logo_image_3.png
  facebookpage  facebookgroup    instagram     twitter     viber     Youtube     email     email     phone    map   map    map                    Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο   

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

1.    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, από την πρώτη στιγμή, της πανδημίας του COVID-19, εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη της, τόσο για τα μέτρα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Διοίκησης (ΕΟΔΥ), όσο και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠ.ΕΘ.Α), με σκοπό την αποφυγή του συγχρωτισμού στους χώρους εργασίας των στελεχών του.

2.    Η χορήγηση έκτακτης άδειας ειδικού σκοπού, που έχει θεσπιστεί για το διάστημα, σαφώς και συντελεί προς την κατεύθυνση αυτή, παρέχοντας στις Ένοπλες Δυνάμεις (Ε.Δ) τη δυνατότητα προφύλαξης ικανού αριθμού στελεχών από μόλυνση στους χώρους εργασίας, αλλά και τη δυνατότητα αναπλήρωσης όσων πιθανόν να έχουν εκτεθεί στον ιό COVID-19.             

3.    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, έχοντας πλήρη επίγνωση της κρισιμότητας της κατάστασης, με γνώμονα την προστασία της υγείας του στρατιωτικού προσωπικού της χώρας και με πνεύμα υπευθυνότητας, προτείνει περαιτέρω τη χορήγηση εορταστικών αδειών στο προσωπικό πέραν των προβλεπομένων και σε δύο περιόδους

και φυσικά υπό των περιορισμών κίνησης που έχει καθορίσει η κυβέρνηση, ώστε το προσωπικό να κληθεί άμεσα σε περίπτωση που απαιτηθεί. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται:

       α.  Η στελέχωση των Μονάδων (σε ποσοστό 50%) για την διατήρηση της επιχειρησιακής τους ετοιμότητας για το προσεχές κρίσιμο διάστημα.

       β.  Η αποσυμφόρηση των χώρων των στρατοπέδων για την προστασία από τον ιό.

       γ.  Ο περιορισμός της καθημερινής μετακίνησης μεγάλου μέρους του προσωπικού.

       δ.  Η άμεση αναπλήρωση συναδέλφων που πιθανόν να χρειαστεί να τεθούν σε απομόνωση ή να νοσηλευτούν καθόσον θα υπάρχει “εφεδρεία” προσωπικού ενώ παράλληλα θα καθίσταται πιο εύκολη η ιχνηλάτηση των επαφών των συναδέλφων που έχουν νοσήσει.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

4.    Σας βεβαιώνουμε ότι στη σημερινή δύσκολη χρονική συγκυρία, για τη χώρα μας και το ανθρώπινο δυναμικό, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, πιστά στις υποχρεώσεις μας, θα συνεχίζουμε και σε αυτή την κρίση να λειτουργούμε με αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης εκτελώντας στο ακέραιο τα καθήκοντά μας η δε Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών ΠΟΜΕΝΣ, θα συνεχίσει να πορεύεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα καταθέτοντας προτάσεις με γνώμονα τη διατήρηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Μονάδων των Ε.Δ. και του αξιόμαχου του προσωπικού.

5.  Επιπρόσθετα και σε ότι αφορά το θέμα των μετακινήσεων των συναδέλφων μας κατά την περίοδο των εορτών, η ΠΟΜΕΝΣ ζητά να εφαρμοστεί για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ότι ακριβώς θα ισχύσει και για ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία με βάση πάντα την τήρηση των Υγειονομικών πρωτοκόλλων όπως αυτά υποδεικνύονται από τους καθ΄ ύλη αρμόδιους επιστήμονες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Η προτεραιότητα άλλωστε πρέπει να δοθεί στο να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

6.    Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλέφ. 6983 503377.

 

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο     

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος Ρώτας

Επγός (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

 

 

Loading...

                      

                                             

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Πλατφόρμα Προνομίων

Πλατφόρμα Προνομίων

για τα μέλη των Ενώσεων της ΠΟΜΕΝΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΟΜΕΝΣ

Χάρτης Ενώσεων

Χάρτης Ενώσεων

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΝΩΣΗΣ

Αναζήτηση Ένωσης

Αναζήτηση Ένωσης

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

Αττική

Στερεά Ελλάδα

Πελοπόννησος

Θεσσαλία

Μακεδονία & Θράκη

Ήπειρος

Κρήτη

Νήσοι Βορείου Αιγαίου

Νήσοι Νοτίου Αιγαίου

Νήσοι Ιονίου

provlimatismoszip

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας ή αποστείλετε email στο

Η συμβολή όλων των συναδέλφων απαραίτητη 

 

xeriazip

Γίνετε μέλος στην Ένωση της Περιφερειακής Ενότητας που υπηρετείτε, δυναμώνοντας τη φωνή της Ομοσπονδίας

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από την ΠΟΜΕΝΣ
Όροι και Προϋποθέσεις
Για επιβεβαίωση ελέγξτε τα εισερχόμενα (ή ανεπιθύμητα) μηνύματά σας