logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

 

Αξιότιμοι  κ.κ.  Υπουργοί,  Αξιότιμοι  κ.κ.  Βουλευτές  της  Διαρκούς Επιτροπής  Εθνικής  Άμυνας  και  Εξωτερικών  Υποθέσεων,  Αξιότιμε  κ.  Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, σε συνέχεια της καθημερινής της επικοινωνίας με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, επανέρχεται στο θέμα που αφορά την δυνατότητα φοίτησης των στελεχών σε σχολεία μέσω ΔΙ.ΜΑ. ή τηλεκπαίδευσης, καθώς γίνεται δέκτης έντονου προβληματισμού μεγάλου αριθμού Αξιωματικών όλων των κλάδων που πρόκειται να φοιτήσουν στο μέλλον στη Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ).

           

2. Η διάρκεια φοίτησης στη Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) είναι 44 εβδομάδες (περίπου 10 μήνες), εκ των οποίων οι πρώτες δέκα (10) εβδομάδες αφορούν εκπαίδευση εξ αποστάσεως (τηλεκπαίδευση) και οι υπόλοιπες τριάντα τέσσερις (34) φοίτηση με φυσική παρουσία στην έδρα της Σχολής,

3. Η απουσία για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα από την οικογένεια (8 μήνες), έχει κοινωνικές, υπηρεσιακές και οικονομικές προεκτάσεις και αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για ένα μεγάλο αριθμό ικανών Αξκών να επιλέξει να δώσει εξετάσεις για να φοιτήσει στην ΑΔΙΣΠΟ καθώς:

     α. Αποχωρίζονται την οικογένεια τους για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον οικογενειακό προγραμματισμό.

     β. Υπόκεινται σε σημαντική οικονομική επιβάρυνση.

     γ. Η υπηρεσία στερείτε για 8 μήνες στελέχη που κατέχουν κρίσιμες θέσεις στις μονάδες - σχηματισμούς που υπηρετούν.

4. Με τα (α), (δ) και (ε) σχετικά έγγραφα μας προς την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία

https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/%201056-pomens-foitisi-se-sxoleia-stadiodromias-stelexon-ed

https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1221-pomens-foitisi-stelexon-se-sxoleia-stadiodromias-oplon-somaton

https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1467-pomens-ekpaidefsi-aksiomatikon-sti-sxoli-polemou-stratoy-ksiras-spsks , αναδείξαμε ότι είναι προς όφελος τόσο της υπηρεσίας όσο και των στελεχών γενικότερα σε εργασιακό, οικογενειακό και οικονομικό επίπεδο η τροποποίηση της κατανομής της διαδικτυακής μάθησης (Δι.Μα.) και της αυτοπρόσωπης παρουσίας αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία στο χώρο για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση (διαδικτυακή μάθηση, τηλεκπαίδευση, e’ learning κ.α.). Σε αυτό το πλαίσιο αναβαθμίστηκε η φοίτηση και με το (γ) σχετικό θεσμοθετήθηκε από την υπηρεσία η εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση (σύγχρονη – ασύγχρονη).

5. Συναφώς λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, την ανάγκη να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες εκπαίδευσης, με γνώμονα πάντα το όφελος της υπηρεσίας όσο και των στελεχών γενικότερα σε εργασιακό, οικογενειακό και οικονομικό επίπεδο, με στόχο η φοίτηση στην ΑΔΙΣΠΟ να γίνει πιο ελκυστική για όλους τους Αξκούς και λαμβάνοντας υπ όψη ότι ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19 είναι υπαρκτός, η Πανελλήνια  Ομοσπονδία  Ενώσεων  Στρατιωτικών  -  Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, προτείνει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να δίνεται η δυνατότητα σε ποσοστό των προς φοίτηση Αξιωματικών στη Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ), να φοιτήσουν με διαδικτυακό τρόπο, χωρίς να απαλλάσσονται από τα καθημερινά τους καθήκοντα όπου αυτοί υπηρετούν, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους Αξιωματικούς που φοιτούν στην Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ).

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων Αξιότιμε  κ.  Γενικέ  Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

6. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. ως θεσμική εκπρόσωπος όλων των εν΄ ενεργεία στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη ότι θα συνεχίσει να πορεύεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα καταθέτοντας προτάσεις για την εξεύρεση των αποδοτικότερων λύσεων στα προβλήματα των στρατιωτικών τα οποία δεν επιφέρουν πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση.

7. Χειριστής θέματος: Αντιπρόεδρος Διοικητικών Θεμάτων και Προσωπικού, Τχης (ΑΠΒ) Κουτσίδης Θεόδωρος τηλ. 6944055135.

Μετά τιμής

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας
 
 
Δημήτριος Ρώτας
Ασμχος (ΥΔΚ)
Γεώργιος Θεοδώρου
Τχης (ΠΖ)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...