logo_image_3.png
  facebookpage  facebookgroup    instagram     twitter     viber     Youtube     email     email     phone    map   map    map                    Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο   

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

1.    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ, βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να προβάλει, κατόπιν σχετικών επιστολών της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΕΣΠΕΑΜ/Θ) και της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (ΕΣΠΕΛ), την άδικη και άνιση μεταχείριση που υπόκεινται τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στα Κινητά Χειρουργικά Νοσοκομεία Εκστρατείας (ΚΙΧΝΕ) της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στο 404 ΓΣΝ στη Λάρισα. Συγκεκριμένα εξακολουθεί να υφίσταται σε εκκρεμότητα η εκτέλεση διαταγής του ΓΕΕΘΑ για καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ποσού δεκαπέντε (15) Ημερών Εκτός Έδρας, στο Υγειονομικό προσωπικό που εκτέλεσε και εξακολουθεί να εκτελεί υπηρεσία στα ΤΕΠ (Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών) και στις πτέρυγες COVID-19 των Νοσοκομείων, σύμφωνα με τα καθοριζόμενα του (α) ομοίου.

2.   Συναφώς σας γνωρίζουμε ότι τόσο στα ΚΙΧΝΕ όσο και στο 404 ΓΣΝΕ υφίσταται η λειτουργία των ανωτέρω τμημάτων (ΤΕΠ και πτέρυγα COVID-19) και κατά συνέπεια δεν γίνεται κατανοητό γιατί το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), δεν συμπεριέλαβε στους δικαιούχους το προσωπικό των ανωτέρω Νοσοκομείων, παρόλο που   αντιμετωπίζουν καθημερινά περιστατικά και ως εξωτερικούς ασθενείς και ως νοσηλευόμενους στις ειδικές πτέρυγες COVID-19 όπως ακριβώς αναφέρεται στη διαταγή του ΓΕΕΘΑ.

3.    Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ, θεωρούμε άδικη την εξαίρεση των ανωτέρω Νοσοκομείων από την έκτακτη οικονομική ενίσχυση καθόσον αυτή χορηγείται στα στελέχη λόγω της έκθεσης της υγείας τους σε κίνδυνο. Συνεπώς η χορήγησή της θα έπρεπε να στηρίζεται αποκλειστικά στο κατά πόσο εκτίθεται στους συγκεκριμένους κινδύνους ένα στέλεχος και όχι σε υπεκφυγές εξαίρεσης ως ‘’μικρά’’ Νοσοκομεία,  που δικαιολογημένα οι εργαζόμενοί του εκτίθενται στους ίδιους κινδύνους με αυτούς των υπολοίπων στρατιωτικών νοσοκομείων.

4.    Επισημαίνουμε δε ότι λόγω της έντονης διασποράς του κορωνοϊού στην Χώρα μας, τα ανωτέρω Νοσοκομεία, παρά τις περιορισμένες δυνατότητες τους σε προσωπικό και μέσα, αντιμετωπίζουν καθημερινά ανάλογο αριθμό κρουσμάτων με τα μεγάλα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

5    Αδυνατώντας να κατανοήσουμε τους λόγους της ανωτέρω εξαίρεσης, γνωρίζοντας την ευαισθησία που σας διακατέχει για τα θέματα μέριμνας προσωπικού, ζητούμε την επιτάχυνση των ενεργειών σας προς επίλυση του ζητήματος με την χορήγηση της εν λόγω έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στο σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού που εντάσσεται στις κατηγορίες που προβλέπονται στο (α) σχετικό, θεωρώντας αλληλοσχετιζόμενη την εκτέλεση των διαταγών που εκδίδει το ΓΕΕΘΑ, τόσο από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και από την Στρατιωτική μας ηγεσία.

6.  Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλέφ. 6983 503377.

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχός (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

 

Loading...

 

 

Loading...

 

 

Loading...

 

 

 

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Πλατφόρμα Προνομίων

Πλατφόρμα Προνομίων

για τα μέλη των Ενώσεων της ΠΟΜΕΝΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΟΜΕΝΣ

Χάρτης Ενώσεων

Χάρτης Ενώσεων

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΝΩΣΗΣ

Αναζήτηση Ένωσης

Αναζήτηση Ένωσης

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

Αττική

Στερεά Ελλάδα

Πελοπόννησος

Θεσσαλία

Μακεδονία & Θράκη

Ήπειρος

Κρήτη

Νήσοι Βορείου Αιγαίου

Νήσοι Νοτίου Αιγαίου

Νήσοι Ιονίου

provlimatismoszip

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας ή αποστείλετε email στο

Η συμβολή όλων των συναδέλφων απαραίτητη 

 

xeriazip

Γίνετε μέλος στην Ένωση της Περιφερειακής Ενότητας που υπηρετείτε, δυναμώνοντας τη φωνή της Ομοσπονδίας

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από την ΠΟΜΕΝΣ
Όροι και Προϋποθέσεις
Για επιβεβαίωση ελέγξτε τα εισερχόμενα (ή ανεπιθύμητα) μηνύματά σας