logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,    

1.   Με το (α) σχετικό το ΓΕΕΘΑ εξέδωσε διαταγή καταβολής έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ποσού δεκαπέντε (15) Ημερών Εκτός Έδρας, στο Υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετεί σε ΤΕΠ, ΜΕΘ και πτέρυγες COVID-19.

2.   Το σκεπτικό της παραπάνω ενέργειας, ήταν η ανταμοιβή του εν λόγω προσωπικού που καθημερινά μέσα από τις συνεχείς εφημερίες και κάτω από αντίξοες συνθήκες εν μέσω πανδημίας (Κορωνοιού) υπερβάλει εαυτό, προκειμένου να αποκατασταθεί η υγεία συμπολιτών μας, που νόσησαν.      

3.    Ωστόσο σύμφωνα με τη (β) σχετική επιστολή της Ενώσεως Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (ΕΣΠΕΛ), ενημερωθήκαμε ότι Στελέχη που υπηρετούν στο 404 ΓΣΝ (Λάρισα), εγκλωβίστηκαν σε ένα καθεστώς απόγνωσης, λαμβανομένου ότι από πληροφορίες εξετάζεται να εφαρμοστεί η αριθμητική ποσόστωση του προσωπικού που εν τέλει θα αποζημιωθεί.

       Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

4.    Κατόπιν των παραπάνω και επιπλέον του γεγονότος ότι το οποιοδήποτε αριθμητικό πλαφόν αποζημίωσης συναδέλφων μας, αντιβαίνει της διαταγής [(α) σχετικό], η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ αναδεικνύει το θέμα, επιθυμώντας την τήρηση των προβλεπομένων διαδικασιών για την απόδοση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στο σύνολο (και όχι επιλεκτικά) των Στελεχών μας, που υπηρετούν σε Στρατιωτικά Νοσοκομεία όπως αυτή καθορίστηκε βάση κριτηριοποίησης.

5.    Η αντιμετώπιση του θέματος χρήζει αντικειμενικότητας, εκπέμποντας το ανάλογο αίσθημα δικαίου, που θα απομακρύνει την εμφάνιση συνθηκών σύγχυσης και αναστάτωσης στις τάξεις του προσωπικού μας.

6.    Παρακαλούμε για την κατά προτεραιότητα εξέταση του θέματος, λαμβανομένου ότι οι συνάδελφοι μας, πρέπει να συνεχίσουν απερίσπαστα στην εκτέλεση του καθήκοντος τους, που ορίζουν οι συνθήκες των ημερών μας.        

7.    Εισηγητής θέματος, Πρόεδρος ΕΣΠΕΛ: Ανχης (ΔΒ) Πέτρος Μούστος, τηλέφ. 6936 158679.

8.    Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλέφ. 6983 503377.

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο     

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος Ρώτας

Επγός (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

 

 

 

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...