logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί, 

1.  Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ, με αφορμή την πρόσφατη αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ε.Δ και την κρισιμότητα των καταστάσεων των τελευταίων ημερών, εκφράζουμε τον έντονο προβληματισμό μας, για την ασφάλεια των τέκνων συζευγμένων συναδέλφων μας καθώς και ειδικών κατηγοριών που επιμελούνται τέκνα (μονογονεϊκών – διαζευγμένων οικογενειών), όταν εκ της φύσεως της αποστολής μας κληθούμε να υπερασπιστούμε την Πατρίδας μας.

2.  Συγκεκριμένα όπως επισημαίνεται από την σχετική επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΕΥΒ), ενώ στο Στρατό Ξηράς υφίσταται πρόβλεψη για την παροχή μέριμνας στα παιδιά των στρατιωτικών, για τις περιπτώσεις εκείνες όπου συζευγμένοι στρατιωτικοί καθώς και συνάδελφοι ειδικών κατηγοριών που επιμελούνται τέκνα (μονογονεϊκών - διαζευγμένων), κληθούνε σε περιόδους Κρίσης – Έντασης καθώς και Πολέμου να συμμετέχουν στην υπεράσπιση της Πατρίδας μας, διαπιστώθηκε, ότι δεν υφίσταται  αντίστοιχη μέριμνα στην Πολεμική Αεροπορία και στο Πολεμικό Ναυτικό.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

3.  Η ασφάλεια τέκνων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, σε περιόδους πιθανής εκτέλεσης της αποστολής μας, είναι ζωτικής σημασίας για όλους, διότι συμβάλει τα μέγιστα στην αυτοπεποίθηση και στο αυξημένο ηθικό του προσωπικού. Η εξασφάλιση της Μέριμνας – φύλαξης των παιδιών στην ΠΑ και το ΠΝ  όπως ακριβώς υφίσταται και στο ΣΞ,  θα συμβάλλει στην  ηθική ικανοποίηση των συναδέλφων μας, γνωρίζοντας ότι τα τέκνα τους με μέριμνα της υπηρεσίας, θα είναι ασφαλή, διότι λόγω της υπηρέτησής τους σε Μονάδες εκστρατείας και εκτός τόπων στους οποίους διαμένουν συγγενικά πρόσωπα, δεν δύναται λόγω των υπηρεσιακών καθηκόντων τους, να προστατεύσουν οι ίδιοι τα τέκνα τους, με αποτέλεσμα να δημιουργείτε σύγχυση και αβεβαιότητα.

4.  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ, αναδεικνύει το θέμα αυτό, διότι όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, καταβάλουμε εξίσου τις δυνάμεις μας εκ της φύσεως των καθηκόντων μας, με πίστη και αφοσίωση στις διαταγές της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας, συνεχίζοντας ακούραστα να λειτουργούμε με αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης για όσο χρόνο απαιτηθεί, εμπεδώνοντας το αίσθημα ασφάλειας προς την Πατρίδα μας και τον Ελληνικό λαό. Για τον λόγο τούτο παρακαλούμε όπως επιληφθείτε επί του θέματος διότι η ασφάλεια των τέκνων μας όπως και όλου του Ελληνικού λαού, είναι το μέλλον της Πατρίδας μας.

5.  Εισηγητής θέματος, Αναπληρωτής Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Eπχίας (ΠΖ) Πολυδεύκης Ιωάννου, τηλ. 6980286692

6.  Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλ. 6983503377                                             

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος Ρώτας

Επγός (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

 

 

 

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...