logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμε κ. Αρχηγέ,

1.    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ αδυνατεί να κατανοήσει  αλλά και να πιστέψει τα όσα αναγράφονται στη (στ) σχετική διαταγή του ΓΕΑ/ΟΛΚΑ. Η απάντηση αυτή παραβαίνει κάθε έννοια ιεραρχίας,  απαξιώνει τη προσπάθεια των συναδέλφων μας κατά της μάχης του Covid-19, υποτιμά τη νοημοσύνη μας και προσβάλει το σύννομο των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ).

2.    Συγκεκριμένα:

α.    Με τα (α), (β) και (γ) όμοια, απορρέοντα από την από 30/3/20 (ΦΕΚ 75 Α´) Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), ανακοινώθηκε μέσω της ενιαίας αρχής πληρωμών (ΕΑΠ), έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τους συμμετέχοντες στον αγώνα εναντίον του Covid-19) συμπεριλαμβανομένων και στελεχών των ΕΔ.

β.    Η εξέταση χορήγησης της ανωτέρω οικονομικής ενίσχυσης, ανατέθηκε στους Διοικητές/Διευθυντές/Προϊσταμένους Μονάδων με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν άνισες μεταχειρίσεις ως προς την συμπερίληψη ορισμένων δικαιούχων στις λίστες που προωθήθηκαν προς το ΓΕΑ. Συγκεκριμένα στην 120 ΠΕΑ, με απόφαση του Διοικητή της, εξαιρέθηκαν στελέχη που εκτελούσαν υπηρεσία οδηγού ασθενοφόρου Υγειονομικής Υπηρεσίας, όταν τα αντίστοιχα στελέχη άλλων Μονάδων, έλαβαν κανονικά την ανωτέρω αποζημίωση.

γ.    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ)  με τα (δ)  (https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1090-pomens-ektakti-oikonomiki-enisxysi-stelexon-pou-ypiretoyn-stin-120-pteryga-ekpaidefsis-aeros) και (ε) (https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1149-pomens-ektakti-oikonomiki-enisxysi-stelexon-enoplon-dynameon-ed-oxi-stin-eksairesi-synadelfon-tis-120-pea),

σχετικά έγγραφά της, προέβη σε ενημέρωση της Ηγεσίας επί των ανωτέρω, αλλά και τα ίδια τα στελέχη της 120 ΠΕΑ, ενημέρωσαν την υπηρεσία, όμως η απάντηση που εκδόθηκε μέσω του ΓΕΑ/ΟΛΚΑ αποτελεί πρωτοφανής ενέργεια εμπλοκής αναρμόδιου φορέα ο οποίος, ως Οικονομικό και Λογιστικό Κέντρο, γνωμοδοτεί για θέματα άσκησης διοικητικής εξουσίας.  Η δε ηγεσία του ΓΕΑ με την σιωπηρή αποδοχή, του ανωτέρω εγγράφου, αποποιείται των ευθυνών της, αποδίδοντας τες αποκλειστικά, στους Διοικητές των Μονάδων …!!! Ούτε λίγο ούτε πολύ, ενημερώνει τα στελέχη της 120 ΠΕΑ ότι δεν δικαιούνται την ανωτέρω οικονομική ενίσχυση λόγω απόφασης (κρίσης) του Διοικητή της Μονάδας τους.

3.    Η Ομοσπονδία μας προς ενημέρωση των ΥΕΘΑ - ΥΦΕΘΑ, του Α/ΓΕΑ και των στελεχών, επισημαίνει πως αποτελεί αδιανόητο το ότι:

α.  Ανακοινώνεται από επίσημο, πλην όμως αναρμόδιο  φορέα του ΓΕΑ (ΓΕΑ/ΟΛΚΑ), ότι η οικονομική ενίσχυση που καθορίζεται από ΠΝΠ, θα φιλτράρεται από τον εκάστοτε Διοικητή, ο οποίος θα αποφασίζει ανεξέλεγκτα για την εφαρμογή του Νόμου ή όχι.

β.  Το ΓΕΑ δεν εξετάζει την ορθότητα της απόφασης του Διοικητή της 120 ΠΕΑ όπως οφείλει ως προϊστάμενος σχηματισμός και επαφίεται στην εφαρμογή του νόμου, μέσω τη απόφασης (ορθής ή λανθασμένης) του εκάστοτε Διοικητή...! Αναρωτιόμαστε δικαίως, αν έχει προβεί σε λάθος απόφαση ο συγκεκριμένος Διοικητής, ποιος θα δικαιώσει τους συναδέλφους μας - δικαιούχους της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης;

     Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμε κ. Αρχηγέ,

4.  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να περιγράφει τα αυτονόητα, στην ηγεσία του ΓΕΑ  που επέτρεψε την έκδοση απάντησης, χωρίς ίχνος εξέτασης του αιτήματος των συναδέλφων, υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας. Τέτοιες απαντήσεις εκθέτουν την ηγεσία του ΓΕΑ  που αποδέχεται τα όσα παράλογα αναγράφονται και την καλούμε σε διορθωτικές ενέργειες, προς δικαίωση των συναδέλφων που τέθηκαν εκτός Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ...κατά κρίση Διοικητή 120 ΠΕΑ...!

5.    Εισηγητής θέματος, Τομεάρχης Μέριμνας Προσωπικού: Αντισμήναρχος (ΕΑ) Κυριάκος Αυγερινός, τηλέφ. 6983 515236

6.    Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983 503377.

Μετά τιμής

Για τo Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

   

Δημήτριος Ρώτας

Επγός (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

 

 

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...