logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

1.  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ, με αφορμή τις φυσικές καταστροφές, από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός» και τις συνεπακόλουθες πλημμύρες που έπληξαν περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και των Περιφερειακών Ενοτήτων Φθιώτιδας, Κεφαλληνίας, Ιθάκης, Ζακύνθου, Λευκάδας, Κορινθίας και Ευρυτανίας, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020, θεωρεί χρέος της να συμβάλλει περαιτέρω, με την κατάθεση προτάσεων της προς την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στην προσπάθεια που καταβάλλει η πολιτεία για την ανακούφιση των πληγέντων συμπολιτών μας και των οικογενειών τους.

2.  Για το σκοπό αυτό και στο πλαίσιο της διαρκούς Μέριμνας του Στρατιωτικού Προσωπικού, η ΠΟΜΕΝΣ προτείνει την λήψη των παρακάτω μέτρων για τους συναδέλφους μας οι οποίοι υπηρετούν, κατάγονται ή έχουν άμεσο έννομο συμφέρον και έχει πληγεί η περιουσία τους από την συγκεκριμένη θεομηνία:

α. Την εξαίρεση από τους πίνακες μεταθετικότητας για τα επόμενα δύο (2) χρόνια, όσων υπηρετούν στις πληγείσες περιοχές και επιθυμούν να παραμείνουν στον τόπο, στον οποίο υπηρετούν.

β. Την υλοποίηση της επιθυμίας μετάθεσης, όλων των συναδέλφων μας  που σήμερα υπηρετούν σε άλλες περιοχές της Χώρας,  προς τις περιοχές στις οποίες επλήγησαν.

γ. Την αναστολή των δανειακών τους υποχρεώσεων προς τα Μετοχικά Ταμεία, για διάστημα δεκαοκτώ (18) μηνών και τη δυνατότητα χορήγησης νέων  άτοκων δανείων.

δ. Την κατ εξαίρεση έγκριση στέγασης ανεξαρτήτου μοριοδότησης, σε κενές στρατιωτικές κατοικίες για δύο (2) χρόνια, όλων των οικογενειών στρατιωτικών που ζουν στις πληγείσες περιοχές, των οποίων έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές η μόνιμη  κατοικία τους.

ε. Την παράταση διαμονής για έναν (1) επιπλέον χρόνο, όσων οικογενειών στρατιωτικών  ήδη στεγάζονται σε στρατιωτικά οικήματα, των οποίων έχει υποστεί ζημιές η περιουσία τους.

στ. Την κατ΄ εξαίρεση έγκριση παραθερισμού ανεξαρτήτου μοριοδότησης, σε στρατιωτικά θέρετρα της επιλογής τους για την ερχόμενη θερινή περίοδο.

ζ. Την επιδότηση παραθερισμού σε ιδιωτικές παιδικές κατασκηνώσεις για τα τέκνα των οικογενειών τους.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

3.  Οι Ένοπλες Δυνάμεις στον καιρό της ειρήνης συμβάλλουν ενεργά και προσφέρουν τα μέγιστα με το κοινωνικό τους έργο, χωρίς βέβαια να απομειώνεται το κύριο επιχειρησιακό έργο τους.

4. Την δύσκολη αυτή στιγμή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ, καλεί την Πολιτική και Στρατιωτική μας ηγεσία, πέρα από την διαρκή προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων προς την ελληνική Κοινωνία, να επιδείξει την απαιτούμενη ευαισθησία και προς τις οικογένειες των συναδέλφων μας στρατιωτικών, υιοθετώντας μέτρα που θα απαλύνουν και θα μετριάσουν τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες τις οποίες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν λόγω της θεομηνίας.

5.  Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλέφ. 6983 503377.

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο     

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

   

Δημήτριος Ρώτας

Επγός (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

 

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...