logo_image_3.png
  facebookpage  facebookgroup    instagram     twitter     viber     Youtube     email     email     phone    map   map    map                    Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο   

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

1.      Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, έλαβε γνώση του σχετικού εγγράφου του ΓΕΕΘΑ, σύμφωνα με το οποίο, καλούνται οι σπουδαστές της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους με φυσική παρουσία αρχής γενομένης την 22 Φεβ 21. Η απόφαση αυτή, μας προκαλεί εντύπωση και έντονη ανησυχία διότι καλείται να υλοποιηθεί σε μια περίοδο έντονου επιδημιολογικού φορτίου, ειδικά στην πόλη της Θεσσαλονίκης (έδρα της Σχολής). Εύλογα ζητούμε από το ΓΕΕΘΑ να μας ενημερώσει αν έλαβε υπόψη του ότι:

         α.    Οι οδηγίες που έχουν εκδοθεί από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι αντίθετες με το πνεύμα της ανωτέρω απόφασης και ο αριθμός των κρουσμάτων του COVID-19, δεν επιτρέπουν χαλάρωση των μέτρων. Επιπλέον, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, ανακοίνωσε στις 05 Φεβρουαρίου 2021, πρόσθετα περιοριστικά μέτρα για την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των Λυκείων. 

        β.    Τη στιγμή που οι Μονάδες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την πανδημία και με μειωμένες στελεχώσεις, μπορεί να αποτελέσει υγειονομική ‘’βόμβα’’ η παρουσία εκατοντάδων σπουδαστών σε έναν χώρο.                  

        γ.    Η ηλικιακή ομάδα των σπουδαστών είναι ιδιαίτερα ευάλωτη και αυξημένος ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού σε αυτούς αλλά και τις οικογένειές τους.                   

        δ.    Η πιθανή ύπαρξη κρουσμάτων θα επιφέρει τέτοια αναστάτωση και λειτουργικό κόστος σε αντίθεση με το επιδιωκόμενο όφελος.                  

        ε.    Συνολικά η Πανεπιστημιακή κοινότητα της Χώρας κατ’ αντιστοιχία, συνεχίζει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.                 

        στ.  Με πιθανότατη την αδυναμία μετακίνησης μεταξύ νομών αλλά και την αδυναμία μετακίνησης οικογενειών εν μέσω σχολικής περιόδου, καλούνται οι σπουδαστές να παραμείνουν εκτός οικογενειακών εστιών επ’ αόριστον.    

2.      Επιπρόσθετα αδυνατούμε να κατανοήσουμε την έκδοση διαταγής συγκέντρωσης εκατοντάδων συναδέλφων μας στον ίδιο χώρο, κίνηση που είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με το πνεύμα του ΓΕΕΘΑ αφού με συνεχείς διαταγές του την ίδια χρονική περίοδο λαμβάνονται επιπλέον μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της νόσου σε κάθε Μονάδα.             

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί, 

3.      Αξιολογώντας ότι λόγω της ιδιαιτερότητας της Σχολής η φυσική παρουσία είναι απαραίτητη για την παροχή ολοκληρωμένους εκπαίδευσης, αλλά αδυνατώντας να κατανοήσουμε την επιλογή της συγκεκριμένης περιόδου, ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) προτείνουμε:  

         α.    Την αναστολή της απόφασης για μεταγενέστερη περίοδο, με μειωμένο επιδημιολογικό φορτίο, ακόμη και με την επέκταση του χρόνου φοίτησης αν απαιτηθεί.  

         β.    Την πλήρη κατοχύρωση των δικαιωμάτων αποφοίτησης των σπουδαστών σε περίπτωση που η παράταση τα επηρεάσει και σύμφωνα πάντα με τις γενικές οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.  

         γ.    Να προηγηθεί ο εμβολιασμός του συνόλου των σπουδαστών που θα συμμετέχουν στην εν λόγω εκπαιδευτική σειρά και θα δηλώσουν την επιθυμία τους να εμβολιαστούν, ως επιπλέον μέτρο αντιμετώπισης της εξάπλωσης της πανδημίας. Καλούμε δε το ΓΕΕΘΑ να θέσει ως προτεραιότητα την προστασία της υγείας του Προσωπικού και να επανεξετάσει την απόφασή του.

 4.    Το παρόν έγγραφο κοινοποιείται στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για ενέργειες κατά κρίση της. 

 5.    Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλέφ. 6983 503377.

 Μετά τιμής

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχός (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

 

Loading...

 

 

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Πλατφόρμα Προνομίων

Πλατφόρμα Προνομίων

για τα μέλη των Ενώσεων της ΠΟΜΕΝΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΟΜΕΝΣ

Χάρτης Ενώσεων

Χάρτης Ενώσεων

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΝΩΣΗΣ

Αναζήτηση Ένωσης

Αναζήτηση Ένωσης

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

Αττική

Στερεά Ελλάδα

Πελοπόννησος

Θεσσαλία

Μακεδονία & Θράκη

Ήπειρος

Κρήτη

Νήσοι Βορείου Αιγαίου

Νήσοι Νοτίου Αιγαίου

Νήσοι Ιονίου

provlimatismoszip

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα.

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας ή αποστείλετε email στο

Η συμβολή όλων των συναδέλφων απαραίτητη 

 

xeriazip

Γίνετε μέλος στην Ένωση της Περιφερειακής Ενότητας που υπηρετείτε, δυναμώνοντας τη φωνή της Ομοσπονδίας

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από την ΠΟΜΕΝΣ
Όροι και Προϋποθέσεις
Για επιβεβαίωση ελέγξτε τα εισερχόμενα (ή ανεπιθύμητα) μηνύματά σας