logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

1.  Με αφορμή την επικείμενη έναρξη του νέου σχολικού έτους 2020 – 2021, η οποία με απόφαση της Υπουργού Παιδείας παρατάθηκε για τις 14 Σεπτεμβρίου 2020, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ, επαναφέρει κατόπιν και σχετικού εγγράφου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου (ΕΣΠΕΕΡ), το θέμα της διευκόλυνσης των Στρατιωτικών σχετικά με την φύλαξη και μεταφορά των παιδιών τους, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα δημοτικά σχολεία, που είχε θέσει με το (β) σχετικό (https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/801-pomens-diefkolynseis-stratiotikoy-prosopikoy-gia-tis-metakiniseis-ton-mathiton-sto-sxoleio), με διαφοροποίηση της ώρας προσέλευσης και αναχώρησης.

2.  Λόγω της συνεχιζόμενης αναστολής των κανονικών αδειών, αποτέλεσμα της αιτιολογημένης αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων, η παράταση έναρξης του σχολικού έτους, επιδεινώνει το πρόβλημα φύλαξης των ανήλικων τέκνων για εκείνες τις οικογένειες των στελεχών που είναι συζευγμένοι με σύζυγο που εργάζεται είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό φορέα ή είναι μονογονεικές οικογένειες.

3.  Κατανοώντας πλήρως την κρισιμότητα των στιγμών η ΠΟΜΕΝΣ, λειτουργώντας με αίσθημα ευθύνης, καλεί την στρατιωτική μας ηγεσία να ενθαρρύνει τις Διοικήσεις των Μονάδων, στο βαθμό που αυτό μπορεί να καταστεί δυνατό από τις αυξημένες επιχειρησιακές απαιτήσεις των τελευταίων ημερών, να διευκολύνουν τους συναδέλφους μας:

       α.  Στην φύλαξη των παιδιών τους για τις ημέρες που παρατείνεται η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς λαμβάνοντας κατ’ εξαίρεση, μέρος των δικαιούμενων κανονικών τους αδειών.

       β.  Με την εφαρμογή και επέκταση, αρχικά της δυνατότητας που έχει δοθεί με το (α) σχετικό στα στελέχη που υπηρετούν στο Στρατό Ξηράς, για τη μεταφορά των παιδιών τους στο σχολείο, ιδιαίτερα για τις πρώτες μέρες της σχολικής χρονιάς λόγω του περιορισμένου ωραρίου των μαθημάτων, στο σύνολο των στελεχών που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις (Σ.Ξ. – Π.Ν. – Π.Α.), ανεξάρτητα αν είναι συζευγμένα με συναδέλφους στρατιωτικούς και ανεξάρτητα του εργασιακού φορέα του/της συζύγου τους.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί, 

4.  Σας καλούμε να εξαντλήσετε κάθε δυνατή προσπάθεια διευκόλυνσης των συναδέλφων μας ως ένα ηθικό χρέος απέναντι στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο παρά τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, ανταπεξέρχεται με τεράστια επιτυχία στο απαιτητικό του έργο, υπηρετώντας την πατρίδα σε κάθε Μονάδα του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού.

5.  Υπενθυμίζεται ότι το θέμα επέκτασης της ανωτέρω δυνατότητας διευκόλυνσης των στρατιωτικών στη μεταφορά των παιδιών τους στο σχολείο, είχε τεθεί από την Ομοσπονδία μας κατά την συνάντηση μας με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή https://www.pomens.gr/enimerosi/deltia-typou/837-sunantisi-pomens-me-yfetha, λαμβάνοντας τη δέσμευση του για την έκδοση εσωτερικής διαταγής ώστε να ρυθμιστεί διακλαδικά το καθεστώς μέριμνας για εκείνες τις στρατιωτικές οικογένειες που έχουν εργαζόμενα και τα δύο μέλη τους (σύζυγοι), με ειδικότερες ρυθμίσεις δυναμικού ωραρίου που θα προβλεφθούν για τους χρόνους προσέλευσης / αποχώρησης από την Υπηρεσία. 

6. Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983 503377.

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

   

Δημήτριος Ρώτας

Επγός (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

 

 

 

 

 

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...