logo_image_3.png
  facebookpage  facebookgroup    instagram     twitter     viber     Youtube     email     email     phone    map   map    map                    Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο   

  Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

   1.    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. στα πλαίσια της θεσμικής της αρμοδιότητας και κατόπιν του (γ) σχετικού εγγράφου της Γραμματείας ΕΠΟΠ επανέρχεται και σας μεταφέρει την έντονη δυσαρέσκεια και απογοήτευση που επικρατεί στις τάξεις των Μονίμων Υπαξιωματικών προελεύσεως ΕΠΟΠ, από την διακριτικά ξεχωριστή αντιμετώπιση τους σε προκηρύξεις  θέσεων για εκπαίδευση σε σχολεία εσωτερικού. παρότι από το έτος 2009 οι πρώτοι συνάδελφοι του συγκεκριμένου θεσμού έχουν μονιμοποιηθεί και η κατάσταση τους έχει  διαμορφωθεί  ως  Μόνιμος  Υπαξιωματικός Προελεύσεως ΕΠΟΠ.         

  2.    Με πρόσφατο έγγραφο που απεστάλη σε μονάδες του Σ.Ξ. με θέμα τη διεξαγωγή Σχολείου Πληροφοριών (Low Level Humint), θέτει ως προϋπόθεση συμμετοχής για φοίτηση πλέον των άλλων, τα στελέχη να κατέχουν το βαθμό του Επχία προελεύσεως ΣΜΥ ή ΕΜΘ (Επισημαίνεται ότι Επχίας προελεύσεως ΕΜΘ δεν υφίσταται καθότι ο νεότερος εξ αυτών φέρει το βαθμό του Αλχία ) και καταλήγει σε αυτόν του Τχη, εξαιρώντας τους Μόνιμους Υπαξιωματικούς Προελεύσεως ΕΠΟΠ.

 3.    Σύμφωνα με την παράγραφο 4β του άρθρου 1 του ΣΚ 20-2 «Ουδεμία διάκριση υφίσταται, ως προς την ανάθεση των καθηκόντων και των ευθυνών μεταξύ Μονίμων Υπαξιωματικών, Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) και Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.)

 4.    Όπως αντιλαμβάνεστε η αναφορά στο έγγραφο σε Υπξκούς συγκεκριμένης  προέλευσης εξαιρώντας τους Μόνιμους Υπαξιωματικούς Προελεύσεως ΕΠΟΠ, δημιουργεί αίσθημα διάκρισης και σύγχυσης μεταξύ των Υπξκών, συνιστά δε τεράστια αδικία και άνιση αντιμετώπιση μεταξύ του  Μόνιμου προσωπικού που ανήκει στο Σώμα των Υπαξιωματικών, μη λαμβάνοντας υπ όψη ότι ο αρχαιότερος ΕΠΟΠ Επχίας μετρά περισσότερα από 19 έτη υπηρεσίας και μάλιστα τα 5 από αυτά στο κατεχόμενο βαθμό του Επχία.

5.    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. με τα (α) και (β) σχετικά έγγραφά της, https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/881-pomens-protasi-afairesis-prothematos-ep-op https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1332-pomens-oxi-stis-diakriseis-ton-ypaksiomatikon-proeleyseos-ep-op έχει υποβάλει προτάσεις για την αποκατάσταση των διοικητικών διακρίσεων και του αισθήματος δικαίου των Μονίμων  Υπαξιωματικών Προελεύσεως ΕΠ.ΟΠ.

           Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

6.   Τα στελέχη του θεσμού των Επαγγελματιών Οπλιτών είναι Μόνιμο Στρατιωτικό Προσωπικό σύμφωνα με το Ν.2936/2001 και αποτελούν δυναμική δομή για την αντιμετώπιση των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να καλυφθούν θέσεις επιχειρησιακών, διοικητικών και τεχνικών  ειδικοτήτων, οι οποίες, απαιτούν σημαντική εκπαίδευση και εξειδίκευση στελεχώνοντας πλήθος θέσεων των Μονάδων και των Υπηρεσιών οι οποίοι αδιαμφισβήτητα υπερβαίνουν καθημερινά τον εαυτό τους για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους και την αποστολής τους.

7.    Συναφώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. για την αποκατάσταση των διοικητικών διακρίσεων και του αισθήματος δικαίου των Μονίμων Υπαξιωματικών Προελεύσεως ΕΠΟΠ, αλλά και την ίση μεταχείριση με τους λοιπούς συναδέλφους Μόνιμους Υπαξιωματικούς άλλων προελεύσεων, προτείνει την άμεση κατάργηση της διακριτικά διαφορετικής αντιμετώπισης τους σε διαταγές και προκηρύξεις θέσεων που αφορούν την εκπαίδευση σε σχολεία εσωτερικού, δίνοντας με αυτό τον τρόπο ίσες ευκαιρίες σε όλους.

 8.   Εισηγητής θέματος: ΕΠΟΠ Επχίας (ΠΖ) Νικόλαος Αντωνόπουλος Γραμματέας θεμάτων ΕΠΟΠ  τηλ. 6971601974,

 9.   Χειριστής θέματος: Αντιπρόεδρος Διοικητικών Θεμάτων & Προσωπικού: Τχης (ΑΠΒ) Θεόδωρος Κουτσίδης τηλ. 6944055135.

 

Μετά τιμής

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

   

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

Πλατφόρμα Προνομίων

Πλατφόρμα Προνομίων

για τα μέλη των Ενώσεων της ΠΟΜΕΝΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΟΜΕΝΣ

Χάρτης Ενώσεων

Χάρτης Ενώσεων

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΝΩΣΗΣ

Αναζήτηση Ένωσης

Αναζήτηση Ένωσης

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

Αττική

Στερεά Ελλάδα

Πελοπόννησος

Θεσσαλία

Μακεδονία & Θράκη

Ήπειρος

Κρήτη

Νήσοι Βορείου Αιγαίου

Νήσοι Νοτίου Αιγαίου

Νήσοι Ιονίου

provlimatismoszip

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα.

Αποστείλετε email στο

Η συμβολή όλων των συναδέλφων απαραίτητη 

 

xeriazip

Γίνετε μέλος στην Ένωση της Περιφερειακής Ενότητας που υπηρετείτε, δυναμώνοντας τη φωνή της Ομοσπονδίας

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις από την ΠΟΜΕΝΣ
Όροι και Προϋποθέσεις
Για επιβεβαίωση ελέγξτε τα εισερχόμενα (ή ανεπιθύμητα) μηνύματά σας