logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

 

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

1.   Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ), επανέρχεται στο θέμα της εμφανούς αδικίας, που υφίσταται μεγάλο μέρος των συναδέλφων μας που υπηρετεί στο Στρατό Ξηράς (ΣΞ), αλλά και στα Επιτελεία ΥΠΕΘΑ και ΓΕΕΘΑ, αναφορικά με την αποζημίωση υπηρεσιών αυξημένης επιφυλακής του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και αδυνατώντας να κατανοήσει τους λόγους αυτής της αδικίας, αναμένει τη διαμεσολάβησή σας προς επίλυση του προβλήματος και ομαλοποίηση της κατάστασης.

 2.   Συγκεκριμένα, παρατηρείται το φαινόμενο της άνισης κατανομής της ανωτέρω αποζημίωσης μεταξύ διαφορετικών Επιτελείων αλλά και του προσωπικού των Επιτελείων του ΓΕΕΘΑ αλλά και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Με έκπληξή διαπιστώσαμε όλοι μας ότι:                  

       α.  Έχει προβλεφθεί πολύ μικρότερη αποζημίωση στο προσωπικό του Στρατού Ξηράς (ΣΞ), το οποίο λαμβάνει κάτω από το μισό  από την αποζημίωση  των άλλων Κλάδων ακόμα και από το πολιτικό προσωπικό αυτών. Συγκεκριμένα οι αποζημιώσεις που έχουν εγκριθεί κυμαίνονται σε: 

             -  Πέντε (5) Ημέρες Εκτός Έδρας για το Στρατό Ξηράς.

             -  Δεκατέσσερις (14) Ημέρες Εκτός Έδρας για το Πολεμικό Ναυτικό.

             -  Δώδεκα (12) Ημέρες Εκτός Έδρας για την Πολεμική Αεροπορία.                  

       β. Δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα η διαδικασία και δεν έχει καθοριστεί ανάλογο ύψος αποζημίωσης, για τους συναδέλφους μας που υπηρετούν στα Επιτελεία ΥΠΕΘΑ και ΓΕΕΘΑ,  προσβάλλοντας το αίσθημα δικαίου εντός του στρατεύματος και δημιουργώντας συνθήκες απαξίωσης που αποτελούν δυνητικά παράγοντα προσβολής του ηθικού του στρατεύματος και πηγή προστριβής μεταξύ των στελεχών. 

3.    Υπενθυμίσουμε ότι  ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος ανέφερε από το βήμα της Βουλής για τους Στρατιωτικούς: «Το πρώτο ερώτημα είναι αν τηρήθηκε το 40ωρο κατά τη διάρκεια της επιφυλακής. Μα αν η επιφυλακή αυτού του τύπου, με παρούσες συγκεκριμένες απειλές ασφαλείας έναντι της χώρας, αντιμετωπίζεται με όρους εργασιακού οκτάωρου; Καταλαβαίνετε ότι δεν έχει καν νόημα να το απαντήσω. Επιφυλακή σε διάρκεια 24ωρης βάσης για όσο χρειάστηκε. Αυτή ήταν η κατάσταση που επικράτησε σε όλο το σύνολο του Στρατεύματος».       

 Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,       

4.    Κατόπιν των ανωτέρω ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ), καλούμε την Πολιτική και Στρατιωτική μας Ηγεσία:

       α.  Να επανεξετάσει τη διαταγή αποζημίωσης Αυξημένης Επιφυλακής του ΓΕΣ που αφορά το προσωπικό του Στρατού Ξηράς έτσι ώστε να λάβει την ανάλογη αποζημίωση  η οποία να μην είναι κατώτερη από το προσωπικό του ΓΕΝ και ΓΕΑ.

      β.  Να καθορίσει ανάλογο ύψος αποζημίωσης, για τους συναδέλφους μας που υπηρετούν στα Επιτελεία ΥΠΕΘΑ και ΓΕΕΘΑ,  θεωρώντας αυτονόητη την ίση αντιμετώπιση των στελεχών των Επιτελείων κατανέμοντας ίδιου μεγέθους οικονομικές αποζημιώσεις.

5.  Εισηγητής θέματος, Τομεάρχης Μέριμνας Προσωπικού: Αντισμήναρχος (ΕΑ) Κυριάκος Αυγερινός, τηλέφ. 6983 515236.

6.  Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλέφ. 6983 503377.

 

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο     

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος Ρώτας

Επγός (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

 

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...