχόμενα (ή ανεπιθύμητα) μηνύματά σας