logo_image_3.png
  facebookpage  facebookgroup    instagram     twitter     viber     Youtube     email     email     phone    map   map    map                    Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο   

 

Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα του ΚΚΕ, κύριε Δημήτριε Κουτσούμπα,

                1. Με έκπληξη, απογοήτευση και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε το περιεχόμενο συνέντευξης του Βουλευτή σας κ. Ν. Παπαναστάση, που δημοσιεύθηκε στις 21.6.2020 στο Ριζοσπάστη. Στη συνέντευξη αυτή ο κ. Παπαναστάσης υποστηρίζει επί λέξει ότι : «Εμφανίζεται επίσης και η ΠΟΜΕΝΣ. Είναι μια οργάνωση που η παρθενική της πορεία ξεκίνησε στις δικαστικές αίθουσες εναντίον της ΠΟΕΣ, με ανύπαρκτες κατηγορίες. Αναγόρευσε αυτή την πρακτική σε κύρια και αποκλειστική δράση. Επιπλέον, ορισμένα πρωτοβάθμια σωματεία της αποτέλεσαν προνομιακούς προσκεκλημένους της ναζι-φασιστικής Χρυσής Αυγής στις Επιτροπές της Βουλής, όπως η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου. Καταλαβαίνετε ότι τα δικαστήρια με ψεύτικες κατηγορίες ενάντια στην ΠΟΕΣ, οι δηλώσεις της ΠΟΜΕΝΣ ότι επειδή ο συνδικαλισμός στις ΕΔ στηρίζεται στους νόμους που ψήφισε η Βουλή και με πρόταση του ΚΚΕ - την οποία η ΠΟΜΕΝΣ ονομάζει «ντροπολογία του ΚΚΕ» - οι σχέσεις της και με άλλους ναζί - φασίστες, όλα αυτά δεν αποτελούν συνδικαλισμό, αλλά αντιδραστική πολιτική σε βάρος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, των νόμων και των κομμάτων» [η επισήμανση με bold τίθεται όπως δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο].

                2. Είναι προφανές ότι τα ανωτέρω είναι ψευδή, συκοφαντικά και δυσφημιστικά για την Ομοσπονδία μας, την οποία παρουσιάζουν ως δήθεν δικομανή που εξαπατά τη Δικαιοσύνη  και τη συνδέουν με το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

                3. Οφείλουμε να σας ενημερώσουμε, αν δεν το γνωρίζετε ήδη, ότι η ΠΟΕΣ ήταν εκείνη η οποία, με την δημοσιοποίηση της σύστασης της Ομοσπονδίας μας, έκανε λόγο για «ψευδεπίγραφες Ομοσπονδίες» δηλώνοντας πανηγυρικά ότι θα προσέφευγε άμεσα στα Δικαστήρια, όπως και έκανε http://poes.com.gr/anakoinoseis/2092-to-parelthon-epanalamvanetai-psevdepigrafi-omospondia-me-tin-eponymia-poes http://poes.com.gr/anakoinoseis/2359-teleiosan-ta-psemata-gia-tin-psevdepigrafi-omospondia-i-dikaiosyni-eipe-ta-aftonoita http://poes.com.gr/enimerosi/prohorame-dynamika-mprosta-agnooyme-toys-pseydepigrafoys-titloys http://poes.com.gr/enimerosi/epiheirimata-poy-den-peithoyn. Μάλιστα, στελέχη της ΠΟΕΣ ήταν εκείνα που υπέβαλαν μηνύσεις σε βάρος της Ομοσπονδίας μας και της Διοίκησής της, ζητώντας την ποινική τους δίωξη. Ήταν φυσικό η Ομοσπονδία μας να αμυνθεί και να καταδείξει τη νομιμότητα της ίδρυσής της, επισημαίνοντας παράλληλα τις παρανομίες και παραλείψεις από την πλευρά της ΠΟΕΣ.

               4.  Δυστυχώς όμως, η ακατανόητη για εμάς τακτική του ΚΚΕ να υιοθετεί ως θέσφατα τις ανακοινώσεις και θέσεις της ΠΟΕΣ, δεν σας έχει επιτρέψει να διακρίνετε την προφανή αλήθεια, η οποία υπάρχει στην ίδια τη σειρά των γεγονότων και έχει ήδη πιστοποιηθεί με σειρά δικαστικών αποφάσεων. Να σας υπενθυμίσουμε ότι σε κάθε δικαστική διαμάχη της ΠΟΜΕΝΣ με την εκλεκτή σας ΠΟΕΣ, η Ελληνική Δικαιοσύνη αποφαινόταν υπέρ της ΠΟΜΕΝΣ, που είχε ως συνέπεια την κατάργηση τόσο της ΠΟΕΣ Αθήνας, όσο και της ΠΟΕΣ Ρέντη. Δηλαδή, στις δικαστικές αίθουσες, η ΠΟΕΣ και τα επιχειρήματα της κατέρρεαν διαρκώς ως χάρτινος πύργος. Αυτή η πραγματικότητα που δεν αμφισβητείται επικυρώνει τον λόγο που η ΠΟΜΕΝΣ είναι η αδιαμφισβήτητη θεσμική εκπρόσωπος των εν ενεργεία στρατιωτικών, που δεν οφείλει την ύπαρξη της σε καμία τροπολογία κανενός κόμματος.

               5. Σημαντικότερη όμως, είναι προφανώς η εξόχως συκοφαντική και προσβλητική κατηγορία περί συμπόρευσης με το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Η Ομοσπονδία μας ουδεμία σχέση έχει με το συγκεκριμένο κόμμα, ούτε έχει ποτέ επιδιώξει οποιαδήποτε επικοινωνία με αυτό. Δυστυχώς, η αυστηρή τήρηση από την Ομοσπονδία μας της συνταγματικής επιταγής για απόλυτη κομματική ουδετερότητα (που επέβαλε τυπικά τουλάχιστον να απευθύνονται ορισμένα έγγραφα σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα) φαίνεται ότι έχει παρερμηνευθεί από στελέχη σας, πολύ φοβούμαστε όχι άδολα αλλά με σκοπό την συστηματική συκοφάντησή της.

                  Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα,

                6. Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τις ανωτέρω επιθέσεις που δέχεται η Ομοσπονδία μας άδικα και απρόκλητα από στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος.

                7. Αναμένουμε από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος να ενσκήψει στα προβλήματα των Ελλήνων Στρατιωτικών και να παύσει να συκοφαντεί την Ομοσπονδία μας.

                8. Σας γνωρίζουμε ότι για την προάσπιση της τιμής και της αξιοπρέπειας της Ομοσπονδίας μας και των μελών της, δεν θα διστάσουμε να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας και να λάβουμε κάθε νόμιμο μέτρο έναντι οποιασδήποτε άδικης και συκοφαντικής επίθεσης, ακόμη και αν προέρχεται από μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Με εκτίμηση

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος Ρώτας

Επγός (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

 

 

Loading...

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Πλατφόρμα Προνομίων

Πλατφόρμα Προνομίων

για τα μέλη των Ενώσεων της ΠΟΜΕΝΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΟΜΕΝΣ

Χάρτης Ενώσεων

Χάρτης Ενώσεων

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΝΩΣΗΣ

Αναζήτηση Ένωσης

Αναζήτηση Ένωσης

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

Αττική

Στερεά Ελλάδα

Πελοπόννησος

Θεσσαλία

Μακεδονία & Θράκη

Ήπειρος

Κρήτη

Νήσοι Βορείου Αιγαίου

Νήσοι Νοτίου Αιγαίου

Νήσοι Ιονίου

provlimatismoszip

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας ή αποστείλετε email στο

Η συμβολή όλων των συναδέλφων απαραίτητη 

 

xeriazip

Γίνετε μέλος στην Ένωση της Περιφερειακής Ενότητας που υπηρετείτε, δυναμώνοντας τη φωνή της Ομοσπονδίας

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από την ΠΟΜΕΝΣ
Όροι και Προϋποθέσεις
Για επιβεβαίωση ελέγξτε τα εισερχόμενα (ή ανεπιθύμητα) μηνύματά σας