logo_image_3.png
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια ΟΜοσπονδία ΕΝώσεων Στρατιωτικών

 

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

 

1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., επαναφέρει, με αφορμή τη δυνατότητα που έχουν οι Έλληνες πολίτες της εισαγωγής ψηφιακής Ταυτότητας στο κινητό τους τηλέφωνο, ώστε να αποδεικνύουν την ταυτοπροσωπία τους χωρίς να απαιτείται η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας, το θέμα της έκδοσης πολιτικών Ταυτοτήτων για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία μπορούν να λαμβάνουν Στρατιωτικό Δελτίο Ταυτότητας, ως ειδικό έγγραφο αλλά ταυτόχρονα να διατηρούν και την πολιτική τους ταυτότητα.

2. Η ανωτέρω δυνατότητα η οποία προστέθηκε τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021, στην εφαρμογή Covid Free Gr Wallet, γίνεται με σύνδεση των βασικών στοιχείων μέσω Taxisnet ή με κάποιον συμβαλλόμενο φορέα ή οργανισμό. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Προστασίας του Πολίτη που διευκολύνει σημαντικά τους πολίτες και τις επιχειρήσεις κατά τη διαδικασία ελέγχου των πιστοποιητικών COVID (εμβολιασμού, νόσησης ή διαγνωστικού ελέγχου).

3. Δυστυχώς όμως και προς έκπληξη μας, όταν τέθηκε σε λειτουργία η σχετική εφαρμογή διαπιστώθηκε ότι σε σχετική ένδειξη του σταδίου της διαδικασίας, δεν είναι δυνατή η καταχώρηση στοιχείων ταυτοποίησης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Η ανωτέρω περιοριστική δυνατότητα δεν επιτρέπει στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων να ενταχθεί στη διαδικασία της αξιοποίησης του Ψηφιακού Πιστοποιητικού Ταυτοπροσωπίας, καθόσον δεν αναγνωρίζεται ως επίσημο έγγραφο ταυτοποίησης το Δελτίο Στρατιωτικής Ταυτότητας.

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί

4. Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. αναγνωρίζοντας ότι ο Έλληνας στρατιωτικός έχει τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις όπως κάθε άλλος πολίτης και οι Ταυτότητες είναι η πρώτη απόδειξη αυτών των δικαιωμάτων, ζητούμε όπως:

   α. Προβείτε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επιτυχή αποκατάσταση του προβλήματος, παρέχοντας τη δυνατότητα στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων να ενταχθεί στη διαδικασία της αξιοποίησης του Ψηφιακού Πιστοποιητικού Ταυτοπροσωπίας.

   β. Επισπεύσετε τις διαδικασίες έκδοσης νέων Ταυτοτήτων από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για τους Στρατιωτικούς προκειμένου να μην παρατηρούνται ανάλογες δυσλειτουργίες κατά την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων τους, ως ισότιμοι Έλληνες πολίτες.

5. Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλέφ. 6983 503377.

Μετά τιμής

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

 

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος Ρώτας

Ασμχος (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

 

 

 

Slide 1
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσογείων 227-231, Χολαργός, Τ.Κ. 15561
Τηλ: 210 6598117
Fax: 210 6511292

Λυκούργου 9, Ομόνοια, 8ος όροφος, Τ.Κ. 10551
Τηλ: 2111828306
Fax: 2111828307

Πείτε μας τον προβληματισμό σας ή αναδείξτε ένα θέμα στο Email: erotima@pomens.gr

Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available
Image not available

© 2023 Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σου αρέσει ότι βλέπεις?

Πατήστε τα παρακάτω κουμπιά για να μας ακολουθήσετε, δεν θα το μετανιώσετε...