logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

    Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί

 1.Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ, σε συνέχεια του (γ) σχετικού εγγράφου της https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1171-pomens-amesi-akyrosi-diathesis-ygeionomikoy-prosopikoy-ton-ed-se-limania-kai-aerodromia και με αφορμή τη συμπλήρωση τριών μηνών από την έκδοση διαταγής από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, σύμφωνα με την οποία από την Τετάρτη 01 Ιουλίου 2020 και για τρεις μήνες, μόνιμα κλιμάκια που αποτελούνται από υγειονομικά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (26 Αξιωματικούς και 100 Υπαξιωματικούς) επανδρώνουν 22 καθορισμένα αεροπορικά σημεία εισόδου, αλλά και τέσσερα σημεία πρώτης εισόδου επιβατών κρουαζιερόπλοιων στη χώρα και συμμετέχουν στη λήψη των δειγμάτων για τον COVID-19 (Κορονϊό), επαναφέρει το θέμα της απεμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων από την παραπάνω δράση

 2.Επισημαίνουμε κατόπιν και των σχετικών εγγράφων των Ενώσεων Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΠΕΑΜ/Θ) και Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης (ΕΣΠΕΕΘ), ότι η ανωτέρω εμπλοκή των συναδέλφων μας είχε ως αποτέλεσμα:

α.  Να επιδεινωθεί το πρόβλημα με τις χρόνιες ελλείψεις υγειονομικού  προσωπικού στις στρατιωτικές υγειονομικές δομές, κυρίως των παραμεθόριων περιοχών. Το στρατιωτικό προσωπικό καλείται να προσφέρει υπηρεσίες ως πάρεργο σε υποχρεώσεις άλλων υπουργείων την ίδια ώρα που οι συνάδελφοι μας, οι οποίοι έχουν ανάγκη της συνεισφοράς υπηρεσιών υγείας να ταλαιπωρούνται από την έλλειψη υγειονομικού προσωπικού στα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι συνάδελφοι μας που υπηρετούν στους Νομούς Καβάλας και Ξάνθης, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι, πολλές φορές κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα να μεταβαίνουν για την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, στο στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης (424ΓΣΝΕ) καθόσον οι κλινικές του Στρατιωτικού νοσοκομείου της Ξάνθης παραμένουν κλειστές για αρκετές μέρες του μήνα, λόγω ακριβώς της έλλειψης υγειονομικού προσωπικού.

Το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (424ΓΣΝΕ) δε, καλείται να ανταποκριθεί σε ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις την ίδια ώρα που έχει κληθεί να διαθέσει επιπλέον προσωπικό για τους ελέγχους που πραγματοποιούνται στις ανωτέρω πύλες εισόδου της Χώρας.

β.  Να επιβαρύνεται υπέρμετρα το εναπομείναν προσωπικό με την εκτέλεση και των δικών τους 24ωρων υπηρεσιών – εφημεριών σε μια περίοδο αυξημένης ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.

γ. Να παραμένουν μέχρι σήμερα απλήρωτοι για τις υπηρεσίες που προσφέρουν εν αντιθέσει με τα αντίστοιχα στελέχη του Υπουργείου Υγείας που απασχολούνται σε παρόμοιες εμπλοκές και απολαμβάνουν πρόσθετες αμοιβές.

Συγκεκριμένα με την υπ΄ αριθμό 124/1 12.12.2019 τροπολογία που κατατέθηκε από το Υπουργείου Υγείας στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τίτλο ‘’Ρυθμίσεις θεμάτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας’’, ψηφίσθηκε η Τροποποίηση του άρθρου 99 του ν. 4486/2017 (Α΄ 115) με την οποία θεσπίζονται μισθολογικά κίνητρα, για τους ιατρούς και το λοιπό προσωπικό του Υπουργείου Υγείας που απασχολείται στα Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών (HOT-SPOT) και εξαιρούνται επιδεικτικά, τόσο οι στρατιωτικοί ιατροί όσο και το λοιπό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων,

3. Τα ανωτέρω αποτελούν απαξίωση και υποβάθμιση για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και η εμπλοκή τους αυτή:

       α. Είναι ικανή να θέσει σε άμεσο κίνδυνο συναδέλφους μας που  υπηρετούν ανά την επικράτεια αφού διοχετεύει πολύτιμο προσωπικό υγειονομικών ειδικοτήτων προς την εκπλήρωση πάρεργου, όταν οι στρατιωτικές υγειονομικές δομές, κυρίως των παραμεθόριων περιοχών, «υποφέρουν» από χρόνιες ελλείψεις υγειονομικού  προσωπικού.

      

       β.  Εκφεύγει της αποστολής τους, που είναι η παροχή υγειονομικής περίθαλψης στα Στελέχη των Ε.Δ., καθιστώντας τους για άλλη μια φορά, βοηθητικό προσωπικό έτερων Υπουργείων. 

       γ.  Πραγματοποιείται υπό την επίκληση ελλείψεων προσωπικού του Υπουργείου Υγείας, τη στιγμή που αυτό ανακοινώνει χιλιάδες προσλήψεις προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων του COVID-19.

       δ. Επιβαρύνει υπέρμετρα το στρατιωτικό προσωπικό σε αντικείμενα ξένα με την αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί

 

4. Η ικανότητα των ΕΔ να ανταποκρίνονται σε κάθε δύσκολη αποστολή που τους ανατίθεται, δεν αποτελεί άλλοθι στην χρησιμοποίησή τους σε ανάγκες που αδυνατούν να υλοποιήσουν έτερα Υπουργεία. Κάθε τέτοια εμπλοκή στερεί πολύτιμους πόρους από την πολεμική μηχανή της χώρας μας και εμποδίζει την ομαλή της λειτουργία.

5. Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ, ζητούμε την ακύρωση της συγκεκριμένης εμπλοκής ως απαράδεκτη και προσβλητική και απαιτούμε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας το αυτονόητο. Να σταματήσει να διοχετεύει πολύτιμο έμψυχο υλικό σε εμπλοκές που ουδεμία σχέση έχουν με την αποστολή του και να επιτρέψει στα στελέχη του να εκπαιδεύονται και  να εργάζονται απρόσκοπτα για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

6.    Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983 503377.

Μετά τιμής

Για τo Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

   

Δημήτριος Ρώτας

Επγός (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

 

 

 

 

 

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...